חריין – סלט סלק וחזרת

מתכון שעובר דורות: חריין - סלט סלק וחזרת, מתכון קליל וטעים של סלט שהופך את שולחן החג למסורתי ומשפחתי הרבה יותר
מתכון שעובר דורות: חריין - סלט סלק וחזרת, מתכון קליל וטעים של סלט שהופך את שולחן החג למסורתי ומשפחתי הרבה יותר
  • יעל רבינוביץ
  • 401 צפיות
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    178
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 177.8 קק״ל 355.5 קק״ל
    פחמימות 32.9 גרם 65.8 גרם
    שומן 0.8 גרם 1.6 גרם
    נתרן 3260.8 מ״ג 6521.5 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 9.1 גרם
    סיבים תזונתיים 8.7 גרם 17.3 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 75.4 מ״ג 150.8 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 4.6 מ״ג
    אשלגן 962.0 מ״ג 1924.0 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    178
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 177.8 קק״ל 355.5 קק״ל
    פחמימות 32.9 גרם 65.8 גרם
    שומן 0.8 גרם 1.6 גרם
    נתרן 3260.8 מ״ג 6521.5 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 9.1 גרם
    סיבים תזונתיים 8.7 גרם 17.3 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 75.4 מ״ג 150.8 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 4.6 מ״ג
    אשלגן 962.0 מ״ג 1924.0 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מרתיחים סיר עם מים חמים ומלח, מקלפים ושוטפים את הסלק, חותכים לפלחים ומכניסים לסיר המורתח, מבשלים את הסלק כשעה לרכיכה. לא שופכים את המים המורתחים.
  2. קולפים את שורש החזרת ושוטפים. במעבד מזון עם סכין הלהב מעבדים את הסלק המבושל ושורש החזרת לכמה דקות ולא יותר, שלא יהפוך לרסק.
  3. מוסיפים לסלט את המים שבושלו עם הסלק, מטבלים בסוכר מלח וחומץ.
  4. מאחסנים במקרר בצנצנת מכוסה היטב כדי שהחריפות לא תפוג. בתאבון!
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות