-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 970.0 קק״ל 4850.2 קק״לפחמימות 96.5 גרם 482.4 גרםשומן 46.9 גרם 234.4 גרםנתרן 184.2 מ״ג 920.9 מ״גחלבון 22.5 גרם 112.5 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 8.1 גרםשומן רווי 7.6 גרם 38.0 גרםכולסטרול 42.4 מ״ג 212.0 מ״גסידן 435.4 מ״ג 2177.1 מ״גברזל 0.9 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 635.7 מ״ג 3178.4 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 10.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 45 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות970
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 970.0 קק״ל 4850.2 קק״לפחמימות 96.5 גרם 482.4 גרםשומן 46.9 גרם 234.4 גרםנתרן 184.2 מ״ג 920.9 מ״גחלבון 22.5 גרם 112.5 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 8.1 גרםשומן רווי 7.6 גרם 38.0 גרםכולסטרול 42.4 מ״ג 212.0 מ״גסידן 435.4 מ״ג 2177.1 מ״גברזל 0.9 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 635.7 מ״ג 3178.4 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 10.4 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 970 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
300 גרם קמח לבן
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
100 גרם אבקת סוכר
-
1 כף תמצית וניל
-
200 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
1/4 כוס חלב 3%
מלית
-
1 צנצנת ריבת חלב
הגשה
-
5 כוסות חלב 3%
אופן הכנה
- מעבירים למעבד מזון את כל חומרי הבצק מלבד החלב ומעבדים עד לקבלת בצק פירורים.
- מוסיפים את החלב בהדרגה עד שמתגבש בצק (שימו לב, יתכן ולא יהיה צורך בכל כמות החלב, לכן חשוב להוסיף בהדרגה ולא הכל בבת אחת).
- מוציאים ממעבד המזון, עוטפים בניילון נצמד (זהירות לא להגזים בעיבוד ולא ללוש יותר מדי כדי שאוזני ההמן לא יהיו דחוסים מדי). מעבירים לצינון במקרר למשך שעה-שעתיים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- לאחר שהבצק התייצב והצטנן במקרר, מוציאים אותו, מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים לעובי הרצוי (בגלל שמדובר במיני אוזני המן, מומלץ לרדד מעט יותר מהרגיל).
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 2 ס״מ.
- מזלפים באמצע כל עיגול בצק מעט ריבת חלב (מומלץ לחמם מעט במיקרו כדי שריבת החלב תהיה יותר נוזלית ולהעביר לשקית זילוף, כך יותר נוח, אך אין חובה, אפשר להיעזר בכפית או בכל דרך אחרת).
- סוגרים את עיגולי הבצק לצורה של אוזן המן.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור למשך כ-10-12 דקות, חשוב לא לאפות יתר על המידה ולהשאיר את אוזני ההמן מעט בהירות.
- מוציאים מהתנור ונותנים לאוזני ההמן להצטנן לטמפרטורת החדר. מעבירים לצלחת עמוקה, מוזגים חלב ובתאבון.
אופן הכנה
- מעבירים למעבד מזון את כל חומרי הבצק מלבד החלב ומעבדים עד לקבלת בצק פירורים.
- מוסיפים את החלב בהדרגה עד שמתגבש בצק (שימו לב, יתכן ולא יהיה צורך בכל כמות החלב, לכן חשוב להוסיף בהדרגה ולא הכל בבת אחת).
- מוציאים ממעבד המזון, עוטפים בניילון נצמד (זהירות לא להגזים בעיבוד ולא ללוש יותר מדי כדי שאוזני ההמן לא יהיו דחוסים מדי). מעבירים לצינון במקרר למשך שעה-שעתיים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- לאחר שהבצק התייצב והצטנן במקרר, מוציאים אותו, מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים לעובי הרצוי (בגלל שמדובר במיני אוזני המן, מומלץ לרדד מעט יותר מהרגיל).
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 2 ס״מ.
- מזלפים באמצע כל עיגול בצק מעט ריבת חלב (מומלץ לחמם מעט במיקרו כדי שריבת החלב תהיה יותר נוזלית ולהעביר לשקית זילוף, כך יותר נוח, אך אין חובה, אפשר להיעזר בכפית או בכל דרך אחרת).
- סוגרים את עיגולי הבצק לצורה של אוזן המן.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור למשך כ-10-12 דקות, חשוב לא לאפות יתר על המידה ולהשאיר את אוזני ההמן מעט בהירות.
- מוציאים מהתנור ונותנים לאוזני ההמן להצטנן לטמפרטורת החדר. מעבירים לצלחת עמוקה, מוזגים חלב ובתאבון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)