סינייה בקלי קלות – מאפה בשר טחון עם טחינה
מתכון של סינייה בקלי קלות, מאפה בשר טחון עם טחינה מהמטבח הערבי. הוא כל כך טעים שכל המשפחה תבקש שתכינו עוד ועוד סינייה. מגישים עם סלט ופיתות
מתכון של סינייה בקלי קלות, מאפה בשר טחון עם טחינה מהמטבח הערבי. הוא כל כך טעים שכל המשפחה תבקש שתכינו עוד ועוד סינייה. מגישים עם סלט ופיתות
- מערכת Foody
- 32K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1553.4 קק״ל 1553.4 קק״לפחמימות 38.3 גרם 38.3 גרםשומן 130.7 גרם 130.7 גרםנתרן 1357.6 מ״ג 1357.6 מ״גחלבון 105.8 גרם 105.8 גרםסיבים תזונתיים 25.4 גרם 25.4 גרםשומן רווי 40.2 גרם 40.2 גרםכולסטרול 290.2 מ״ג 290.2 מ״גסידן 299.9 מ״ג 299.9 מ״גברזל 31.6 מ״ג 31.6 מ״גאשלגן 1826.8 מ״ג 1826.8 מ״גאבץ 35.2 מ״ג 35.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות1553
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1553.4 קק״ל 1553.4 קק״לפחמימות 38.3 גרם 38.3 גרםשומן 130.7 גרם 130.7 גרםנתרן 1357.6 מ״ג 1357.6 מ״גחלבון 105.8 גרם 105.8 גרםסיבים תזונתיים 25.4 גרם 25.4 גרםשומן רווי 40.2 גרם 40.2 גרםכולסטרול 290.2 מ״ג 290.2 מ״גסידן 299.9 מ״ג 299.9 מ״גברזל 31.6 מ״ג 31.6 מ״גאשלגן 1826.8 מ״ג 1826.8 מ״גאבץ 35.2 מ״ג 35.2 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1553 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
לטחינה:
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מים קריםלפעמים צריך יותר, הטחינה צריכה להיות נוזלית
-
1/2 לימוןמיץ מחצי לימון
לקציצת הבשר:
-
100 גרם בשר כבש טחוןאם לא אוהבים בשר כבש אפשר להחליף בבקר
-
200 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
5 כפות פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
לקישוט:
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1 חופן צנוברים קלויים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים ומיץ הלימון ומערבבים היטב (אפשר להוסיף תיבול לפי הטעם).
- מכינים את הבשר: מערבים בקערה את בשר הבקר עם בשר הכבש, הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים.
- מעבירים את התערובת למחבת ומשטחים על בסיס המחבת לעובי של כ-1 ס”מ. משאירים שוליים של 1 ס”מ מסביב לבשר (בין הבשר לדופן המחבת).
- מכניסים לתנור לעשר דקות.
- מוציאים מהתנור ושופכים בזהירות את נוזל השומן שהצטבר בשולי הבשר.
- מוזגים על הבשר את הטחינה (בנדיבות כך שתכסה את כל הבשר).
- מחזירים לתנור ואופים עוד כ-5-7 דקות ומגישים.
- מפזרים מעל הסינייה פטרוזיליה טרייה ואם רוצים גם צנוברים ושקדים קלויים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים ומיץ הלימון ומערבבים היטב (אפשר להוסיף תיבול לפי הטעם).
- מכינים את הבשר: מערבים בקערה את בשר הבקר עם בשר הכבש, הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים.
- מעבירים את התערובת למחבת ומשטחים על בסיס המחבת לעובי של כ-1 ס”מ. משאירים שוליים של 1 ס”מ מסביב לבשר (בין הבשר לדופן המחבת).
- מכניסים לתנור לעשר דקות.
- מוציאים מהתנור ושופכים בזהירות את נוזל השומן שהצטבר בשולי הבשר.
- מוזגים על הבשר את הטחינה (בנדיבות כך שתכסה את כל הבשר).
- מחזירים לתנור ואופים עוד כ-5-7 דקות ומגישים.
- מפזרים מעל הסינייה פטרוזיליה טרייה ואם רוצים גם צנוברים ושקדים קלויים.
הערות
- ניתן להכין קציצות קטנות במקום קציצה אחת גדולה.
- אפשר לפרוס עגבניות ובצלים ולהניח את הקציצה מעליהם ולאפות יחד. טעים טעים!
הערות
- ניתן להכין קציצות קטנות במקום קציצה אחת גדולה.
- אפשר לפרוס עגבניות ובצלים ולהניח את הקציצה מעליהם ולאפות יחד. טעים טעים!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)