-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4939.5 קק״ל 4939.5 קק״לפחמימות 783.9 גרם 783.9 גרםשומן 172.9 גרם 172.9 גרםנתרן 125.5 מ״ג 125.5 מ״גחלבון 54.9 גרם 54.9 גרםסיבים תזונתיים 37.4 גרם 37.4 גרםשומן רווי 98.0 גרם 98.0 גרםכולסטרול 492.0 מ״ג 492.0 מ״גסידן 389.2 מ״ג 389.2 מ״גברזל 7.8 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 2703.6 מ״ג 2703.6 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות4940
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4939.5 קק״ל 4939.5 קק״לפחמימות 783.9 גרם 783.9 גרםשומן 172.9 גרם 172.9 גרםנתרן 125.5 מ״ג 125.5 מ״גחלבון 54.9 גרם 54.9 גרםסיבים תזונתיים 37.4 גרם 37.4 גרםשומן רווי 98.0 גרם 98.0 גרםכולסטרול 492.0 מ״ג 492.0 מ״גסידן 389.2 מ״ג 389.2 מ״גברזל 7.8 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 2703.6 מ״ג 2703.6 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 4940 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
חיתוכיות תמרים
-
3כוסות או 420 גרם קמח לבן
-
200 גרם חמאה רכה
-
3/4כוס או 90 גרם אבקת סוכר
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כוס מים
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 קופסה ממרח תמרים
הגשה
-
3 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר ומערבלים עד לקבלת לתערובת אחידה.
- מוסיפים מים ותמצית וניל תוך כדי ערבוב. מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל4 חלקים שווים.
- מרדדים את החלק הראשון ומיישרים - חותכים קצוות.
- מניחים את הבצק בתבנית עם נייר אפייה מרובע הנמל. מורחים מעל שכבה דקה של ממרח תמרים, חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק פעמיים נוספות.
- סוגרים עם הבצק האחרון - ללא ממרח עליו. אופים כ-30 דקות.
- לאחר אפייה חותכים לקוביות קטנות וסימטריות - ומפזרים אבקת סוכר מעל.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר ומערבלים עד לקבלת לתערובת אחידה.
- מוסיפים מים ותמצית וניל תוך כדי ערבוב. מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל4 חלקים שווים.
- מרדדים את החלק הראשון ומיישרים - חותכים קצוות.
- מניחים את הבצק בתבנית עם נייר אפייה מרובע הנמל. מורחים מעל שכבה דקה של ממרח תמרים, חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק פעמיים נוספות.
- סוגרים עם הבצק האחרון - ללא ממרח עליו. אופים כ-30 דקות.
- לאחר אפייה חותכים לקוביות קטנות וסימטריות - ומפזרים אבקת סוכר מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
מה אפשר לשים במקום חמאה/מחמאה אם אין לי ?
הי מיכל, את יכולה להחליף בשמן קוקוס או בשמן רגיל
אפשר להמיר את החמאה למשהי אחר כדי שיהיה פרווה?
אפשר להמיר במחמאה