אפקט הוואו! מרק כרשה ותפוחי אדמה מרשים, מפנק ומהיר

רוצים לחזות בפלא? תוך כמה דקות יש לכם מרק כרשה ותפוחי אדמה. אפשר להכין אותו בגירסה החלבית המפנקת או בגירסה הטבעונית הטעימה לא פחות. ספרו איך יצא!
רוצים לחזות בפלא? תוך כמה דקות יש לכם מרק כרשה ותפוחי אדמה. אפשר להכין אותו בגירסה החלבית המפנקת או בגירסה הטבעונית הטעימה לא פחות. ספרו איך יצא!
  • נעמה פלד
  • 40K צפיות
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    326
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 325.7 קק״ל 1953.9 קק״ל
    פחמימות 54.4 גרם 326.7 גרם
    שומן 5.2 גרם 31.0 גרם
    נתרן 353.1 מ״ג 2118.6 מ״ג
    חלבון 14.6 גרם 87.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.4 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 12.8 גרם
    כולסטרול 9.0 מ״ג 53.8 מ״ג
    סידן 79.7 מ״ג 478.0 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 16.8 מ״ג
    אשלגן 241.0 מ״ג 1446.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    326
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 325.7 קק״ל 1953.9 קק״ל
    פחמימות 54.4 גרם 326.7 גרם
    שומן 5.2 גרם 31.0 גרם
    נתרן 353.1 מ״ג 2118.6 מ״ג
    חלבון 14.6 גרם 87.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.4 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 12.8 גרם
    כולסטרול 9.0 מ״ג 53.8 מ״ג
    סידן 79.7 מ״ג 478.0 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 16.8 מ״ג
    אשלגן 241.0 מ״ג 1446.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור

לפעמים אנחנו שוברים את הראש לגבי המרק שיפתח את הארוחה. מצד אחד אנחנו מחפשים מרק מהיר ולא כזה שמצריך יום לימודים ארוך, אבל מהצד השני בא לנו שיהיה מרשים, מפנק ומלא הבטחה, כי ישנן ארוחות שהמרק הוא בעצם הפתיח למה שאמור להגיע.

אז קחו לכם כמה דקות והכינו את מרק של כרשה ותפוחי אדמה. ניתן להכין אותו בגירסה החלבית עם חמאה ושמנת ואפשר להכין אותו גם עם שמן זית ושמנת צמחית ואז הוא הופך להיות פרווה ומתאים מאוד גם לסעודת שבת.

בקיצור… יצאנו מהקופסה ועכשיו בא לנו להכנס ישר לסיר. הרימו את המכסה, יאללה מתחילים!

מרקים
נעמה פלד
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

למרק

להגשה


אופן הכנה

  1. מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים חמאה או שמן זית, כרישה ושום ומאדים כעשר דקות. בוחשים מדי פעם וממשיכים לבשל עד שהכרישה והשום מתרככים.
  2. מוסיפים את תפוחי האדמה, שורש הפטרוזיליה ומים, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים בערך 30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים בנעיצת מזלג או סכין).
  3. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר. מוסיפים את השמנת, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול לפי טעמכם.
  4. זורים מעל כל קערית מעט פלפל גרוס, מקשטים במעט כרישה מוקפצת בחמאה ומגישים.

    הערות

    • ניתן לקשט עם מעט תפוצ'יפס קראנצ'י מעל.
    • ניתן לקשט גם בעירית או בגבינה מגוררת.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות