איך מכינים עוגת מספרים? ככה מכינים עוגת מספרים!
עוגת מספרים - זו שממשיכה לשגע את הרשת, עם טוויסט טעים במיוחד: במקום הבצק הרגיל, בצק פריך ודק, שהופך אותה לעוגה מושלמת ולא רק יפה
עוגת מספרים - זו שממשיכה לשגע את הרשת, עם טוויסט טעים במיוחד: במקום הבצק הרגיל, בצק פריך ודק, שהופך אותה לעוגה מושלמת ולא רק יפה
- שירה יפרח
- 181 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4299.8 קק״ל 4299.8 קק״לפחמימות 362.3 גרם 362.3 גרםשומן 270.3 גרם 270.3 גרםנתרן 270.0 מ״ג 270.0 מ״גחלבון 71.7 גרם 71.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.1 גרםשומן רווי 165.4 גרם 165.4 גרםכולסטרול 1041.7 מ״ג 1041.7 מ״גסידן 404.9 מ״ג 404.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 306.2 מ״ג 306.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות4300
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4299.8 קק״ל 4299.8 קק״לפחמימות 362.3 גרם 362.3 גרםשומן 270.3 גרם 270.3 גרםנתרן 270.0 מ״ג 270.0 מ״גחלבון 71.7 גרם 71.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.1 גרםשומן רווי 165.4 גרם 165.4 גרםכולסטרול 1041.7 מ״ג 1041.7 מ״גסידן 404.9 מ״ג 404.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 306.2 מ״ג 306.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 4300 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
110 גרם סוכר לבן
-
3 כפיות דבש
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
75 גרם חמאהמומסת
-
1 ביצה L
-
315גרם או 2 1/4 כוסות קמח כוסמין
קרם
-
250 גרם גבינת מסקרפונה
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והדבש ומערבבים במהירות בינונית. מוסיפים סודה לשתיה.
- מוסיפים ביצה ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת ולבסוף גם את הקמח. מערבבים בקצרה רק עד שמתקבל כדור בצק. זהירות מערבוב יתר!
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה (מקומחים) לעיגול בעובי של כחצי ס”מ. חותכים מספרים מהבצק בעזרת שבלונת מספרים כזאת.
- מעבירים את ספרות הבצק ביחד עם נייר האפיה לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.
- את שאריות הבצק מרדדים וקורצים מהן פרחים (קורצן כזה יעשה את העבודה), לקישוט העוגה אחר כך או סתם לנשנוש טעים.
- מכינים את הקרם: מכניסים למיקסר עם מקצף בלון את המסקרפונה ומקציפים עד שהיא מתרככת. מוסיפים סוכר ותמצית וניל.
מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים להקציף לקרם יציב. - מכניסים את בקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק. מזלפים תלוליות על גבי אחת הספרות, מניחים מעל ספרה נוספת, ומזלפים מעליה את שאר הקרם.
- מסדרים מלמעלה פירות, מקרונים, מרנגים ופרחים ושומרים בקירור.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והדבש ומערבבים במהירות בינונית. מוסיפים סודה לשתיה.
- מוסיפים ביצה ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת ולבסוף גם את הקמח. מערבבים בקצרה רק עד שמתקבל כדור בצק. זהירות מערבוב יתר!
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה (מקומחים) לעיגול בעובי של כחצי ס”מ. חותכים מספרים מהבצק בעזרת שבלונת מספרים כזאת.
- מעבירים את ספרות הבצק ביחד עם נייר האפיה לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.
- את שאריות הבצק מרדדים וקורצים מהן פרחים (קורצן כזה יעשה את העבודה), לקישוט העוגה אחר כך או סתם לנשנוש טעים.
- מכינים את הקרם: מכניסים למיקסר עם מקצף בלון את המסקרפונה ומקציפים עד שהיא מתרככת. מוסיפים סוכר ותמצית וניל.
מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים להקציף לקרם יציב. - מכניסים את בקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק. מזלפים תלוליות על גבי אחת הספרות, מניחים מעל ספרה נוספת, ומזלפים מעליה את שאר הקרם.
- מסדרים מלמעלה פירות, מקרונים, מרנגים ופרחים ושומרים בקירור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)