מרק תירס מהיר ב-10 דקות עבודה
במיוחד לימי החורף הקרירים המגיעים אלינו לטובה, קבלו מתכון למרק תירס מושלם ומהיר ב-10 דקות עבודה בלבד, מרק עשיר וכל כך טעים שכולם אוהבים
במיוחד לימי החורף הקרירים המגיעים אלינו לטובה, קבלו מתכון למרק תירס מושלם ומהיר ב-10 דקות עבודה בלבד, מרק עשיר וכל כך טעים שכולם אוהבים
- נעמה פלד
- 205K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 232.7 קק״ל 930.8 קק״לפחמימות 40.5 גרם 161.9 גרםשומן 5.5 גרם 22.1 גרםנתרן 1032.9 מ״ג 4131.5 מ״גחלבון 8.5 גרם 34.0 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 29.6 גרםשומן רווי 0.9 גרם 3.5 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 30.6 מ״ג 122.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 89.1 מ״ג 356.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות233
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 232.7 קק״ל 930.8 קק״לפחמימות 40.5 גרם 161.9 גרםשומן 5.5 גרם 22.1 גרםנתרן 1032.9 מ״ג 4131.5 מ״גחלבון 8.5 גרם 34.0 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 29.6 גרםשומן רווי 0.9 גרם 3.5 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 30.6 מ״ג 122.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 89.1 מ״ג 356.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 233 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
2 קופסאות שימורים גרגירי תירסמשקל קופסת התירס הוא 550 גרם
-
3 כוסות מיםלתירס
-
2 כפות קורנפלור
-
1 כוס מיםלקורנפלור
-
2 1/2 כפות רוטב סויה
-
1 כף סוכר לבן
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןאו פלפל לבן
-
1 ביצה L
קישוט והגשה
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- בתוך סיר בינוני, בעזרת בלנדר מוט טוחנים את התוכן של קופסה אחת כולל הנוזלים.
- מוסיפים לסיר את תוכן קופסת התירס השנייה (כולל הנוזל). מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים את הכל לרתיחה.
- מערבבים בכוס המים הנותרת את הקורנפלור, עד שמתקבל נוזל חלק ללא גושים.
- כאשר התירס בסיר רותח, מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור ומערבבים היטב, עד שהמרק מסמיך.
- מוסיפים את הסויה, הסוכר, המלח והפלפל ובוחשים.
- טורפים את הביצה היטב בקערה נפרדת.
- מערבבים את מרק התירס הרותח ותוך כדי ערבוב שופכים את הביצה לסיר. ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות, עד שנטיפי הביצה מלבינים.
- טועמים, אם צריך לתקן תיבול מתקנים, מגישים בקעריות ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ דק.
אופן הכנה
- בתוך סיר בינוני, בעזרת בלנדר מוט טוחנים את התוכן של קופסה אחת כולל הנוזלים.
- מוסיפים לסיר את תוכן קופסת התירס השנייה (כולל הנוזל). מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים את הכל לרתיחה.
- מערבבים בכוס המים הנותרת את הקורנפלור, עד שמתקבל נוזל חלק ללא גושים.
- כאשר התירס בסיר רותח, מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור ומערבבים היטב, עד שהמרק מסמיך.
- מוסיפים את הסויה, הסוכר, המלח והפלפל ובוחשים.
- טורפים את הביצה היטב בקערה נפרדת.
- מערבבים את מרק התירס הרותח ותוך כדי ערבוב שופכים את הביצה לסיר. ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות, עד שנטיפי הביצה מלבינים.
- טועמים, אם צריך לתקן תיבול מתקנים, מגישים בקעריות ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ דק.
עוד מרקים שאתם חייבים להכין:
תגובות (2)
נשמע מעולה, מומלץ להוסיף חלב קוקוס, ג’ינג’ר מגורד דק ושמן שומשום
תודה שירי! נשמע טוב