פאי רועים מושלם – ארוחה משפחתית נהדרת!
פאי רועים טעים שקל מאד להכין ומכיל המון רכיבים בריאים ומזינים המתאימים לכל המשפחה. הכיף האמיתי במתכון הוא שהילדים יכולים לעזור בהכנה
פאי רועים טעים שקל מאד להכין ומכיל המון רכיבים בריאים ומזינים המתאימים לכל המשפחה. הכיף האמיתי במתכון הוא שהילדים יכולים לעזור בהכנה
- יעל טל
- 48K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1845.7 קק״ל 1845.7 קק״לפחמימות 106.1 גרם 106.1 גרםשומן 101.7 גרם 101.7 גרםנתרן 17881.5 מ״ג 17881.5 מ״גחלבון 109.4 גרם 109.4 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 6.3 גרםשומן רווי 26.9 גרם 26.9 גרםכולסטרול 613.9 מ״ג 613.9 מ״גסידן 196.2 מ״ג 196.2 מ״גברזל 12.3 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 1792.3 מ״ג 1792.3 מ״גאבץ 23.5 מ״ג 23.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות1846
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1845.7 קק״ל 1845.7 קק״לפחמימות 106.1 גרם 106.1 גרםשומן 101.7 גרם 101.7 גרםנתרן 17881.5 מ״ג 17881.5 מ״גחלבון 109.4 גרם 109.4 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 6.3 גרםשומן רווי 26.9 גרם 26.9 גרםכולסטרול 613.9 מ״ג 613.9 מ״גסידן 196.2 מ״ג 196.2 מ״גברזל 12.3 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 1792.3 מ״ג 1792.3 מ״גאבץ 23.5 מ״ג 23.5 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1846 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת הבשר
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1/2 כוס רוטב עגבניות מוכןאו 2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות ללא קליפה
-
1 גזר בינוני
-
1/2 כוס מים
-
350 גרם בשר בקר טחון
-
3 כפות פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כפית מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
מחית תפוחי אדמה
-
5 תפוחי אדמה קטנים
-
2 ליטר מים בטמפרטורת החדר
-
2 כפות מלח דק
-
1 כף שמן זית
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- תערובת הבשר: מחממים שמן (במחבת גדולה או בסיר) ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים 2-3 דקות (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים חצי כוס מים).
- מוסיפים את הגזר, מערבבים, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
- מוסיפים את הבשר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל ומבשלים עם מכסה עוד כחצי שעה על אש קטנה, מערבבים מדי פעם.
- מחית תפוחי אדמה: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח.
- כשתפוחי האדמה רכים, מסננים מהמים. זהו השלב שהקטנים מאד אוהבים לעזור (אבל בזהירות כי הסיר ותפוחי האדמה חמים). מועכים את תפוחי האדמה למחית.
- מוסיפים שמן זית ואגוז מוסקט ומערבבים. מחכים שהתערובת תתקרר מעט ומוסיפים את הביצה. מערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית את תערובת הבשר ומשטחים באופן שווה על הבסיס. על הבשר יוצקים את מחית תפוחי האדמה ומיישרים.
- מכניסים לחלק העליון של התנור מכוסה בנייר אלומיניום לרבע שעה. אחרי רבע שעה מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 15 עד 20 דקות (עד שהמחית זהובה). הפאי נשמר במקרר 3-4 ימים.
- מגישים למי שאוהבים עם הצלחות שאתם הכי אוהבים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- תערובת הבשר: מחממים שמן (במחבת גדולה או בסיר) ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים 2-3 דקות (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים חצי כוס מים).
- מוסיפים את הגזר, מערבבים, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
- מוסיפים את הבשר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל ומבשלים עם מכסה עוד כחצי שעה על אש קטנה, מערבבים מדי פעם.
- מחית תפוחי אדמה: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח.
- כשתפוחי האדמה רכים, מסננים מהמים. זהו השלב שהקטנים מאד אוהבים לעזור (אבל בזהירות כי הסיר ותפוחי האדמה חמים). מועכים את תפוחי האדמה למחית.
- מוסיפים שמן זית ואגוז מוסקט ומערבבים. מחכים שהתערובת תתקרר מעט ומוסיפים את הביצה. מערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית את תערובת הבשר ומשטחים באופן שווה על הבסיס. על הבשר יוצקים את מחית תפוחי האדמה ומיישרים.
- מכניסים לחלק העליון של התנור מכוסה בנייר אלומיניום לרבע שעה. אחרי רבע שעה מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 15 עד 20 דקות (עד שהמחית זהובה). הפאי נשמר במקרר 3-4 ימים.
- מגישים למי שאוהבים עם הצלחות שאתם הכי אוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)