כמו אצל יונית בבית: מרק קוסקוס עם בשר
אומרים שיום שלישי זה יום הקוסקוס הארצי, אבל מבחינתנו ומבחינת יונית צוקרמן ואמיר דן אין מרק יותר מנחם מאשר מרק קוסקוס ובשר לכן קבלו מתכון קל להכנה
אומרים שיום שלישי זה יום הקוסקוס הארצי, אבל מבחינתנו ומבחינת יונית צוקרמן ואמיר דן אין מרק יותר מנחם מאשר מרק קוסקוס ובשר לכן קבלו מתכון קל להכנה
- יונית צוקרמן
- 49K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1351.7 קק״ל 6758.3 קק״לפחמימות 129.0 גרם 645.2 גרםשומן 31.7 גרם 158.6 גרםנתרן 3402.0 מ״ג 17009.8 מ״גחלבון 133.8 גרם 669.2 גרםסיבים תזונתיים 53.5 גרם 267.5 גרםשומן רווי 10.3 גרם 51.3 גרםכולסטרול 702.0 מ״ג 3510.0 מ״גסידן 638.2 מ״ג 3190.9 מ״גברזל 14.1 מ״ג 70.7 מ״גאשלגן 4808.1 מ״ג 24040.3 מ״גאבץ 20.1 מ״ג 100.7 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות1352
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1351.7 קק״ל 6758.3 קק״לפחמימות 129.0 גרם 645.2 גרםשומן 31.7 גרם 158.6 גרםנתרן 3402.0 מ״ג 17009.8 מ״גחלבון 133.8 גרם 669.2 גרםסיבים תזונתיים 53.5 גרם 267.5 גרםשומן רווי 10.3 גרם 51.3 גרםכולסטרול 702.0 מ״ג 3510.0 מ״גסידן 638.2 מ״ג 3190.9 מ״גברזל 14.1 מ״ג 70.7 מ״גאשלגן 4808.1 מ״ג 24040.3 מ״גאבץ 20.1 מ״ג 100.7 מ״גסגור
מרכיבים 18 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 1352 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 בצלים בינוניים
-
1/2 ק"ג דלעתחתוכה לקוביות גדולות
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
3 קישואים בינוניים
-
5 גזרים בינוניים
-
2 בטטות בינוניות
-
2 קולורבי בינוניים
-
3 גבעולי סלרי
-
1 לפת בינונית(בעונה)
-
1/2 כרוב לבן בינוני
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 1/2 ק"ג בשר כתףקילו וחצי קוביות בשר שבושל קודם בסיר לחץ בשר (מס' 8/5/6)
-
1 שקית גרגירי חומוס קפואיםמופשרים
-
1 כף גדושה מלח דק1
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף כורכום
-
2 כפות גדושות אבקת מרק עוף(אפשר לוותר ולהוסיף עוד מלח)
-
1 שקית קוסקוס בינוני
אופן הכנה:
- מכינים את המרק: שוטפים את כל הירקות וקוצצים גס, מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את כל שאר הירקות ואת קוביות הבשר שבושלו.
- שוטפים ומסננים את החומוס, ומוסיפים לסיר. מוסיפים מים עד שהם מכסים את תכולת הסיר ועוד סנטימטר, מביאים לרתיחה.
- מוסיפים תבלינים, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בין שעה ורבע לשעה וחצי.
- מכבים את האש אך ממתינים 15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת לכל הטעמים להיספג. המרק נשמר עד שבוע במקרר.
- מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן, מוסיפים כורכום, מתבלים ונותנים לנוח.
אופן הכנה:
- מכינים את המרק: שוטפים את כל הירקות וקוצצים גס, מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את כל שאר הירקות ואת קוביות הבשר שבושלו.
- שוטפים ומסננים את החומוס, ומוסיפים לסיר. מוסיפים מים עד שהם מכסים את תכולת הסיר ועוד סנטימטר, מביאים לרתיחה.
- מוסיפים תבלינים, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בין שעה ורבע לשעה וחצי.
- מכבים את האש אך ממתינים 15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת לכל הטעמים להיספג. המרק נשמר עד שבוע במקרר.
- מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן, מוסיפים כורכום, מתבלים ונותנים לנוח.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)