סמוסה פוריו: אוזני המן בוכרים מטוגנות במילוי בשר
כל אחד וזיכרון הילדות שלו, רון יוחננוב והמאכל האהוב עליו בחג התחפושות. מכין לכם סמוסה פוריו - אזני המן הבוכריות, כיסוניי בצק פריכים במילוי בשר.
כל אחד וזיכרון הילדות שלו, רון יוחננוב והמאכל האהוב עליו בחג התחפושות. מכין לכם סמוסה פוריו - אזני המן הבוכריות, כיסוניי בצק פריכים במילוי בשר.
- רון יוחננוב
- 236 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3613.9 קק״ל 3613.9 קק״לפחמימות 422.7 גרם 422.7 גרםשומן 118.3 גרם 118.3 גרםנתרן 4466.7 מ״ג 4466.7 מ״גחלבון 192.9 גרם 192.9 גרםסיבים תזונתיים 20.5 גרם 20.5 גרםשומן רווי 31.2 גרם 31.2 גרםכולסטרול 750.4 מ״ג 750.4 מ״גסידן 383.5 מ״ג 383.5 מ״גברזל 21.7 מ״ג 21.7 מ״גאשלגן 2773.2 מ״ג 2773.2 מ״גאבץ 38.0 מ״ג 38.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה שעה ו-30 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות3614
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3613.9 קק״ל 3613.9 קק״לפחמימות 422.7 גרם 422.7 גרםשומן 118.3 גרם 118.3 גרםנתרן 4466.7 מ״ג 4466.7 מ״גחלבון 192.9 גרם 192.9 גרםסיבים תזונתיים 20.5 גרם 20.5 גרםשומן רווי 31.2 גרם 31.2 גרםכולסטרול 750.4 מ״ג 750.4 מ״גסידן 383.5 מ״ג 383.5 מ״גברזל 21.7 מ״ג 21.7 מ״גאשלגן 2773.2 מ״ג 2773.2 מ״גאבץ 38.0 מ״ג 38.0 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה ו-30 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 3614 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
2 בצלים גדולים
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט כמון טחוןאם אוהבים
-
2 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל המצרכים יחד, את המים מוסיפים לאט ובהדרגה עד לקבלת בצק פירורי. שימו לב שהבצק לא יהיה רטוב מידי ואחר כך לא תוכלו לעבוד איתו. לכן חשוב להגיע למרקם של בצק פירורי שיתגבש בלישה קצרה בהמשך.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים מעט עד לאיחוד הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של שעה לפחות במקרר.
- מכינים את המלית: יש להכין את המלית מבעוד מועד (אני ממליץ להכין יום קודם). במחבת גדולה מאדים את הבצל עם מעט שמן מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב עד שצבעו של הבשר משתנה.
- מכינים את הסמוסה פוריו: בעזרת מכונת פסטה (אפשר גם עם מערוך) מרדדים את הבצק לעלה דק.
מרדדים את הבצק לעלה דק
- חותכים את הבצק לקוביות או משולשים או כל צורה אחרת שאוהבים, מניחים כף מלית ומעל עוד שכבת בצק, מצמידים וסוגרים בדומה לרביולי. פשוט רביולי קצת גדול יותר.
- חותכים מסביב עם חותכן גלגלת בצורת מלמלה ומוודאים שהרביולי סגור היטב.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, 170 מעלות ומכניסים את הסמוסות לטיגון והזהבה!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל המצרכים יחד, את המים מוסיפים לאט ובהדרגה עד לקבלת בצק פירורי. שימו לב שהבצק לא יהיה רטוב מידי ואחר כך לא תוכלו לעבוד איתו. לכן חשוב להגיע למרקם של בצק פירורי שיתגבש בלישה קצרה בהמשך.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים מעט עד לאיחוד הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של שעה לפחות במקרר.
- מכינים את המלית: יש להכין את המלית מבעוד מועד (אני ממליץ להכין יום קודם). במחבת גדולה מאדים את הבצל עם מעט שמן מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב עד שצבעו של הבשר משתנה.
- מכינים את הסמוסה פוריו: בעזרת מכונת פסטה (אפשר גם עם מערוך) מרדדים את הבצק לעלה דק.
מרדדים את הבצק לעלה דק
- חותכים את הבצק לקוביות או משולשים או כל צורה אחרת שאוהבים, מניחים כף מלית ומעל עוד שכבת בצק, מצמידים וסוגרים בדומה לרביולי. פשוט רביולי קצת גדול יותר.
- חותכים מסביב עם חותכן גלגלת בצורת מלמלה ומוודאים שהרביולי סגור היטב.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, 170 מעלות ומכניסים את הסמוסות לטיגון והזהבה!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)