-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2441.9 קק״ל 2441.9 קק״לפחמימות 259.0 גרם 259.0 גרםשומן 139.7 גרם 139.7 גרםנתרן 523.2 מ״ג 523.2 מ״גחלבון 36.1 גרם 36.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרםשומן רווי 52.2 גרם 52.2 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 172.1 מ״ג 172.1 מ״גברזל 2.0 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 195.7 מ״ג 195.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות2442
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2441.9 קק״ל 2441.9 קק״לפחמימות 259.0 גרם 259.0 גרםשומן 139.7 גרם 139.7 גרםנתרן 523.2 מ״ג 523.2 מ״גחלבון 36.1 גרם 36.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרםשומן רווי 52.2 גרם 52.2 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 172.1 מ״ג 172.1 מ״גברזל 2.0 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 195.7 מ״ג 195.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 1.6 מ״גסגור
לפני כמה שבועות העלנו מתכון לעוגת לוטוס מ-3 מרכיבים שהטריפה את הרשת, ובאחת התגובות שאלו אותנו אם אפשר להכין את אותה עוגה רק מממרח שוקולד. נענינו לאתגר והתחלנו בניסוי. הפעם היינו חייבים להוסיף מרכיב אחד, אבל התוצאה היא עוגת שוקולד נימוחה ומעט פאדג’ית או בקיצור – פצצת שוקולד ממכרת, כמו שאנחנו קוראים לה.
מרכיבים 4 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 2442 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
400 גרם ממרח שוקולד(3 כפות מיועדות לציפוי)
-
2 ביצים L
-
1 כף קמח לבן
-
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו.
- מחממים את ממרח השוקולד בקערה במיקרוגל ומחכים מעט עד שתתקרר. מוציאים מממרח השוקולד המומס 3 כפות ומניחים בצד. זה ישמש בהמשך לציפוי.
- מעבירים את ממרח השוקולד המומס לקערה ומוסיפים את הביצים. מערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים רק עד להטמעה מלאה.
- משמנים תבנית עגולה בקוטר של 20 ס”מ ושופכים פנימה את התערובת.
- אופים במשך 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה.
- מוציאים מהתנור ומורחים את 3 כפות ממרח השוקולד שהשארנו בצד (אפשר לחמם עוד קצת אם הממרח התקשה).
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו.
- מחממים את ממרח השוקולד בקערה במיקרוגל ומחכים מעט עד שתתקרר. מוציאים מממרח השוקולד המומס 3 כפות ומניחים בצד. זה ישמש בהמשך לציפוי.
- מעבירים את ממרח השוקולד המומס לקערה ומוסיפים את הביצים. מערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים רק עד להטמעה מלאה.
- משמנים תבנית עגולה בקוטר של 20 ס”מ ושופכים פנימה את התערובת.
- אופים במשך 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה.
- מוציאים מהתנור ומורחים את 3 כפות ממרח השוקולד שהשארנו בצד (אפשר לחמם עוד קצת אם הממרח התקשה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)