שגר ושכח: רוסטביף סינטה בתנור (התנור עובד, אתם נחים)
פלג בכור נזכר בעוד מתכון נוסטלגי מהילדות בקיבוץ עם מנה הכי מספקת שיש. בלי הרבה הכנות, בלי הרבה התעסקות - רוסטביף סינטה בתנור, מתכון קל ומהיר להכנה
פלג בכור נזכר בעוד מתכון נוסטלגי מהילדות בקיבוץ עם מנה הכי מספקת שיש. בלי הרבה הכנות, בלי הרבה התעסקות - רוסטביף סינטה בתנור, מתכון קל ומהיר להכנה
- פלג בכור
- 49K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 146.4 קק״ל 1170.9 קק״לפחמימות 2.0 גרם 16.2 גרםשומן 15.5 גרם 123.8 גרםנתרן 1088.1 מ״ג 8705.0 מ״גחלבון 0.6 גרם 4.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.6 גרםשומן רווי 2.1 גרם 17.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.2 מ״ג 1.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 0.2 מ״ג 1.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות146
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 146.4 קק״ל 1170.9 קק״לפחמימות 2.0 גרם 16.2 גרםשומן 15.5 גרם 123.8 גרםנתרן 1088.1 מ״ג 8705.0 מ״גחלבון 0.6 גרם 4.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.6 גרםשומן רווי 2.1 גרם 17.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.2 מ״ג 1.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 0.2 מ״ג 1.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 146 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג סינטהטרייה
-
1 כף שוםכתוש
-
2 כפות חרדל גרגירים
-
1 כף פלפל שחור גרוס
-
1 כף מלח גס
-
1/2 כוס שמן זית
אופן הכנה
- שמים את הסינטה בתוך מגש נירוסטה או פאיירקס, רחב מגודל הנתח. מורחים את הסינטה בשמן זית, עם היד.
- בקערה, מערבבים את שאר המצרכים ומורחים בעזרת היד ועושים לסינטה “מסאג'” טוב ויסודי מכל הצדדים. אם יש זמן, מומלץ בשלב הזה לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל 24 שעות, אבל לא חייבים.
- מחממים תנור לחום גבוהה מאוד של 250 מעלות ומכניסים את הנתח לתנור לחצי שעה, עד שמתקבל קרום כהה מסביב לנתח.
- מורידים את חום התנור ל 180 מעלות לעוד חצי שעה, ובודקים, נוגעים עם האצבע בנתח. אם הנתח עדיין רך - מעלים את חום התנור ל-200 מעלות לעוד רבע שעה ובודקים שוב. כל אחד ומידת העשייה שהוא אוהב - ככל שהנתח יהיה רך יותר כך הבשר יהיה אדום יותר.
- ניתן לצנן מעט ולפרוס חמים, או לקרר לגמרי ולהגיש קר.
- במידה והסינטה עדיין חיה וגילתם זו אחרי הפריסה, אפשר לתת לה צריבה נוספת על המחבת.
- שומרים במקרר ונהנים כל השבוע (אפשר גם לשים בסנדוויץ’ לילידים).
אופן הכנה
- שמים את הסינטה בתוך מגש נירוסטה או פאיירקס, רחב מגודל הנתח. מורחים את הסינטה בשמן זית, עם היד.
- בקערה, מערבבים את שאר המצרכים ומורחים בעזרת היד ועושים לסינטה “מסאג'” טוב ויסודי מכל הצדדים. אם יש זמן, מומלץ בשלב הזה לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל 24 שעות, אבל לא חייבים.
- מחממים תנור לחום גבוהה מאוד של 250 מעלות ומכניסים את הנתח לתנור לחצי שעה, עד שמתקבל קרום כהה מסביב לנתח.
- מורידים את חום התנור ל 180 מעלות לעוד חצי שעה, ובודקים, נוגעים עם האצבע בנתח. אם הנתח עדיין רך - מעלים את חום התנור ל-200 מעלות לעוד רבע שעה ובודקים שוב. כל אחד ומידת העשייה שהוא אוהב - ככל שהנתח יהיה רך יותר כך הבשר יהיה אדום יותר.
- ניתן לצנן מעט ולפרוס חמים, או לקרר לגמרי ולהגיש קר.
- במידה והסינטה עדיין חיה וגילתם זו אחרי הפריסה, אפשר לתת לה צריבה נוספת על המחבת.
- שומרים במקרר ונהנים כל השבוע (אפשר גם לשים בסנדוויץ’ לילידים).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
אפשר לעשות את זה גם מכתף?
הי אבי, צורת הבישול לא מתאימה לכתף.