קרין גורן מלמדת אתכם להכין כריך פריקסה טוניסאי ביתי בקלי קלות
קרין גורן מלמדת אתכם איך להכין כריך פריקסה מטוגן, משביע ומעורר תיאבון, לארוחה מושחתת וטעימה במיוחד שאפשר להכין גם בבית
קרין גורן מלמדת אתכם איך להכין כריך פריקסה מטוגן, משביע ומעורר תיאבון, לארוחה מושחתת וטעימה במיוחד שאפשר להכין גם בבית
- קרין גורן
- 19K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 687.7 קק״ל 13754.8 קק״לפחמימות 40.3 גרם 805.3 גרםשומן 56.4 גרם 1127.1 גרםנתרן 400.9 מ״ג 8018.7 מ״גחלבון 6.0 גרם 119.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרםשומן רווי 4.0 גרם 79.3 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״גסידן 9.3 מ״ג 185.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 58.0 מ״ג 1159.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-25 דק׳
-
קלוריות688
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 687.7 קק״ל 13754.8 קק״לפחמימות 40.3 גרם 805.3 גרםשומן 56.4 גרם 1127.1 גרםנתרן 400.9 מ״ג 8018.7 מ״גחלבון 6.0 גרם 119.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרםשומן רווי 4.0 גרם 79.3 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״גסידן 9.3 מ״ג 185.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 58.0 מ״ג 1159.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.7 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-25 דק׳ | קלוריות 688 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2כפות או 20 גרם שמרים יבשים
-
2כוסות או 480 מ"ל מים פושרים
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1 ביצה L
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
-
1כף או 20 גרם מלח דק
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- לבצק: בקערת מיקסר מערבבים קלות להמסה שמרים, מים וסוכר.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק חלק שנדבק לתחתית הקערה.
- משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה להכפלת הנפח (כשעה).
- גוזרים 20 מלבנים מניירות אפייה (כל מלבן בגודל גלויה בערך).
- מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומחלקים ל-20 חלקים. מגלגלים כל חלק ללחמנייה מוארכת. מניחים כל לחמנייה על מלבן נייר אפייה.
- משמנים, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה להכפלת הנפח (כ-45 דקות).
- לטיגון: בסיר רחב, מחממים שמן על אש בינונית (אם יש מדחום לשמן, מוודאים שהשמן מגיע ל-150 עד 160 מעלות. לא יותר).
- כשהשמן חם, מכניסים בכל פעם לסיר כמה לחמניות, יחד עם הנייר עליו תפחו. הנייר יגיע ממש לתחתית הסיר, אבל אחרי כמה שניות ישתחרר
ואפשר יהיה להוציא אותו עם מלקחיים (בזהירות, חם!). מטגנים על אש בינונית 2 וחצי דקות מכל צד (כ-5 דקות בסך הכול) להשחמה. אם הבצק משחים קודם - מנמיכים את האש (כשחום השמן גבוה מדי, הלחמנייה משחימה אבל נשארת בצקית מבפנים). אם ההשחמה דורשת יותר מ-3 דקות לצד - מגבירים את הלהבה (אחרת הלחמניות ייצאו ספוגות שמן). מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג. - לסנדוויץ’ טוניסאי: פורסים כל לחמנייה לפתיחה וממלאים בתוספות שאוהבים. מגישים מיד (כשהלחמנייה עדיין חמה).
אופן הכנה
- לבצק: בקערת מיקסר מערבבים קלות להמסה שמרים, מים וסוכר.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק חלק שנדבק לתחתית הקערה.
- משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה להכפלת הנפח (כשעה).
- גוזרים 20 מלבנים מניירות אפייה (כל מלבן בגודל גלויה בערך).
- מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומחלקים ל-20 חלקים. מגלגלים כל חלק ללחמנייה מוארכת. מניחים כל לחמנייה על מלבן נייר אפייה.
- משמנים, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה להכפלת הנפח (כ-45 דקות).
- לטיגון: בסיר רחב, מחממים שמן על אש בינונית (אם יש מדחום לשמן, מוודאים שהשמן מגיע ל-150 עד 160 מעלות. לא יותר).
- כשהשמן חם, מכניסים בכל פעם לסיר כמה לחמניות, יחד עם הנייר עליו תפחו. הנייר יגיע ממש לתחתית הסיר, אבל אחרי כמה שניות ישתחרר
ואפשר יהיה להוציא אותו עם מלקחיים (בזהירות, חם!). מטגנים על אש בינונית 2 וחצי דקות מכל צד (כ-5 דקות בסך הכול) להשחמה. אם הבצק משחים קודם - מנמיכים את האש (כשחום השמן גבוה מדי, הלחמנייה משחימה אבל נשארת בצקית מבפנים). אם ההשחמה דורשת יותר מ-3 דקות לצד - מגבירים את הלהבה (אחרת הלחמניות ייצאו ספוגות שמן). מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג. - לסנדוויץ’ טוניסאי: פורסים כל לחמנייה לפתיחה וממלאים בתוספות שאוהבים. מגישים מיד (כשהלחמנייה עדיין חמה).
הערות
- אפשר לאפות את הלחמניות אם רוצים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהן תופחות ומזהיבות. חשוב להזכיר שאת המרקם המיוחד שלהן, שהוא חלק חשוב מהכריך הטוניסאי, הן מקבלות רק בטיגון
- נהוג למלא כריך טוניסאי בתפוח אדמה מבושל, ביצים קשות, טונה, סלץ קצוץ, לימון כבוש, אריסה, זיתים וחמוצים
הערות
- אפשר לאפות את הלחמניות אם רוצים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהן תופחות ומזהיבות. חשוב להזכיר שאת המרקם המיוחד שלהן, שהוא חלק חשוב מהכריך הטוניסאי, הן מקבלות רק בטיגון
- נהוג למלא כריך טוניסאי בתפוח אדמה מבושל, ביצים קשות, טונה, סלץ קצוץ, לימון כבוש, אריסה, זיתים וחמוצים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)