שגר ושכח: רוסטביף סינטה בתנור (התנור עובד, אתם נחים)

פלג בכור נזכר בעוד מתכון נוסטלגי מהילדות בקיבוץ עם מנה הכי מספקת שיש. בלי הרבה הכנות, בלי הרבה התעסקות - רוסטביף סינטה בתנור, מתכון קל ומהיר להכנה
פלג בכור נזכר בעוד מתכון נוסטלגי מהילדות בקיבוץ עם מנה הכי מספקת שיש. בלי הרבה הכנות, בלי הרבה התעסקות - רוסטביף סינטה בתנור, מתכון קל ומהיר להכנה
  • פלג בכור
  • 48K צפיות
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    146
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 146.4 קק״ל 1170.9 קק״ל
    פחמימות 2.0 גרם 16.2 גרם
    שומן 15.5 גרם 123.8 גרם
    נתרן 1088.1 מ״ג 8705.0 מ״ג
    חלבון 0.6 גרם 4.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.6 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 17.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    אשלגן 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    146
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 146.4 קק״ל 1170.9 קק״ל
    פחמימות 2.0 גרם 16.2 גרם
    שומן 15.5 גרם 123.8 גרם
    נתרן 1088.1 מ״ג 8705.0 מ״ג
    חלבון 0.6 גרם 4.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.6 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 17.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    אשלגן 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. שמים את הסינטה בתוך מגש נירוסטה או פאיירקס, רחב מגודל הנתח. מורחים את הסינטה בשמן זית, עם היד.
  2. בקערה, מערבבים את שאר המצרכים ומורחים בעזרת היד ועושים לסינטה “מסאג'” טוב ויסודי מכל הצדדים. אם יש זמן, מומלץ בשלב הזה לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל 24 שעות, אבל לא חייבים.

    רוסטביף סינטה בתנור. צילום: פלג בכור
    רוסטביף סינטה בתנור. צילום: פלג בכור

  3. מחממים תנור לחום גבוהה מאוד של 250 מעלות ומכניסים את הנתח לתנור לחצי שעה, עד שמתקבל קרום כהה מסביב לנתח.
  4. מורידים את חום התנור ל 180 מעלות לעוד חצי שעה, ובודקים, נוגעים עם האצבע בנתח. אם הנתח עדיין רך - מעלים את חום התנור ל-200 מעלות לעוד רבע שעה ובודקים שוב. כל אחד ומידת העשייה שהוא אוהב - ככל שהנתח יהיה רך יותר כך הבשר יהיה אדום יותר.
  5. ניתן לצנן מעט ולפרוס חמים, או לקרר לגמרי ולהגיש קר.

    לצנן מעט ולפרוס. צילום: פלג בכור
    לצנן מעט ולפרוס. צילום: פלג בכור

  6. במידה והסינטה עדיין חיה וגילתם זו אחרי הפריסה, אפשר לתת לה צריבה נוספת על המחבת.
  7. שומרים במקרר ונהנים כל השבוע (אפשר גם לשים בסנדוויץ’ לילידים).

    רוסטביף סינטה בתנור. צילום: פלג בכור
    רוסטביף סינטה בתנור. צילום: פלג בכור

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

        Avatar
        מאיה הבלין

        הי אבי, צורת הבישול לא מתאימה לכתף.

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות