קובה פותתה (פטטה) עירקית – קובה מתפוחי אדמה
אין כמו קובה תפוחי אדמה עירקית רכה וטעימה כדי להזכיר לנו את האהבה הגדולה שהסבתות שלנו הכניסו בכל תבשיל. קבלו מתכון מושלם לקובה פותתה כמו של סבתא
אין כמו קובה תפוחי אדמה עירקית רכה וטעימה כדי להזכיר לנו את האהבה הגדולה שהסבתות שלנו הכניסו בכל תבשיל. קבלו מתכון מושלם לקובה פותתה כמו של סבתא
- נעמה פלד
- 39K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 419.0 קק״ל 7542.1 קק״לפחמימות 23.8 גרם 428.4 גרםשומן 41.2 גרם 742.3 גרםנתרן 210.3 מ״ג 3786.3 מ״גחלבון 16.5 גרם 296.1 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 158.5 גרםשומן רווי 10.4 גרם 187.7 גרםכולסטרול 48.5 מ״ג 872.8 מ״גסידן 25.3 מ״ג 456.0 מ״גברזל 8.0 מ״ג 143.7 מ״גאשלגן 206.3 מ״ג 3713.3 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 156.5 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות419
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 419.0 קק״ל 7542.1 קק״לפחמימות 23.8 גרם 428.4 גרםשומן 41.2 גרם 742.3 גרםנתרן 210.3 מ״ג 3786.3 מ״גחלבון 16.5 גרם 296.1 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 158.5 גרםשומן רווי 10.4 גרם 187.7 גרםכולסטרול 48.5 מ״ג 872.8 מ״גסידן 25.3 מ״ג 456.0 מ״גברזל 8.0 מ״ג 143.7 מ״גאשלגן 206.3 מ״ג 3713.3 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 156.5 מ״גסגור
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 419 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
למעטפת הקובה:
-
1 ק"ג תפוחי אדמה לטיגוןבערך חמישה תפוחי אדמה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית כורכום
-
2 חלמונים
-
1 כף שמן קנולה
-
3 כפות קמח תפוחי אדמה
למלית:
-
1 בצל גדולקצוץ דק דק
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 כפית בהרט
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כף גדושה סילאן
-
1 כף רסק עגבניות
-
1/2 כוס מים
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כוס שקדים פרוסיםללא קליפה, מטוגנים.
לציפוי הקובות:
-
1 ביצה Lמקושקשת היטב
לטיגון הקובות:
-
1/2 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את המעטפת של הקובה פטטה: בשלו את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. קררו אותם, קלפו ומעכו לפירה חלק (בעזרת מועך ידני).
- כאשר הפירה קר הוסיפו מלח, כורכום, שמן, חלמונים וקמח תפוחי אדמה. ערבבו היטב לעיסה חלקה
- מכינים את המלית: טגנו את השקדים והניחו בצד.
- באותה מחבת טגנו את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב.
- הוסיפו לבצל את הבשר וטגנו אותו תוך כדי ערבוב. פוררו אותו כל הזמן עד שהוא הופך לחום.
- הוסיפו את רסק העגבניות, פלפל שחור, בהרט, סילאן ומלח וערבבו.
- הוסיפו את הצימוקים הקצוצים ואת המים, הנמיכו את האש ובשלו בסיר סגור כרבע שעה עד שהנוזלים נעלמים.
- הסירו מהאש, פזרו פטרוזיליה קצוצה ואת השקדים המטוגנים וערבבו. צננו את המלית לפני הרכבת הקובה.
- מרכיבים ומטגנים: הכינו קערה עם מים מהברז בה תטבלו בכל פעם את הידיים. לידה הציבו את קערת המעטפת ואת המלית.
- בידיים רטובות קחו חופן מחומר המעטפת, גלגלו לכדור בגודל ביצה. פירסו על כף היד תוך כדי לחיצה.
- הניחו כף מן המלית על המעטפת (במרכז).
- סיגרו היטב את המעטפת על המלית. אם יש חורים, מלאו אותם בעזרת פיסות מן המעטפת. חשוב שהקובה תהיה שלמה ושהמלית תהיה מכוסה היטב.
- חממו שמן במחבת.
- טבלו את הקובות בביצה לפני וטיגון וטגנו את הקובות עד שהן מזהיבות משני הצדדים (זה חוסך בשמן ושומר על המעטפת).
- אוכלים חם, עם טחינה, עמבה וסלט, אפילו בתוך פיתה או סתם כך.
אופן הכנה
- מכינים את המעטפת של הקובה פטטה: בשלו את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. קררו אותם, קלפו ומעכו לפירה חלק (בעזרת מועך ידני).
- כאשר הפירה קר הוסיפו מלח, כורכום, שמן, חלמונים וקמח תפוחי אדמה. ערבבו היטב לעיסה חלקה
- מכינים את המלית: טגנו את השקדים והניחו בצד.
- באותה מחבת טגנו את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב.
- הוסיפו לבצל את הבשר וטגנו אותו תוך כדי ערבוב. פוררו אותו כל הזמן עד שהוא הופך לחום.
- הוסיפו את רסק העגבניות, פלפל שחור, בהרט, סילאן ומלח וערבבו.
- הוסיפו את הצימוקים הקצוצים ואת המים, הנמיכו את האש ובשלו בסיר סגור כרבע שעה עד שהנוזלים נעלמים.
- הסירו מהאש, פזרו פטרוזיליה קצוצה ואת השקדים המטוגנים וערבבו. צננו את המלית לפני הרכבת הקובה.
- מרכיבים ומטגנים: הכינו קערה עם מים מהברז בה תטבלו בכל פעם את הידיים. לידה הציבו את קערת המעטפת ואת המלית.
- בידיים רטובות קחו חופן מחומר המעטפת, גלגלו לכדור בגודל ביצה. פירסו על כף היד תוך כדי לחיצה.
- הניחו כף מן המלית על המעטפת (במרכז).
- סיגרו היטב את המעטפת על המלית. אם יש חורים, מלאו אותם בעזרת פיסות מן המעטפת. חשוב שהקובה תהיה שלמה ושהמלית תהיה מכוסה היטב.
- חממו שמן במחבת.
- טבלו את הקובות בביצה לפני וטיגון וטגנו את הקובות עד שהן מזהיבות משני הצדדים (זה חוסך בשמן ושומר על המעטפת).
- אוכלים חם, עם טחינה, עמבה וסלט, אפילו בתוך פיתה או סתם כך.
עוד מתכונים עירקיים מעולים שאתם חייבים להכין:
תגובות (0)