ארוחת צהריים מושלמת! עוף מוקפץ עם דבש, ירקות ופטריות
ארוחת צהריים או ערב צבעונית ומזינה! קוביות חזה עוף במשרה מתקתק של דבש, שמן שומשום ושום, מוקפצים במחבת עם פלפלים, בצל, ברוקולי ופטריות
ארוחת צהריים או ערב צבעונית ומזינה! קוביות חזה עוף במשרה מתקתק של דבש, שמן שומשום ושום, מוקפצים במחבת עם פלפלים, בצל, ברוקולי ופטריות
- מערכת Foody
- 85K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 966.7 קק״ל 1933.5 קק״לפחמימות 83.1 גרם 166.1 גרםשומן 32.5 גרם 65.0 גרםנתרן 1640.3 מ״ג 3280.6 מ״גחלבון 77.0 גרם 153.9 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 12.5 גרםשומן רווי 6.0 גרם 12.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.8 מ״ג 141.6 מ״גברזל 5.1 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 584.5 מ״ג 1169.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 2.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות967
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 966.7 קק״ל 1933.5 קק״לפחמימות 83.1 גרם 166.1 גרםשומן 32.5 גרם 65.0 גרםנתרן 1640.3 מ״ג 3280.6 מ״גחלבון 77.0 גרם 153.9 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 12.5 גרםשומן רווי 6.0 גרם 12.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.8 מ״ג 141.6 מ״גברזל 5.1 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 584.5 מ״ג 1169.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 2.1 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 967 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
משרה
-
1/2 ק"ג חזה עוף שלםמעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, חתוך לקוביות או לרצועות
-
3 כפות שמן זית
-
4 כפות דבש
-
2 כפות רוטב סויה
-
2 שיני שוםכתושות
ירקות
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 פלפלים אדומים בינונייםחתוכים לקוביות
-
1 חבילה ברוקולימיני ברוקולי או חצי תפרחת גדולה מחולקת לפרחים
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןחצויות
-
4 כפות דבש
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כף שמן שומשוםלא חובה
-
1/4 כוס מיםאו קצת יותר, לפי הצורך
הגשה
-
2 כפות שומשום
אופן הכנה
- מכינים את המשרה: מערבבים היטב בקערה את שמן הזית, הדבש, הסויה והשום. מוסיפים את העוף, מערבבים כך שהעוף יהיה מצופה כולו במשרה, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר לפחות שעה.
- מקפיצים את העוף: מחממים מחבת גדולה, מוסיפים את העוף עם המשרה למחבת ומטגנים את העוף משני הצדדים (2-3 דקות מכל צד). מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בקערה בצד.
- מכינים את הירקות: באותה המחבת מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את הפלפלים, הברוקולי והפטריות ומערבבים.
- מוסיפים את הדבש, המלח, הפלפל, שמן השומשום והמים. מביאים לסף רתיחה ומבשלים עוד כמה דקות עד שהירקות מתרככים מעט (הם לא צריכים להיות רכים מדי).
- מוסיפים את העוף, מערבבים היטב ומבשלים יחד עוד דקות ספורות. בודקים שהעוף מוכן (חוצים חתיכה אחת ובודקים שהיא מבושלת במרכזה) מעבירים את הכל לצלחת הגשה ומפזרים שומשום מעל.
אופן הכנה
- מכינים את המשרה: מערבבים היטב בקערה את שמן הזית, הדבש, הסויה והשום. מוסיפים את העוף, מערבבים כך שהעוף יהיה מצופה כולו במשרה, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר לפחות שעה.
- מקפיצים את העוף: מחממים מחבת גדולה, מוסיפים את העוף עם המשרה למחבת ומטגנים את העוף משני הצדדים (2-3 דקות מכל צד). מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בקערה בצד.
- מכינים את הירקות: באותה המחבת מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את הפלפלים, הברוקולי והפטריות ומערבבים.
- מוסיפים את הדבש, המלח, הפלפל, שמן השומשום והמים. מביאים לסף רתיחה ומבשלים עוד כמה דקות עד שהירקות מתרככים מעט (הם לא צריכים להיות רכים מדי).
- מוסיפים את העוף, מערבבים היטב ומבשלים יחד עוד דקות ספורות. בודקים שהעוף מוכן (חוצים חתיכה אחת ובודקים שהיא מבושלת במרכזה) מעבירים את הכל לצלחת הגשה ומפזרים שומשום מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)