עיג’ה – לביבות מהמטבח העירקי לארוחת הבוקר

לביבות עירקיות שאוכלים בבוקר יחד עם חציל, טחינה, סלט ופיתות. אין סביח עירקי טוב בלי עיג'ה לוהטת ובשבילנו אין חנוכה בלי עיג'ה ירקות משמחת
לביבות עירקיות שאוכלים בבוקר יחד עם חציל, טחינה, סלט ופיתות. אין סביח עירקי טוב בלי עיג'ה לוהטת ובשבילנו אין חנוכה בלי עיג'ה ירקות משמחת
  • נעמה פלד
  • 84K צפיות
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    51
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 50.9 קק״ל 1017.7 קק״ל
    פחמימות 8.2 גרם 164.9 גרם
    שומן 0.9 גרם 17.9 גרם
    נתרן 119.9 מ״ג 2397.3 מ״ג
    חלבון 2.0 גרם 40.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.6 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 13.6 מ״ג 271.9 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 10.3 מ״ג
    אשלגן 52.4 מ״ג 1048.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    51
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 50.9 קק״ל 1017.7 קק״ל
    פחמימות 8.2 גרם 164.9 גרם
    שומן 0.9 גרם 17.9 גרם
    נתרן 119.9 מ״ג 2397.3 מ״ג
    חלבון 2.0 גרם 40.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.6 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 13.6 מ״ג 271.9 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 10.3 מ״ג
    אשלגן 52.4 מ״ג 1048.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה

 

  1. מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד ריכוך. מסננים מהמים, מקלפים בעדינות ומועכים לפירה. מצננים לטמפ’ החדר.

    מועכים את תפוחי האדמה לפירה. צילום: שניר גואטה
    מועכים את תפוחי האדמה לפירה. צילום: שניר גואטה

  2. מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים, הקמח והתבלינים. מערבבים היטב (אם התערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד כף קמח, התוצאה לא צריכה להיות סמיכה מדי).
    מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים. צילום: שניר גואטה

    מוסיפים קמח ותבלינים. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים קמח ותבלינים. צילום: שניר גואטה

  3. מחממים שמן במחבת (כ-2.5 ס”מ עומק) יוצרים עם היד קציצות ומעבירים עם כף לשמן החם. מטגנים עד הזהבה כהה, הופכים ומטגנים גם מהצד השני. מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים.
    יוצרים עם היד קציצות ומעבירים עם כף לשמן החם. צילום: שניר גואטה
    יוצרים עם היד קציצות ומעבירים עם כף לשמן החם. צילום: שניר גואטה
    מטגנים עד הזהבה כהה. צילום: שניר גואטה
    מטגנים עד הזהבה כהה. צילום: שניר גואטה

    עיג'ה - הלביבה הכי לוהטת במחבת
    עיג’ה - הלביבה הכי לוהטת במחבת. צילום: שניר גואטה

    עוד מתכונים מטוגנים שאתם חייבים להכין:

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות