קיש פטריות ובצל עם גבינות ובצק חמאה מטריף!
מה יכול להיות יותר מענג מפשטידת פטריות ובצל מלאה גבינות ועם בצק חמאה צרפתי ומדויק? פשטידת הפטריות של אימא שלי מושלמת כל כך ששווה לצאת בגללה למלחמת מזלגות
מה יכול להיות יותר מענג מפשטידת פטריות ובצל מלאה גבינות ועם בצק חמאה צרפתי ומדויק? פשטידת הפטריות של אימא שלי מושלמת כל כך ששווה לצאת בגללה למלחמת מזלגות
- נעמה פלד
- 89K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1096.1 קק״ל 8769.1 קק״לפחמימות 699.7 גרם 5597.3 גרםשומן 699.2 גרם 5593.4 גרםנתרן 1497.8 מ״ג 11982.8 מ״גחלבון 690.3 גרם 5522.3 גרםסיבים תזונתיים 673.1 גרם 5384.6 גרםשומן רווי 688.1 גרם 5505.1 גרםכולסטרול 821.4 מ״ג 6570.8 מ״גסידן 1009.5 מ״ג 8075.6 מ״גברזל 673.0 מ״ג 5384.1 מ״גאשלגן 800.8 מ״ג 6406.4 מ״גאבץ 674.5 מ״ג 5396.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1096
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1096.1 קק״ל 8769.1 קק״לפחמימות 699.7 גרם 5597.3 גרםשומן 699.2 גרם 5593.4 גרםנתרן 1497.8 מ״ג 11982.8 מ״גחלבון 690.3 גרם 5522.3 גרםסיבים תזונתיים 673.1 גרם 5384.6 גרםשומן רווי 688.1 גרם 5505.1 גרםכולסטרול 821.4 מ״ג 6570.8 מ״גסידן 1009.5 מ״ג 8075.6 מ״גברזל 673.0 מ״ג 5384.1 מ״גאשלגן 800.8 מ״ג 6406.4 מ״גאבץ 674.5 מ״ג 5396.2 מ״גסגור
כל כך הרבה פשטידות וקישים יש בעולם, אבל בעיניי פשטידת הפטריות של אמא שלי היא הנהדרת מכולם. זה בעצם קיש, שהשילוב בין הבצל, הפטריות, גבינת הקשקבל ובצק החמאה הופך אותו למעדן אליו אני נגשת ישר כשניתנת שריקת הפתיחה להתנפלות על בופה חג השבועות בבית הוריי. תמיד מפחיד אותי שלא ישאר לי, אז אני לוקחת פרוסה במפית לאחר כך, כאילו שאמא שלי הטובה לא הכינה והצפינה תבנית קיש רק בשבילי, למחר.
אוייש, כמה אני אוהבת את אמא שלי.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1096 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
למלית הפטריות:
-
50 גרם חמאהלטיגון הבצל והפטריות
-
2 בצלים Lקצוץ לקוביות קטנות
-
2 שיני שוםקצוצות
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןפרוסות
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
200 גרם גבינה צפתית 5%מפוררת. או גבינה בולגרית או פטה, מה שאוהבים.
-
150 גרם גבינת קשקבלמגוררת או כל גבינה צהובה אחרת לאוהבים.
-
2 ביצים L
-
3 כפות קמח לבןאם התערובת דלילה מדי ניתן להוסיף עוד כף של קמח
-
1/2 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
50 גרם גבינת קשקבלמגוררת לציפוי (לא חייבים דווקא קשקבל, אבל מומלץ)
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים היטב את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק. ההצעה שלי היא תמיד להוסיף את הקמח לאט לאט, כך קל לשלוט ברכות ובמרקם. אם משתמשים במעבד מזון ניתן להשתמש בחמאה קרה חתוכה לקוביות, אם לשים ביד כדאי להשתמש בחמאה בטמפרטורת החדר, גם כך הבצק חוזר למקרר לקירור.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר לשעה. ניתן להכין את הבצק יום לפני.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים בחמאה את תבנית הקיש (קוטר 26), לא מדלגים על אף שקע ומרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3 מ”מ. מרפדים את התבנית, חותכים את עודפי הבצק. מחוררים את הבצק במזלג ב-10 בערך. אופים את הבצק בערך 15 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מכינים את המלית: קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בחמאה עד להזהבה.
- בינתיים קוצצים את הפטריות ואת שיני השום. כאשר הבצלים מזהיבים מוסיפים את פרוסות הפטריות ומערבבים. מטגנים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב. מצננים מעט.
- בקערה גדולה מערבבים את השמנת, הביצים והגבינות יחד עם התבלינים.
- מכניסים לקערת תערובת הגבינות את הפטריות והבצלים המטוגנים ומערבבים.
- יוצקים את המלית על קלתית הבצק.
- אופים בחום של 170 מעלות בערך 40 דקות עד שהמלית מתייצבת והמאפה הופך זהוב (והריח בבית משגע!).
- מגישים חם ונזהרים לא לקבל כוויה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים היטב את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק. ההצעה שלי היא תמיד להוסיף את הקמח לאט לאט, כך קל לשלוט ברכות ובמרקם. אם משתמשים במעבד מזון ניתן להשתמש בחמאה קרה חתוכה לקוביות, אם לשים ביד כדאי להשתמש בחמאה בטמפרטורת החדר, גם כך הבצק חוזר למקרר לקירור.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר לשעה. ניתן להכין את הבצק יום לפני.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים בחמאה את תבנית הקיש (קוטר 26), לא מדלגים על אף שקע ומרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3 מ”מ. מרפדים את התבנית, חותכים את עודפי הבצק. מחוררים את הבצק במזלג ב-10 בערך. אופים את הבצק בערך 15 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מכינים את המלית: קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בחמאה עד להזהבה.
- בינתיים קוצצים את הפטריות ואת שיני השום. כאשר הבצלים מזהיבים מוסיפים את פרוסות הפטריות ומערבבים. מטגנים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב. מצננים מעט.
- בקערה גדולה מערבבים את השמנת, הביצים והגבינות יחד עם התבלינים.
- מכניסים לקערת תערובת הגבינות את הפטריות והבצלים המטוגנים ומערבבים.
- יוצקים את המלית על קלתית הבצק.
- אופים בחום של 170 מעלות בערך 40 דקות עד שהמלית מתייצבת והמאפה הופך זהוב (והריח בבית משגע!).
- מגישים חם ונזהרים לא לקבל כוויה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)