סלט וולדורף: המלך של שנות ה-80

סלט וולדרוף בחמישה שלבים פשוטים להכנה. סלט של מתוק וחמוץ המכיל תפוחים, אגוזים ואננס במיונז, נשמע לא קשור? מבטיחים לכם שזה סלט שלא תצליחו להפסיק לאכול
סלט וולדרוף בחמישה שלבים פשוטים להכנה. סלט של מתוק וחמוץ המכיל תפוחים, אגוזים ואננס במיונז, נשמע לא קשור? מבטיחים לכם שזה סלט שלא תצליחו להפסיק לאכול
  • יעל טל
  • 59K צפיות
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    341
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 341.0 קק״ל 2728.0 קק״ל
    פחמימות 24.3 גרם 194.4 גרם
    שומן 25.2 גרם 201.5 גרם
    נתרן 4.0 מ״ג 32.0 מ״ג
    חלבון 3.0 גרם 24.2 גרם
    סיבים תזונתיים 7.6 גרם 60.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 20.0 גרם
    כולסטרול 3.4 מ״ג 27.5 מ״ג
    סידן 30.3 מ״ג 242.7 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 8.1 מ״ג
    אשלגן 326.3 מ״ג 2610.2 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    341
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 341.0 קק״ל 2728.0 קק״ל
    פחמימות 24.3 גרם 194.4 גרם
    שומן 25.2 גרם 201.5 גרם
    נתרן 4.0 מ״ג 32.0 מ״ג
    חלבון 3.0 גרם 24.2 גרם
    סיבים תזונתיים 7.6 גרם 60.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 20.0 גרם
    כולסטרול 3.4 מ״ג 27.5 מ״ג
    סידן 30.3 מ״ג 242.7 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 8.1 מ״ג
    אשלגן 326.3 מ״ג 2610.2 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור

סלט וולדורף הוא סלט הדגל של כל בופה וארוחה שמכבדים את עצמם בשנות ה-80, כשרק התחילו לדבר גורמה בישראל. מי שהביאה אותו לארץ לראשונה היא רות סירקיס (המלכה האם של כל מה שטוב) בספרה המעולה “מהמטבח באהבה”.

סלט הוולדורף הוא במקור ממטבח מלון וולדורף אסטוריה האגדי בעיר ניו יורק בשנת 1896. במקור לא היו בסלט הוולדורף לא אגוזים וגם לא אננס, מדובר בתוספות מודרניות של המאה ה-20.

אז מה זה בעצם סלט וולדורף?

סלט תפוחים, סלרי ואגוזים ברוטב מיונז. אומרים שבמקור לא השתמשו במיונז אלא בשמנת מתוקה, לא ניסינו אבל זה נראה לנו מצויין. מגישים את הסלט על עלי חסה גדולים ורעננים, ואם אתם ממש בענין של שנות ה-80, הוסיפו דובדבן מסוכר מעל, כולם יריבו עליו!

סלטים
יעל טל
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

תיבול


אופן הכנה

המרכיבים להכנת סלט וולדורף מהחלומות צילום: אפיק גבאי
המרכיבים להכנת סלט וולדורף מהחלומות צילום: אפיק גבאי
  1. מרכיבים במכשיר את דיסק הפריסה, סוגרים את המכסה, מפעילים את המכשיר ופורסים בעזרת הדוחסן הקטן את הסלרי.
  2. פורסים את האננס בעזרת הדוחסן הבינוני למיכל המכשיר.
  3. פותחים את המכשיר, מסירים את דיסק הפריסה ומרכיבים את דיסק הגירוד. סוגרים את המכשיר ומגרדים בעזרת הדוחסן הבינוני או הגדול את התפוחים.
  4. בקערה קטנה מערבבים את כל רכיבי התיבול ומוסיפים לכל לסלט. מערבבים היטב ומגישים בקערה גדולה עם פקאנים קצוצים. בתאבון!
    סלט וולדורף - המלך של שנות ה-80 צילום: אפיק גבאי
    סלט וולדורף - המלך של שנות ה-80 צילום: אפיק גבאי

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות