קובה פותתה (פטטה) עירקית – קובה מתפוחי אדמה

אין כמו קובה תפוחי אדמה עירקית רכה וטעימה כדי להזכיר לנו את האהבה הגדולה שהסבתות שלנו הכניסו בכל תבשיל. קבלו מתכון מושלם לקובה פותתה כמו של סבתא
אין כמו קובה תפוחי אדמה עירקית רכה וטעימה כדי להזכיר לנו את האהבה הגדולה שהסבתות שלנו הכניסו בכל תבשיל. קבלו מתכון מושלם לקובה פותתה כמו של סבתא
  • נעמה פלד
  • 39K צפיות
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    419
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 419.0 קק״ל 7542.1 קק״ל
    פחמימות 23.8 גרם 428.4 גרם
    שומן 41.2 גרם 742.3 גרם
    נתרן 210.3 מ״ג 3786.3 מ״ג
    חלבון 16.5 גרם 296.1 גרם
    סיבים תזונתיים 8.8 גרם 158.5 גרם
    שומן רווי 10.4 גרם 187.7 גרם
    כולסטרול 48.5 מ״ג 872.8 מ״ג
    סידן 25.3 מ״ג 456.0 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 143.7 מ״ג
    אשלגן 206.3 מ״ג 3713.3 מ״ג
    אבץ 8.7 מ״ג 156.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    419
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 419.0 קק״ל 7542.1 קק״ל
    פחמימות 23.8 גרם 428.4 גרם
    שומן 41.2 גרם 742.3 גרם
    נתרן 210.3 מ״ג 3786.3 מ״ג
    חלבון 16.5 גרם 296.1 גרם
    סיבים תזונתיים 8.8 גרם 158.5 גרם
    שומן רווי 10.4 גרם 187.7 גרם
    כולסטרול 48.5 מ״ג 872.8 מ״ג
    סידן 25.3 מ״ג 456.0 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 143.7 מ״ג
    אשלגן 206.3 מ״ג 3713.3 מ״ג
    אבץ 8.7 מ״ג 156.5 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

למעטפת הקובה:

למלית:

לציפוי הקובות:

לטיגון הקובות:


אופן הכנה

  1. מכינים את המעטפת של הקובה פטטה: בשלו את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. קררו אותם, קלפו ומעכו לפירה חלק (בעזרת מועך ידני).

    מקלפים ומועכים את תפוחי האדמה המבושלים. צילום: טל סיון-ציפורין
    מקלפים ומועכים את תפוחי האדמה המבושלים. צילום: טל סיון-ציפורין

  2. כאשר הפירה קר הוסיפו מלח, כורכום, שמן, חלמונים וקמח תפוחי אדמה. ערבבו היטב לעיסה חלקה
  3. מכינים את המלית: טגנו את השקדים והניחו בצד.
  4. באותה מחבת טגנו את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב.
  5. הוסיפו לבצל את הבשר וטגנו אותו תוך כדי ערבוב. פוררו אותו כל הזמן עד שהוא הופך לחום.
  6. הוסיפו את רסק העגבניות, פלפל שחור, בהרט, סילאן ומלח וערבבו.
  7. הוסיפו את הצימוקים הקצוצים ואת המים, הנמיכו את האש ובשלו בסיר סגור כרבע שעה עד שהנוזלים נעלמים.
  8. הסירו מהאש, פזרו פטרוזיליה קצוצה ואת השקדים המטוגנים וערבבו. צננו את המלית לפני הרכבת הקובה.
  9. מרכיבים ומטגנים: הכינו קערה עם מים מהברז בה תטבלו בכל פעם את הידיים. לידה הציבו את קערת המעטפת ואת המלית.
  10. בידיים רטובות קחו חופן מחומר המעטפת, גלגלו לכדור בגודל ביצה. פירסו על כף היד תוך כדי לחיצה.

    פורסים את כדור המעטפת על היד. צילום: טל סיון-ציפורין
    פורסים את כדור המעטפת על היד. צילום: טל סיון-ציפורין

  11. הניחו כף מן המלית על המעטפת (במרכז).

    מניחים במרכז כף מהמלית. צילום: טל סיון-ציפורין
    מניחים במרכז כף מהמלית. צילום: טל סיון-ציפורין

  12. סיגרו היטב את המעטפת על המלית. אם יש חורים, מלאו אותם בעזרת פיסות מן המעטפת. חשוב שהקובה תהיה שלמה ושהמלית תהיה מכוסה היטב.
    סוגרים את הקובה היטב ללא חורים. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוגרים את הקובה היטב ללא חורים. צילום: טל סיון-ציפורין

    סוגרים את הקובה היטב ללא חורים. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוגרים את הקובה היטב ללא חורים. צילום: טל סיון-ציפורין

  13. חממו שמן במחבת.
  14. טבלו את הקובות בביצה לפני וטיגון וטגנו את הקובות עד שהן מזהיבות משני הצדדים (זה חוסך בשמן ושומר על המעטפת).
    טובלים את הקובות בביצה. צילום: טל סיון-ציפורין
    טובלים את הקובות בביצה. צילום: טל סיון-ציפורין

    ומעבירים לטיגון עד להזהבה משני הצדדים. צילום: טל סיון ציפורין
    ומעבירים לטיגון עד להזהבה משני הצדדים. צילום: טל סיון ציפורין

  15. אוכלים חם, עם טחינה, עמבה וסלט, אפילו בתוך פיתה או סתם כך.
    אוכלים חם עם טחינה וסלט טרי. צילום: טל סיון-ציפורין
    אוכלים חם עם טחינה וסלט טרי. צילום: טל סיון-ציפורין

     

    עוד מתכונים עירקיים מעולים שאתם חייבים להכין:

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    טכניקות

    תגיות