באבא גנוש – סלט חצילים על האש ב-5 מרכיבים בלבד

כל העולם מטורף על באבא גנוש! סלט חצילים טורקי עם טחינה בניחוח שום וגריל. תוך דקות מתקבל סלט חצילים קל להכנה שהופך לחגיגה! המלצה: הכינו כמות כפולה!
כל העולם מטורף על באבא גנוש! סלט חצילים טורקי עם טחינה בניחוח שום וגריל. תוך דקות מתקבל סלט חצילים קל להכנה שהופך לחגיגה! המלצה: הכינו כמות כפולה!
  • מערכת Foody
  • 49K צפיות
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    182
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 181.8 קק״ל 727.1 קק״ל
    פחמימות 15.2 גרם 60.7 גרם
    שומן 12.7 גרם 50.7 גרם
    נתרן 393.1 מ״ג 1572.5 מ״ג
    חלבון 5.3 גרם 21.2 גרם
    סיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.3 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 7.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 50.3 מ״ג 201.2 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 572.4 מ״ג 2289.6 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    182
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 181.8 קק״ל 727.1 קק״ל
    פחמימות 15.2 גרם 60.7 גרם
    שומן 12.7 גרם 50.7 גרם
    נתרן 393.1 מ״ג 1572.5 מ״ג
    חלבון 5.3 גרם 21.2 גרם
    סיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.3 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 7.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 50.3 מ״ג 201.2 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 572.4 מ״ג 2289.6 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.5 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מניחים את החצילים על האש, אש גלויה וחזקה או על כיריים. אם אתם מכינים על הכיריים בבית ורוצים לחסוך לכלוך, אפשר לרפד את הכיריים בנייר אלומיניום ואם יש לכם גריל של “על האש” אפשר להכין עליו. מחכים בסבלנות עד שהחציל שרוף לחלוטין (מסובבים כל 7-8 דקות עד שכל החציל שרוף).

    חצילים על האש
    אם אתם בדיוק עושים על האש נצלו את הגריל וצלו חצילים

  2. כשהחצילים שרופים, מסירים בעדינות מהאש ומעבירים לקרש חיתוך. מצננים מעט. חצילים צלויים באבא גנוש
  3. חוצים את החצילים ומוציאים את תוכנם (ללא קליפה) בעזרת כף. מעבירים את תוכנם לקערת מעבד המזון (אפשר גם לקערה רגילה ולטחון בעזרת מוט ידני).
  4. מוסיפים לחצילים את השום, הלימון, המלח והטחינה וטוחנים למחית חלקה.
  5. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מאחסנים במקרר בכלי סגור.
  6. להגשה: מקשטים בגרגרי רימון, שבבי צ’ילי ועוד קצת שמן זית (שלא יחסר…).
    חצילים צלויים באבא גנוש
    איך מכינים באבא גנוש? ככה!

     

 

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות