עיג’ה – לביבות מהמטבח העירקי לארוחת הבוקר
לביבות עירקיות שאוכלים בבוקר יחד עם חציל, טחינה, סלט ופיתות. אין סביח עירקי טוב בלי עיג'ה לוהטת ובשבילנו אין חנוכה בלי עיג'ה ירקות משמחת
לביבות עירקיות שאוכלים בבוקר יחד עם חציל, טחינה, סלט ופיתות. אין סביח עירקי טוב בלי עיג'ה לוהטת ובשבילנו אין חנוכה בלי עיג'ה ירקות משמחת
- נעמה פלד
- 84K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 50.9 קק״ל 1017.7 קק״לפחמימות 8.2 גרם 164.9 גרםשומן 0.9 גרם 17.9 גרםנתרן 119.9 מ״ג 2397.3 מ״גחלבון 2.0 גרם 40.7 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.6 גרםשומן רווי 0.2 גרם 4.3 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 13.6 מ״ג 271.9 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 52.4 מ״ג 1048.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות51
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 50.9 קק״ל 1017.7 קק״לפחמימות 8.2 גרם 164.9 גרםשומן 0.9 גרם 17.9 גרםנתרן 119.9 מ״ג 2397.3 מ״גחלבון 2.0 גרם 40.7 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.6 גרםשומן רווי 0.2 גרם 4.3 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 13.6 מ״ג 271.9 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 52.4 מ״ג 1048.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.0 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 51 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 תפוחי אדמה גדולים
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
1 צרור פטרוזיליהקצוץ דק
-
2 ביצים L
-
2 כפות קמח לבןאולי 3, לפי הצורך
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
לטיגון חצי עמוק
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד ריכוך. מסננים מהמים, מקלפים בעדינות ומועכים לפירה. מצננים לטמפ’ החדר.
- מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים, הקמח והתבלינים. מערבבים היטב (אם התערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד כף קמח, התוצאה לא צריכה להיות סמיכה מדי).
- מחממים שמן במחבת (כ-2.5 ס”מ עומק) יוצרים עם היד קציצות ומעבירים עם כף לשמן החם. מטגנים עד הזהבה כהה, הופכים ומטגנים גם מהצד השני. מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד ריכוך. מסננים מהמים, מקלפים בעדינות ומועכים לפירה. מצננים לטמפ’ החדר.
- מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים, הקמח והתבלינים. מערבבים היטב (אם התערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד כף קמח, התוצאה לא צריכה להיות סמיכה מדי).
- מחממים שמן במחבת (כ-2.5 ס”מ עומק) יוצרים עם היד קציצות ומעבירים עם כף לשמן החם. מטגנים עד הזהבה כהה, הופכים ומטגנים גם מהצד השני. מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים.
עוד מתכונים מטוגנים שאתם חייבים להכין:
תגובות (0)