קומזיץ בבית – תפוחי אדמה מדורה בתנור עם מלא תוספות שוות
למען כדור הארץ כדאי שנפחית את מדורות ל"ג בעומר, אבל אל תוותרו על הקרטושקעס, תפוחי האדמה הלוהטים שאנחנו כל כך אוהבים. נלמד אתכם איך מכינים בבית, בלי מדורה
למען כדור הארץ כדאי שנפחית את מדורות ל"ג בעומר, אבל אל תוותרו על הקרטושקעס, תפוחי האדמה הלוהטים שאנחנו כל כך אוהבים. נלמד אתכם איך מכינים בבית, בלי מדורה
- מערכת Foody
- 42K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.3 קק״ל 1057.0 קק״לפחמימות 85.0 גרם 340.1 גרםשומן 105.3 גרם 421.1 גרםנתרן 48837.8 מ״ג 195351.0 מ״גחלבון 85.2 גרם 340.9 גרםסיבים תזונתיים 85.0 גרם 340.0 גרםשומן רווי 97.8 גרם 391.0 גרםכולסטרול 138.8 מ״ג 555.0 מ״גסידן 91.0 מ״ג 364.0 מ״גברזל 85.0 מ״ג 340.0 מ״גאשלגן 91.0 מ״ג 364.0 מ״גאבץ 85.0 מ״ג 340.0 מ״גסגור
-
מרכיבים3
-
הכנה 5 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות264
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.3 קק״ל 1057.0 קק״לפחמימות 85.0 גרם 340.1 גרםשומן 105.3 גרם 421.1 גרםנתרן 48837.8 מ״ג 195351.0 מ״גחלבון 85.2 גרם 340.9 גרםסיבים תזונתיים 85.0 גרם 340.0 גרםשומן רווי 97.8 גרם 391.0 גרםכולסטרול 138.8 מ״ג 555.0 מ״גסידן 91.0 מ״ג 364.0 מ״גברזל 85.0 מ״ג 340.0 מ״גאשלגן 91.0 מ״ג 364.0 מ״גאבץ 85.0 מ״ג 340.0 מ״גסגור
תפוחי האדמה של המדורה – קרטושקעס.
נחשו מה? אפשר להכין אותם בבית, בתנור הביתי בקלי קלות. מעל תפוחי האדמה מוסיפים כל מה שבא: כמה שיותר חמאה, שעועית אפויה מקופסה (הכי אנגליה הישנה והטובה והכי טעים ביקום) או פטריות מוקפצות בשום ופטרוזיליה או שמנת חמוצה מעורבבת בעירית קצוצה, אפשר כמובן להכין תבשיל שקשוקה ולשים מעל כל תפוח אדמה ביצה עם רוטב עגבניות. אפשר כל מה שרוצים!
הקרטושקע הזה הוא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.
מרכיבים 3 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 264 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה.
- מפזרים את המלח הגס בתבנית האפייה.
- מניחים את תפוחי האדמה בתבנית האפייה על המלח.
- אופים את תפוחי האדמה בחום של 200 מעלות כשעה וחצי.
- בודקים בעזרת קיסם או מזלג אם תפוחי האדמה התרככו, אם הם רכים בפנים מוציאים בזהירות רבה את התבנית מן התנור (המלח לוהט! היזהרו!).
- חוצים כל תפוח אדמה לחצי, ממליחים מעט ומכניסים לתוכו קוביית חמאה.
- עכשיו מוסיפים כל מה שבא: שעועית אפויה מקופסה (הכי אנגליה הישנה והטובה והכי טעים ביקום) או פטריות מוקפצות בשום ופטרוזיליה או שמנת חמוצה מעורבבת בעירית קצוצה, אפשר כמובן להכין תבשיל שקשוקה ולשים מעל כל תפוח אדמה ביצה עם רוטב עגבניות. אפשר כל מה שרוצים! תפוח האדמה הזה הוא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה.
- מפזרים את המלח הגס בתבנית האפייה.
- מניחים את תפוחי האדמה בתבנית האפייה על המלח.
- אופים את תפוחי האדמה בחום של 200 מעלות כשעה וחצי.
- בודקים בעזרת קיסם או מזלג אם תפוחי האדמה התרככו, אם הם רכים בפנים מוציאים בזהירות רבה את התבנית מן התנור (המלח לוהט! היזהרו!).
- חוצים כל תפוח אדמה לחצי, ממליחים מעט ומכניסים לתוכו קוביית חמאה.
- עכשיו מוסיפים כל מה שבא: שעועית אפויה מקופסה (הכי אנגליה הישנה והטובה והכי טעים ביקום) או פטריות מוקפצות בשום ופטרוזיליה או שמנת חמוצה מעורבבת בעירית קצוצה, אפשר כמובן להכין תבשיל שקשוקה ולשים מעל כל תפוח אדמה ביצה עם רוטב עגבניות. אפשר כל מה שרוצים! תפוח האדמה הזה הוא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)