מלאווח ביתי כמו של סבתא מתימן!
- נעמה פלד
- 57K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 461.4 קק״ל 3691.2 קק״לפחמימות 74.7 גרם 597.4 גרםשומן 23.3 גרם 186.2 גרםנתרן 584.2 מ״ג 4673.5 מ״גחלבון 7.6 גרם 61.0 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.1 גרםשומן רווי 13.2 גרם 105.7 גרםכולסטרול 65.5 מ״ג 524.3 מ״גסידן 18.5 מ״ג 147.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 83.3 מ״ג 666.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות461
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 461.4 קק״ל 3691.2 קק״לפחמימות 74.7 גרם 597.4 גרםשומן 23.3 גרם 186.2 גרםנתרן 584.2 מ״ג 4673.5 מ״גחלבון 7.6 גרם 61.0 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.1 גרםשומן רווי 13.2 גרם 105.7 גרםכולסטרול 65.5 מ״ג 524.3 מ״גסידן 18.5 מ״ג 147.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 83.3 מ״ג 666.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.9 מ״גסגור
תשכחו ממלאווח ממשלוחים, תשכחו מהמלאווח שאתם קונים בסופר ותפסיקו לקנא במלאווח של השכנים. גם אתם יכולים להכין מלאווח אמיתי בבית ולא תאמינו כמה שזה קל.
לפני שתעברו למתכון, אנחנו חייבים להזהיר. המתכון הזה כל כך קל, שתרצו להכין מלאווח כל יום. יש מצב שזה לא יהיה כזה רעיון מדהים. זאת אומרת זה כן רעיון מדהים, גם מאוד טעים – אבל גם מאוד, מאוד משמין. אבל תשכחו מהקלוריות, יש לנו פה מתכון מלאווח שיהפוך את הארוחה שלכם לחגיגה.
7 מרכיבים, 15 דקות הכנה ויש לכם מלאווח אמיתי במטבח ואושר גדול בבטן.
אם בכל זאת רוצים לחסוך בקלוריות תמיד ניתן לאפות אותו בתנור או בטוסטר, אבל אין כמו טיגון כדי לקבל תוצאה מושלמת.
מעבר לתוספות שציינו במתכון, ניתן גם להגיש את המלאווח עם זעתר, טחינה, חומוס, זיתים ועוד.
ניתן כמובן גם להשתמש בבצק כבסיס לפיצה, בורקס, זיווה, מלאווח מגולגל, טוסט ואפילו קרואסון.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 461 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
טיגון
-
1 כף חמאה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבלים כ-5 דקות בעזרת וו לישה את הקמח, המלח, הסוכר, החומץ והמים עד קבלת בצק רך וחלק (אם אין מיקסר אפשר ללוש ידנית כמובן).
- על משטח מקומח לשים מעט את הבצק לצורת עיגול, מכסים במגבת מטבח נקייה ונותנים לו לנוח כ-30 דקות.
- לאחר מנוחה מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים וכל חלק מכדררים לכדור. מכסים ונותנים לכדורים לנוח כ-15 דקות.
- מרדדים כל כדור בצק כמה דק שאפשר ומורחים את החמאה.
- מרדדים את הבצק לרולדה ארוכה שהחמאה כלפי פנים ומגלגלים לשבלול.
- מרדדים כל שבלול למלוואח עגול.
- מרכיבים את המחבת במכשיר הנינג’ה, מרססים במעט ספריי שמן בטעם חמאה (אפשרי גם לא להשתמש בספריי שמן כלל) ומדליקים את המכשיר, מכוונים על אפשרות “מחבת” על טמפרטורה 120 מעלות, כ-15 דקות.
- ברגע שהמכשיר מצפצף והודיע שהוא חם, מניחים שני מלוואחים זה לצד זה על המחבת וסוגרים את המכשיר. הופכים את המלוואחים ונותנים להם בישול מהצד השני כ-5 דקות.
- מגישים עם רסק, ביצה וסחוג ונהנים מכל ביס!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבלים כ-5 דקות בעזרת וו לישה את הקמח, המלח, הסוכר, החומץ והמים עד קבלת בצק רך וחלק (אם אין מיקסר אפשר ללוש ידנית כמובן).
- על משטח מקומח לשים מעט את הבצק לצורת עיגול, מכסים במגבת מטבח נקייה ונותנים לו לנוח כ-30 דקות.
- לאחר מנוחה מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים וכל חלק מכדררים לכדור. מכסים ונותנים לכדורים לנוח כ-15 דקות.
- מרדדים כל כדור בצק כמה דק שאפשר ומורחים את החמאה.
- מרדדים את הבצק לרולדה ארוכה שהחמאה כלפי פנים ומגלגלים לשבלול.
- מרדדים כל שבלול למלוואח עגול.
- מרכיבים את המחבת במכשיר הנינג’ה, מרססים במעט ספריי שמן בטעם חמאה (אפשרי גם לא להשתמש בספריי שמן כלל) ומדליקים את המכשיר, מכוונים על אפשרות “מחבת” על טמפרטורה 120 מעלות, כ-15 דקות.
- ברגע שהמכשיר מצפצף והודיע שהוא חם, מניחים שני מלוואחים זה לצד זה על המחבת וסוגרים את המכשיר. הופכים את המלוואחים ונותנים להם בישול מהצד השני כ-5 דקות.
- מגישים עם רסק, ביצה וסחוג ונהנים מכל ביס!
תגובות (0)