מתכון על חלל – סופגניות אשל של הסופר-סבתא יהודית-מורחיים

יהודית מורחיים עם אלטרנטיבה טעימה וקלה להכנה לסופגניות שמרים: סופגניות אשל ללא התפחה שמכינים בזריזות. סופגניות ממכרות ומתוקות, נהדרות עם ציפוי של סוכר
יהודית מורחיים עם אלטרנטיבה טעימה וקלה להכנה לסופגניות שמרים: סופגניות אשל ללא התפחה שמכינים בזריזות. סופגניות ממכרות ומתוקות, נהדרות עם ציפוי של סוכר
  • יהודית מורחיים
  • 39K צפיות
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    408
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 407.6 קק״ל 12229.3 קק״ל
    פחמימות 17.1 גרם 513.1 גרם
    שומן 37.0 גרם 1109.3 גרם
    נתרן 24.8 מ״ג 745.3 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 77.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 12.1 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 127.7 גרם
    כולסטרול 23.3 מ״ג 700.4 מ״ג
    סידן 16.3 מ״ג 489.5 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 28.5 מ״ג 854.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 5.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    408
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 407.6 קק״ל 12229.3 קק״ל
    פחמימות 17.1 גרם 513.1 גרם
    שומן 37.0 גרם 1109.3 גרם
    נתרן 24.8 מ״ג 745.3 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 77.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 12.1 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 127.7 גרם
    כולסטרול 23.3 מ״ג 700.4 מ״ג
    סידן 16.3 מ״ג 489.5 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 28.5 מ״ג 854.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 5.7 מ״ג
    סגור

סופגניות בטעם של ילדות, בלי התפחה והכל בקערה אחת בלבד!

אני זוכרת את עצמי ילדה קטנה מכינה את הסופגניות האלה, לוקחת כף עם חופן מהתערובת, מוזגת לשמן החם ומחכה לנס חנוכה ♥ פתאום הסופגנייה תופחת ומשחימה ואני נשארת עם טעם של עוד בפה…

 

מי שלא אוהב להתעסק במטבח עם סופגניות שצריכות לעבור התפחה – זה המתכון המושלם עבורו.

 

אתם יכולים לקשט כאוות נפשכם: עם סוכר, עם סוכר וקינמון, אבקת סוכר, שוקולד חלב או שוקולד לבן מומסים – לטבול בהם את הסופגניות ולקבל סופגניה מופלאה מאין כמותה!

 

לעוד מתכונים מעולים של יהודית

מצרכים

מצרכים


plus minus

סופגניות

אופציות להגשה


אופן הכנה

  1. לקערה בינונית מנפים את הקמח ומערבבים עם אבקת אפייה וסוכר.
  2. מוסיפים 2 ביצים טרופות עם תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים אשל וטורפים היטב עד אשר מקבלים תערובת ומרקם חלק וסמיך.
  3. שמים את נייר האפייה העגולה בתוך סיר בינוני, יוצקים לתוכו שמן ומחממים על להבה בינונית (כך הסיר נשאר נקי במהלך הטיגון). השמן מוכן לטיגון כשמכניסים חוד של כף עץ לשמן. אם נוצרות בועות מסביב לכף, השמן מוכן.
  4. ממלאים כף רגילה או כף גלידה בתערובת הבצק ומעבירים לסיר השמן לטיגון. הלהבה חייבת להיות נמוכה עד בינונית. מטגנים משני הצדדים עד השחמה מוחלטת. אם מטגנים על אש גבוהה מדי, רוב הסיכויים שהסופגנייה לא תהיה מוכנה מבפנים.
  5. מוציאים את הסופגנייה עם כף מחוררת לקערה. 
  6. ממלאים צלחת בסוכר (או סוכר וקינמון או כל דבר שאוהבים) ומגלגלים את הסופגניות בצלחת כך שיצופו מכל הצדדים.
    מתכונים שעשויים לעניין אתכם:

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות