סלט תירס מקסיקני משוגע! איי איי קרמבה!
בכל פינת רחוב במקסיקו מוכרים תירס, את ההשראה לסלט התירס הטרי הזה שאבתי מהרחובות הטעימים של מקסיקו. סלט תירס טרי עם גבינת פטה, שמנת, בצל סגול ומיונז. שיגעון!
בכל פינת רחוב במקסיקו מוכרים תירס, את ההשראה לסלט התירס הטרי הזה שאבתי מהרחובות הטעימים של מקסיקו. סלט תירס טרי עם גבינת פטה, שמנת, בצל סגול ומיונז. שיגעון!
- נעמה פלד
- 206 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 282.6 קק״ל 1130.4 קק״לפחמימות 41.9 גרם 167.5 גרםשומן 12.2 גרם 48.7 גרםנתרן 403.2 מ״ג 1612.7 מ״גחלבון 6.9 גרם 27.6 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 26.2 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 45.6 מ״ג 182.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 310.3 מ״ג 1241.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות283
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 282.6 קק״ל 1130.4 קק״לפחמימות 41.9 גרם 167.5 גרםשומן 12.2 גרם 48.7 גרםנתרן 403.2 מ״ג 1612.7 מ״גחלבון 6.9 גרם 27.6 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 26.2 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 45.6 מ״ג 182.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 310.3 מ״ג 1241.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
מרכיבים 18 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 283 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
5 קלחי תירס טריאו 4 כוסות גרגרי תירס שימורים
-
3 כפות שמן זית
-
1 פלפל אדום בינוניקצוץ דק דק
-
1 בצל סגול גדולקצוץ דק דק
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה דק. אם לא אוהבים אפשר להחליף בפטרוזיליה
-
4 גבעולי בצל ירוקקצוץ דק דק
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניקצוץ דק דק. אם יש חלפיניו, זה מושלם!
-
4 כפות מיץ לייםאם אין אפשר להחליף במיץ לימון טרי
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פפריקה מעושנת
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית שטוחה סוכר לבן
-
2 כפות גדושות שמנת חמוצה 27%אפשר להשתמש בשמנת חמוצה עם פחות אחוזי שומן
-
2 כפות גדושות מיונז
-
1/2 כוס גבינת פטה 5%מפוררת
עיטור והגשה
-
1/2 כוס גבינת פטה 5%מפוררת
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה דק. אם לא אוהבים אפשר להחליף בפטרוזיליה
אופן הכנה
- בעזרת סכין מסירים את גרעי התירס מהקלחים. בעונה עדיף להשתמש בתירס טרי, אבל אם אין אפשר להשתמש בתירס קפוא ופשוט להפשיר אותו על מגבת שתספח את הנוזלים.
- מחממים במחבת 3 כפות שמן זית. כאשר השמן חם מסופים למחבת את התירס ומטגנים תוך כדי ערבוב בערך 3 דקות. אחרי 3 דקות מוסיפים למחבת את הפפריקה והכמון. מטגנים עוד שתי דקות ומערבבים כל הזמן.
- מכניסים את התירס לקערה גדולה ומצננים בערך עשר דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים היטב.
- מעבירים לקערת הגשה ומעטרים בעלי כוסברה קצוצים ובפירורי גבינת פטה. אוכלים עם קרקרים, טורטיות או סתם ככה.
אופן הכנה
- בעזרת סכין מסירים את גרעי התירס מהקלחים. בעונה עדיף להשתמש בתירס טרי, אבל אם אין אפשר להשתמש בתירס קפוא ופשוט להפשיר אותו על מגבת שתספח את הנוזלים.
- מחממים במחבת 3 כפות שמן זית. כאשר השמן חם מסופים למחבת את התירס ומטגנים תוך כדי ערבוב בערך 3 דקות. אחרי 3 דקות מוסיפים למחבת את הפפריקה והכמון. מטגנים עוד שתי דקות ומערבבים כל הזמן.
- מכניסים את התירס לקערה גדולה ומצננים בערך עשר דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים היטב.
- מעבירים לקערת הגשה ומעטרים בעלי כוסברה קצוצים ובפירורי גבינת פטה. אוכלים עם קרקרים, טורטיות או סתם ככה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)