אורז אדום כמו של סבתא עירקית

לא כולנו בורכנו בסבתא עירקית שלתבשילים שלה ניתן רק להתגעגע. כדי שגם אתם תתגעגעו הבאנו לכם אורז אדום משגע ופשוט, יד ראשונה מסבתא ליליאן
לא כולנו בורכנו בסבתא עירקית שלתבשילים שלה ניתן רק להתגעגע. כדי שגם אתם תתגעגעו הבאנו לכם אורז אדום משגע ופשוט, יד ראשונה מסבתא ליליאן
  • נעמה פלד
  • 173K צפיות
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    343
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 342.8 קק״ל 3427.6 קק״ל
    פחמימות 65.4 גרם 653.6 גרם
    שומן 7.1 גרם 70.9 גרם
    נתרן 631.6 מ״ג 6316.0 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 69.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 24.3 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 10.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 68.4 מ״ג 684.1 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 16.0 מ״ג
    אשלגן 482.1 מ״ג 4820.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    343
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 342.8 קק״ל 3427.6 קק״ל
    פחמימות 65.4 גרם 653.6 גרם
    שומן 7.1 גרם 70.9 גרם
    נתרן 631.6 מ״ג 6316.0 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 69.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 24.3 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 10.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 68.4 מ״ג 684.1 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 16.0 מ״ג
    אשלגן 482.1 מ״ג 4820.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בוררים את האורז היטב, מכניסים את האורז למסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים.
  2. בקערה משרים את האורז במים כ-15 דקות, מסננים שוב את האורז מהמים.
  3. מחממים סיר בינוני על האש ולתוכו יוצקים 1/2 כוס מים, רסק עגבניות, אבקת מרק, פפריקה, כורכום, שמן, מלח ופלפל.
  4. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בערך 5 דקות.
  5. מוסיפים לסיר את יתרת המים ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את האורז לסיר, מערבבים ומכסים את הסיר עם מכסה.
  7. מבשלים את האורז על אש בינונית בערך 8-10 דקות עד שרוב המים מתאדים והאורז נשאר טיפה רטוב. תנו לו ערבוב והעבירו לאש הכי קטנה.
  8. מבשלים מכוסה עוד 10 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים בעדינות. סוגרים ומבשלים עוד 5 דקות. מורידים מהאש ומשאירים סגור עוד 10 דקות.
  9. מכבים את הסיר ולא פותחים (!!!) עשר דקות.
  10. בינתיים אפשר לטגן קוביות קטנות של בצל עד להזהבה ולערבב ממש לפני ההגשה, לא חובה, זה סתם פינוק כייפי של סבתות.

    הערות

    • ניתן להוריד במינון או להוריד לחלוטין את כמות אבקת המרק המומלצת במתכון. או לחלופין להשתמש באבקות מרק טבעיות, שאינן מכילות מונוסודיום גלוטמט וללא חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, מייצבים ומלח.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    תגיות