לביבות לטקעס כמו של סבתא! פשוט וטעים
עם כל הכבוד לסופגניות בשבילנו האוכל האמיתי בחג החנוכה הן הלביבות, או כמו שאנחנו קוראים להם בבית - הלטקעס! אז קבלו מתכון קל להכנה של לביבות לטקעס מושלמות
עם כל הכבוד לסופגניות בשבילנו האוכל האמיתי בחג החנוכה הן הלביבות, או כמו שאנחנו קוראים להם בבית - הלטקעס! אז קבלו מתכון קל להכנה של לביבות לטקעס מושלמות
- נעמה פלד
- 37K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 98.1 קק״ל 1962.1 קק״לפחמימות 18.8 גרם 376.5 גרםשומן 0.9 גרם 17.2 גרםנתרן 172.3 מ״ג 3445.7 מ״גחלבון 3.0 גרם 59.3 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.7 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרםכולסטרול 25.3 מ״ג 506.4 מ״גסידן 7.3 מ״ג 145.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 33.1 מ״ג 662.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות98
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 98.1 קק״ל 1962.1 קק״לפחמימות 18.8 גרם 376.5 גרםשומן 0.9 גרם 17.2 גרםנתרן 172.3 מ״ג 3445.7 מ״גחלבון 3.0 גרם 59.3 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.7 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרםכולסטרול 25.3 מ״ג 506.4 מ״גסידן 7.3 מ״ג 145.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 33.1 מ״ג 662.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.9 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 98 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
הגשה
-
1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ (או עירית)
-
לפי הטעם
אופן הכנה
- גוררים את הבצל ואת תפוחי האדמה. מניחים במסננת וסוחטים להוצאת הנוזלים.
- מעבירים את תפוחי האדמה והבצל לקערה ומוסיפים את הביצים, הקמח והמלח. מערבבים היטב.
- מחממים שמן במחבת גדולה (שמן בעומק של כ-1 ס”מ).
- יוצרים לביבות בעזרת הידיים בקוטר של כ-4 ס”מ ולא שמנמנות מדי ומניחים בשמן החם, כל פעם 4 לביבות במחבת לא יותר.
- מזהיבים מצד אחד, הופכים ומזהיבים גם מהצד השני.
- מערבבים בקערית את השמנת החמוצה עם הבצל הירוק והמלח ומגישים לצד הלטקס.
אופן הכנה
- גוררים את הבצל ואת תפוחי האדמה. מניחים במסננת וסוחטים להוצאת הנוזלים.
- מעבירים את תפוחי האדמה והבצל לקערה ומוסיפים את הביצים, הקמח והמלח. מערבבים היטב.
- מחממים שמן במחבת גדולה (שמן בעומק של כ-1 ס”מ).
- יוצרים לביבות בעזרת הידיים בקוטר של כ-4 ס”מ ולא שמנמנות מדי ומניחים בשמן החם, כל פעם 4 לביבות במחבת לא יותר.
- מזהיבים מצד אחד, הופכים ומזהיבים גם מהצד השני.
- מערבבים בקערית את השמנת החמוצה עם הבצל הירוק והמלח ומגישים לצד הלטקס.
למתכונים נוספים לביבות וקציצות:
תגובות (0)