פירה קרמי ומושלם כמו של רובושון

מתכון לפירה תפוחי האדמה האגדי של השף ז'ואל רובושון. פירה מושלם במרקם עשיר וקטיפתי, שתוכלו להכין בבית בקלות ותרגישו במסעדת שלושה כוכבי מישלן
מתכון לפירה תפוחי האדמה האגדי של השף ז'ואל רובושון. פירה מושלם במרקם עשיר וקטיפתי, שתוכלו להכין בבית בקלות ותרגישו במסעדת שלושה כוכבי מישלן
  • מערכת Foody
  • 39K צפיות
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    503
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 503.1 קק״ל 2012.4 קק״ל
    פחמימות 3.6 גרם 14.5 גרם
    שומן 53.1 גרם 212.6 גרם
    נתרן 2999.3 מ״ג 11997.1 מ״ג
    חלבון 3.5 גרם 13.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.5 גרם
    כולסטרול 5.6 מ״ג 22.5 מ״ג
    סידן 74.2 מ״ג 296.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    אשלגן 82.3 מ״ג 329.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    503
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 503.1 קק״ל 2012.4 קק״ל
    פחמימות 3.6 גרם 14.5 גרם
    שומן 53.1 גרם 212.6 גרם
    נתרן 2999.3 מ״ג 11997.1 מ״ג
    חלבון 3.5 גרם 13.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.5 גרם
    כולסטרול 5.6 מ״ג 22.5 מ״ג
    סידן 74.2 מ״ג 296.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    אשלגן 82.3 מ״ג 329.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
תפוחי אדמה
מערכת Foody
X

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מנקים היטב את תפוחי האדמה בעזרת מברשת או סקוץ’ נקי, מבלי לקלוף אותם.
  2. ממלאים סיר ב-2 ליטר מים וכף מלח ומבשלים בהם את תפוחי האדמה כ-30 דקות. כשסכין חודרת אליהם בקלות, הם מוכנים.
  3. מסננים את המים, מוציאים את תפוחי האדמה, קולפים אותם ומחזירים אל הסיר הריק.
  4. מועכים את תפוחי האדמה לפירה בעזרת מועך פירה ידני.
  5. מדליקים את האש על להבה נמוכה כדי לאדות את הנוזלים שנותרו.
  6. מרתיחים את החלב בקלחת נפרדת.
  7. את החמאה הקרה מחליקים לתוך סיר הפירה, מערבבים על אש נמוכה ותוך כדי מוסיפים את החלב בזרם דק, עד לקבלת מחית חלקה ורכה.
  8. רובושון היה מעביר את הפירה דרך מסננת דקה או חיתול בשלב זה. אפשר לדלג, זה עדיין ייצא נהדר.
  9. מוסיפים מלח גס ופלפל לבן ובעזרת בלנדר מוט, מקציפים את הפירה כשתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות