פסטה ברוטב שמנת סלק בצבע מהפנט!
מנה ורודה ומשגעת שנראית מעולם אחר: פסטה ברוטב שמנת סלק, טעימה ויפה ברמות אחרות, עם גוון מתקתק ועיטור שקדים. אי אפשר לעמוד בפניה!
מנה ורודה ומשגעת שנראית מעולם אחר: פסטה ברוטב שמנת סלק, טעימה ויפה ברמות אחרות, עם גוון מתקתק ועיטור שקדים. אי אפשר לעמוד בפניה!
- רות אוליבר
- 130 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 699.9 קק״ל 3499.3 קק״לפחמימות 87.7 גרם 438.4 גרםשומן 25.2 גרם 126.2 גרםנתרן 416.8 מ״ג 2084.0 מ״גחלבון 10.7 גרם 53.6 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 27.5 גרםשומן רווי 8.2 גרם 41.1 גרםכולסטרול 39.2 מ״ג 195.9 מ״גסידן 124.1 מ״ג 620.3 מ״גברזל 2.0 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 350.3 מ״ג 1751.4 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות700
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 699.9 קק״ל 3499.3 קק״לפחמימות 87.7 גרם 438.4 גרםשומן 25.2 גרם 126.2 גרםנתרן 416.8 מ״ג 2084.0 מ״גחלבון 10.7 גרם 53.6 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 27.5 גרםשומן רווי 8.2 גרם 41.1 גרםכולסטרול 39.2 מ״ג 195.9 מ״גסידן 124.1 מ״ג 620.3 מ״גברזל 2.0 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 350.3 מ״ג 1751.4 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 9.0 מ״גסגור
בארוחת הערב היא תהיה גולת הכותרת: פסטה ורודה, יפה ומסקרנת, עטופה ברוטב עשיר עם טעם עדין ומתיקות טבעית של הסלק, שמעניק למנה את צבעה המדהים.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 700 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה פסטה פטוצ’יניאו טליאטלה/ רדיאטורי
-
25 גרם חמאה
-
1 כף שמן קנולה
-
1 כף דבש
-
3 סלקים גדוליםמבושלים וחתוכים לקוביות
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 מיכל שמנת לבישול 15%
-
3 כפות גבינת פרמזןמגוררת
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית קליפת תפוז
הגשה
-
100 גרם שקדים פרוסיםקלויים
-
1/2 צרור עירית
-
2 סלקים בינונייםמבושלים וחתוכים לטריזים/קוביות
-
1/2 גליל גבינת עיזיםפרומעז או אחרת, חתוכה לפרוסות דקות
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים את המחבת ומוסיפים חמאה, שמן, דבש ושום.
- מטגנים דקה ומוסיפים את קוביות הסלק המבושל.
- מקפיצים את קוביות הסלק במשך 3-4 דקות.
- מעבירים את כל תכולת המחבת לבלנדר ומערבלים למחית.
- מוסיפים שמנת, פרמזן, מלח, פלפל וגרידת תפוז ומפעילים במשך 2 דקות נוספות. אם הרוטב סמיך ניתן להוסיף כמה כפות מנוזלי בישול הפסטה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים היטב ומעבירים אותה לכלי הגשה.
- יוצקים את הרוטב מעל הפסטה ומערבבים, מפזרים גם קוביות סלק ומערבבים.
- מניחים את מדליוני הגבינה מעל, מפזרים שקדים ומעט עירית ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים את המחבת ומוסיפים חמאה, שמן, דבש ושום.
- מטגנים דקה ומוסיפים את קוביות הסלק המבושל.
- מקפיצים את קוביות הסלק במשך 3-4 דקות.
- מעבירים את כל תכולת המחבת לבלנדר ומערבלים למחית.
- מוסיפים שמנת, פרמזן, מלח, פלפל וגרידת תפוז ומפעילים במשך 2 דקות נוספות. אם הרוטב סמיך ניתן להוסיף כמה כפות מנוזלי בישול הפסטה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים היטב ומעבירים אותה לכלי הגשה.
- יוצקים את הרוטב מעל הפסטה ומערבבים, מפזרים גם קוביות סלק ומערבבים.
- מניחים את מדליוני הגבינה מעל, מפזרים שקדים ומעט עירית ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)