איך מכינים שקשוקה? לא צריך להיות דוקטור!
העולם משתגע על שקשוקה ולכם אין מתכון מנצח? עכשיו יש לכם! קבלו מתכון לשקשוקה שיעשה אתכם דוקטור מינימום. חריף, מהיר, זול ומלא מלא טעם. שקשוקה זה הכי קל ביקום!
העולם משתגע על שקשוקה ולכם אין מתכון מנצח? עכשיו יש לכם! קבלו מתכון לשקשוקה שיעשה אתכם דוקטור מינימום. חריף, מהיר, זול ומלא מלא טעם. שקשוקה זה הכי קל ביקום!
- נעמה פלד
- 266K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 267.9 קק״ל 1071.5 קק״לפחמימות 14.3 גרם 57.4 גרםשומן 17.6 גרם 70.4 גרםנתרן 453.5 מ״ג 1814.0 מ״גחלבון 14.1 גרם 56.4 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 9.9 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרםכולסטרול 369.3 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 70.5 מ״ג 281.9 מ״גברזל 2.5 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 698.3 מ״ג 2793.2 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות268
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 267.9 קק״ל 1071.5 קק״לפחמימות 14.3 גרם 57.4 גרםשומן 17.6 גרם 70.4 גרםנתרן 453.5 מ״ג 1814.0 מ״גחלבון 14.1 גרם 56.4 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 9.9 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרםכולסטרול 369.3 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 70.5 מ״ג 281.9 מ״גברזל 2.5 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 698.3 מ״ג 2793.2 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.5 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 268 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
שקשוקה
-
1/2 ק"ג עגבניות
-
3 כפות שמן זית
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניניתן להשתמש גם בפלפל חריף ירוק
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
4 שיני שוםיש לקלוף את שיני השום
-
2 כפות רסק עגבניות
-
5 ביצים L
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס מים
לעיטור
-
2 כפות פטרוזיליה
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר גדול מים.
- חורצים X בתחתית העגבניות וחולטים 3 דקות במים הרותחים כדי שיהיה ניתן לקלפן בקלות.
- קוצצים גס את העגבניות הקלופות.
- מחממים מחבת ומוסיפים את שמן הזית.
- פורסים את הפלפל החריף לטבעות ומוסיפים למחבת. מערבבים כ-2 דקות עד שמזהיב ויש ריח פלפל באוויר.
- פורסים את שיני השום ומוסיפים למחבת יחד הפפריקה והסוכר. מערבבים היטב.
- מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות, מים ורסק עגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בערך 10-15 דקות. מערבבים מדי פעם ומתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים בעדינות את הביצים אחת אחרי השניה. הכי טוב לא סתם לזרוק את הביצים פנימה, אלא ליצור גומה קטנה ולתוכה לשפוך את הביצה.
- מתבלים את פני הביצים במעט מלח.
- השקשוקה שלכם מוכנה לזלילה ברגע שחלבון הביצה מתקרש והחלמון מתקשה על פי טעמכם (יותר נוזלי או פחות נוזלי). מעטרים בפטרוזיליה ומגישים חם.
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר גדול מים.
- חורצים X בתחתית העגבניות וחולטים 3 דקות במים הרותחים כדי שיהיה ניתן לקלפן בקלות.
- קוצצים גס את העגבניות הקלופות.
- מחממים מחבת ומוסיפים את שמן הזית.
- פורסים את הפלפל החריף לטבעות ומוסיפים למחבת. מערבבים כ-2 דקות עד שמזהיב ויש ריח פלפל באוויר.
- פורסים את שיני השום ומוסיפים למחבת יחד הפפריקה והסוכר. מערבבים היטב.
- מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות, מים ורסק עגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בערך 10-15 דקות. מערבבים מדי פעם ומתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים בעדינות את הביצים אחת אחרי השניה. הכי טוב לא סתם לזרוק את הביצים פנימה, אלא ליצור גומה קטנה ולתוכה לשפוך את הביצה.
- מתבלים את פני הביצים במעט מלח.
- השקשוקה שלכם מוכנה לזלילה ברגע שחלבון הביצה מתקרש והחלמון מתקשה על פי טעמכם (יותר נוזלי או פחות נוזלי). מעטרים בפטרוזיליה ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)