מלי מאירוב מטיסה אותנו: לחמניות עננים מושלמות!
הדרך לסנדוויץ' המושלם עוברת בלחמניות ביתיות טריות - מלי מאירוב מכינה לחמניות עננים רכות ואווריריות שימלאו את הבית בריח משגע ובחיוכים מרוצים
הדרך לסנדוויץ' המושלם עוברת בלחמניות ביתיות טריות - מלי מאירוב מכינה לחמניות עננים רכות ואווריריות שימלאו את הבית בריח משגע ובחיוכים מרוצים
- מלי מאירוב
- 74K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 303.3 קק״ל 4852.7 קק״לפחמימות 50.1 גרם 801.2 גרםשומן 7.8 גרם 124.4 גרםנתרן 489.6 מ״ג 7833.2 מ״גחלבון 7.1 גרם 113.4 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 33.5 גרםשומן רווי 0.6 גרם 9.0 גרםכולסטרול 12.9 מ״ג 206.2 מ״גסידן 10.9 מ״ג 175.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 68.2 מ״ג 1091.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 10.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות303
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 303.3 קק״ל 4852.7 קק״לפחמימות 50.1 גרם 801.2 גרםשומן 7.8 גרם 124.4 גרםנתרן 489.6 מ״ג 7833.2 מ״גחלבון 7.1 גרם 113.4 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 33.5 גרםשומן רווי 0.6 גרם 9.0 גרםכולסטרול 12.9 מ״ג 206.2 מ״גסידן 10.9 מ״ג 175.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 68.2 מ״ג 1091.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 10.4 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 303 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשיםאו שקית שמרית
-
4 כפות סוכר לבן
-
2 כוסות מים פושרים
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 כף מלח דק
אופן הכנה
- בקערה גדולה שמים את הקמח, השמרים והסוכר.
- מערבבים ומוסיפים את המים הפושרים תוך כדי לישה במיקסר או ביד ובהדרגה לפי הצורך.
- מוסיפים את השמן והמלח ולשים עשר דקות. במידה והבצק יבש, מוסיפים מים בטיפות עד שהבצק מוכן. איך יודעים שהוא מוכן? בצק שנדבק לקרקעית אבל מנותק מהדפנות, חלק ואחיד.
- משמנים בטיפה שמן משטח עבודה ומוציאים את הבצק אליו, לשים מעט בידיים, מכדררים לכדור ומניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 45 דקות בלבד.
- מחלקים את הבצק ל-16 כדורים, מכדררים ומכסים אותם במגבת לעשר דקות נוספות.
- משמנים משטח ומרדדים עם מערוך כל כדור לאורך ומגלגלים לרולדה.
- מניחים את הרולדה ל-3 דקות מנוחה בצד ואז בעזרת הידיים יוצרים נחש מאורך וקולעים לצורת קשר.
- מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (9 לחמניות בתבנית מקסימום), מכסים במגבת לשעה בלבד.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות - לא טורבו.
- מערבבים בקערה קטנה את החלמון עם הסוכר והמים, מברישים כל לחמניה, מפזרים שומשום או כל טופינג אחר שאוהבים (אפשר גם בלי כלום) ומכניסים לתנור, מדף שני מלמטה, לבערך 20 דקות עד להשחמה.
אופן הכנה
- בקערה גדולה שמים את הקמח, השמרים והסוכר.
- מערבבים ומוסיפים את המים הפושרים תוך כדי לישה במיקסר או ביד ובהדרגה לפי הצורך.
- מוסיפים את השמן והמלח ולשים עשר דקות. במידה והבצק יבש, מוסיפים מים בטיפות עד שהבצק מוכן. איך יודעים שהוא מוכן? בצק שנדבק לקרקעית אבל מנותק מהדפנות, חלק ואחיד.
- משמנים בטיפה שמן משטח עבודה ומוציאים את הבצק אליו, לשים מעט בידיים, מכדררים לכדור ומניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 45 דקות בלבד.
- מחלקים את הבצק ל-16 כדורים, מכדררים ומכסים אותם במגבת לעשר דקות נוספות.
- משמנים משטח ומרדדים עם מערוך כל כדור לאורך ומגלגלים לרולדה.
- מניחים את הרולדה ל-3 דקות מנוחה בצד ואז בעזרת הידיים יוצרים נחש מאורך וקולעים לצורת קשר.
- מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (9 לחמניות בתבנית מקסימום), מכסים במגבת לשעה בלבד.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות - לא טורבו.
- מערבבים בקערה קטנה את החלמון עם הסוכר והמים, מברישים כל לחמניה, מפזרים שומשום או כל טופינג אחר שאוהבים (אפשר גם בלי כלום) ומכניסים לתנור, מדף שני מלמטה, לבערך 20 דקות עד להשחמה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)