טארט שוקולד עם בצק פריך של אלון שבו

רוצים להרשים את האורחים עם טארט שוקולד מושלם שנראה ממש כמו בקונדיטוריה? אלון שבו מלמד איך להכין קינוח שוקולדי נהדר בקלי קלות
רוצים להרשים את האורחים עם טארט שוקולד מושלם שנראה ממש כמו בקונדיטוריה? אלון שבו מלמד איך להכין קינוח שוקולדי נהדר בקלי קלות
  • אלון שבו
  • 81K צפיות
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    374
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 374.3 קק״ל 2994.7 קק״ל
    פחמימות 29.7 גרם 237.5 גרם
    שומן 25.4 גרם 203.1 גרם
    נתרן 21.0 מ״ג 167.7 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 38.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 20.5 גרם
    שומן רווי 9.3 גרם 74.5 גרם
    כולסטרול 46.9 מ״ג 375.3 מ״ג
    סידן 31.2 מ״ג 249.8 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 17.0 מ״ג
    אשלגן 158.2 מ״ג 1265.2 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 11.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    374
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 374.3 קק״ל 2994.7 קק״ל
    פחמימות 29.7 גרם 237.5 גרם
    שומן 25.4 גרם 203.1 גרם
    נתרן 21.0 מ״ג 167.7 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 38.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 20.5 גרם
    שומן רווי 9.3 גרם 74.5 גרם
    כולסטרול 46.9 מ״ג 375.3 מ״ג
    סידן 31.2 מ״ג 249.8 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 17.0 מ״ג
    אשלגן 158.2 מ״ג 1265.2 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 11.0 מ״ג
    סגור

אין דבר שאני אוהב להכין יותר מטארט עם בצק פריך ומלית עשירה. במתכון הזה אלמד שיטה פשוטה להכנה של קלתית טארט, ומילוי טעים כל כך שפשוט מאוד להכין.

פאי וטארט (מתוקים)
אלון שבו
X

מצרכים

מצרכים


מלית גנאש שוקולד


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק הפריך לקלתית: במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה עד ליצירת פירורים דקים. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד ליצירת בצק.
  2. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 2-3 מ״מ. מעבירים את הבצק המרודד למקרר למשך שעה לפחות.
  3. מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלצים אותו בזהירות מנייר האפייה. מסדרים את הבצק בתוך הרינג ומקפידים להצמיד אותו היטב לדפנות. בעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק.
  5. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים להקפאה של כ-10 דקות.
  6. אופים את הקלתית אפייה עיוורת: מרפדים את הבצק הקפוא בנייר אפייה וממלאים אותו במשקולות דוגמת שעועית או אורז. אופים במשך 10 דקות. מסירים את המשקולות ואת נייר האפייה וממשיכים לאפות את הטארט במשך 10 דקות נוספות, או עד להשחמת הבצק. מצננים בטמפרטורת החדר.
  7. מכינים את המלית: מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. במקביל שוברים לקוביות את השוקולד ומניחים בקערה. יוצקים את השמנת על השוקולד וטוחנים היטב את התערובת בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את החמאה וטוחנים היטב.
  8. יוצקים את המלית לקלתית הטארט האפויה. מעבירים לצינון במקרר למשך כשעה ועד להתייצבות הגנאש.

    טארט שוקולד
    טארט שוקולד צילום נמרוד סונדרס

    הערות

    • אפשר לקשט את הטארט בדפי זהב אכילים

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות