מזרח תיכון מושלם – עוגת גבינה קדאיף חלומית של יהודית מורחיים

עוגת גבינה כזו עדיין לא אכלתם: עוגת גבינה קדאיף. שילוב מושלם של מלית גבינה רכה ועשירה עם בסיס וציפוי של בצק קדאיף פריך מושקה בסירופ סוכר ובתוספת אגוזים
עוגת גבינה כזו עדיין לא אכלתם: עוגת גבינה קדאיף. שילוב מושלם של מלית גבינה רכה ועשירה עם בסיס וציפוי של בצק קדאיף פריך מושקה בסירופ סוכר ובתוספת אגוזים
  • יהודית מורחיים
  • 167 צפיות
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    4922
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4921.5 קק״ל 4921.5 קק״ל
    פחמימות 324.2 גרם 324.2 גרם
    שומן 355.9 גרם 355.9 גרם
    נתרן 6575.8 מ״ג 6575.8 מ״ג
    חלבון 62.6 גרם 62.6 גרם
    סיבים תזונתיים 4.8 גרם 4.8 גרם
    שומן רווי 211.2 גרם 211.2 גרם
    כולסטרול 983.2 מ״ג 983.2 מ״ג
    סידן 1561.6 מ״ג 1561.6 מ״ג
    ברזל 3.2 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 5736.6 מ״ג 5736.6 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    4922
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4921.5 קק״ל 4921.5 קק״ל
    פחמימות 324.2 גרם 324.2 גרם
    שומן 355.9 גרם 355.9 גרם
    נתרן 6575.8 מ״ג 6575.8 מ״ג
    חלבון 62.6 גרם 62.6 גרם
    סיבים תזונתיים 4.8 גרם 4.8 גרם
    שומן רווי 211.2 גרם 211.2 גרם
    כולסטרול 983.2 מ״ג 983.2 מ״ג
    סידן 1561.6 מ״ג 1561.6 מ״ג
    ברזל 3.2 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 5736.6 מ״ג 5736.6 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
אוכל ערבי
יהודית מורחיים
X

מצרכים

מצרכים


סירופ

קרם גבינה


אופן הכנה

  1. מכינים את הקדאיף: מחממים תנור ל - 180 מעלות. בקערה שמים את אטריות הקדאיף, פותחים את הקשרים ומאווררים את האטריות. ממיסים את החמאה.
  2. מוסיפים אבקת סוכר, חמאה מומסת ומערבבים היטב עם הידיים. משמנים עם מעט חמאה תבנית מספר 24 -26, מניחים יותר ממחצית האטריות בתחתית התבנית ומהדקים מעט. משמנים תבנית נוספת מספר 26 (או תבנית בכל גודל אחר) ומניחים את יתרת האטריות.
  3. אופים כ-10-15 דקות עד להזהבה ואופים את התבנית השנייה באותו האופן.
  4. מכינים את הסירופ: בקלחת קטנה שמים סוכר ומים, מוסיפים סוכר וניל, מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים מיץ לימון ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה, מסירים מהאש.
  5. מורחים סירופ על התחתית האפויה.
  6. שמים שקף אפייה בדופן הפנימית של התבנית וסוגרים את הקפיץ.
  7. מכינים את הקרם גבינה: לקערת מיקסר מוזגים שמנת מתוקה, רבע כוס חלב, מוסיפים אבקת סוכר, סוכר וניל ואינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה ואת השמנת חמוצה, ממשיכים להקציף עד לאיחוד בלבד. מורחים עם פלטה רבע מהקרם על תחתית שערות הקדאיף, מפזרים מעל הקרם חופן של פקאנים מסוכרים קצוצים ומורחים את יתרת הקרם ומיישרים עם פלטה. אפשר להרטיב את הפלטה במים ולהחליק את הקרם.
  8. מקשטים: מפוררים את הקדאיף מהתבנית השנייה, מורחים מעט סירופ סוכר על השערות.
  9. מפזרים את הקדאיף על העוגה באופן שווה, או כיד הדמיון. מעל הקדאיף מפזרים פיסטוקים קצוצים.
  10. מעבירים את העוגה למקפיא לילה, מכסים עם ניילון. למחרת מוציאים ומסירים את השקף. מאפשרים לעוגה להפשיר מעט לפניי ההגשה.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות