לביבות לטקעס כמו של סבתא! פשוט וטעים

עם כל הכבוד לסופגניות בשבילנו האוכל האמיתי בחג החנוכה הן הלביבות, או כמו שאנחנו קוראים להם בבית - הלטקעס! אז קבלו מתכון קל להכנה של לביבות לטקעס מושלמות
עם כל הכבוד לסופגניות בשבילנו האוכל האמיתי בחג החנוכה הן הלביבות, או כמו שאנחנו קוראים להם בבית - הלטקעס! אז קבלו מתכון קל להכנה של לביבות לטקעס מושלמות
  • נעמה פלד
  • 37K צפיות
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    98
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 98.1 קק״ל 1962.1 קק״ל
    פחמימות 18.8 גרם 376.5 גרם
    שומן 0.9 גרם 17.2 גרם
    נתרן 172.3 מ״ג 3445.7 מ״ג
    חלבון 3.0 גרם 59.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.7 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרם
    כולסטרול 25.3 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 7.3 מ״ג 145.1 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 33.1 מ״ג 662.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    98
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 98.1 קק״ל 1962.1 קק״ל
    פחמימות 18.8 גרם 376.5 גרם
    שומן 0.9 גרם 17.2 גרם
    נתרן 172.3 מ״ג 3445.7 מ״ג
    חלבון 3.0 גרם 59.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.7 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרם
    כולסטרול 25.3 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 7.3 מ״ג 145.1 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 33.1 מ״ג 662.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
  1. גוררים את הבצל ואת תפוחי האדמה. מניחים במסננת וסוחטים להוצאת הנוזלים.
  2. מעבירים את תפוחי האדמה והבצל לקערה ומוסיפים את הביצים, הקמח והמלח. מערבבים היטב.
  3. מחממים שמן במחבת גדולה (שמן בעומק של כ-1 ס”מ).
  4. יוצרים לביבות בעזרת הידיים בקוטר של כ-4 ס”מ ולא שמנמנות מדי ומניחים בשמן החם, כל פעם 4 לביבות במחבת לא יותר.
  5. מזהיבים מצד אחד, הופכים ומזהיבים גם מהצד השני.
  6. מערבבים בקערית את השמנת החמוצה עם הבצל הירוק והמלח ומגישים לצד הלטקס.
    לטקס. צילום: שניר גואטה
    לטקס. צילום: שניר גואטה

    בתיאבון! צילום: שניר גואטה
    בתיאבון! צילום: שניר גואטה

    למתכונים נוספים לביבות וקציצות:

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות