סופגניות שמרים קלאסיות
סופגניות שמרים קלאסיות: מי יאמר לא לסופגנייה מטוגנת עם ציפוי משגע מעל? קבלו מתכון קל של סופגניות נפלאות, עם הצעות לציפויים צבעוניים ומרשימים!
סופגניות שמרים קלאסיות: מי יאמר לא לסופגנייה מטוגנת עם ציפוי משגע מעל? קבלו מתכון קל של סופגניות נפלאות, עם הצעות לציפויים צבעוניים ומרשימים!
- מערכת Foody
- 1K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 587.8 קק״ל 5878.2 קק״לפחמימות 78.8 גרם 787.9 גרםשומן 25.0 גרם 249.8 גרםנתרן 153.5 מ״ג 1534.6 מ״גחלבון 100.3 גרם 1002.9 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 32.0 גרםשומן רווי 11.9 גרם 119.5 גרםכולסטרול 67.6 מ״ג 676.2 מ״גסידן 103.1 מ״ג 1031.3 מ״גברזל 3.2 מ״ג 31.6 מ״גאשלגן 302.3 מ״ג 3022.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 15.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות588
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 587.8 קק״ל 5878.2 קק״לפחמימות 78.8 גרם 787.9 גרםשומן 25.0 גרם 249.8 גרםנתרן 153.5 מ״ג 1534.6 מ״גחלבון 100.3 גרם 1002.9 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 32.0 גרםשומן רווי 11.9 גרם 119.5 גרםכולסטרול 67.6 מ״ג 676.2 מ״גסידן 103.1 מ״ג 1031.3 מ״גברזל 3.2 מ״ג 31.6 מ״גאשלגן 302.3 מ״ג 3022.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 15.0 מ״גסגור
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 588 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
טיגון
-
1/2 בקבוק שמן קנולהלטיגון עמוק
ציפוי שוקולד מריר וסוכריות שוקולד
-
200 גרם שוקולד מרירמומס
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 חופן סוכריות עדשים צבעוניות
ציפוי קורנפלקס מלוח
-
100 גרם שוקולד בלונדיקרמל
-
80מ"ל או 1/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
5 כפות חלב מרוכז
-
50 גרם קורנפלקס
-
1 קורט מלח דק
ציפוי גנאש ורוד
-
100 גרם שוקולד לבןשבור לקוביות
-
80 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
1/4 כפית צבע מאכל אדום
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את החלב, השמרים והסוכר וטורפים במטרפה ידנית. מוסיפים את הביצים והשמן וטורפים שוב עד לאיחוד החומרים.
- מתקינים וו לישה, מוסיפים את הקמח ולשים במשך 5 ל-7 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ודביק שמתקבץ מסביב לוו.
- משמנים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מקמחים את משטח העבודה, מעבירים את הבצק מהקערה, מפזרים מעל עוד קצת קמח ולשים על מנת להוציא אוויר. אם הבצק עדיין דביק, מוסיפים עוד קצת קמח.
- מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות, מכדררים ומסדרים על ריבועי נייר אפייה.
- מכסים במגבת ומתפיחים שוב במשך כ-15 דקות.
- מחממים שמן בסיר רחב ועמוק.
- מטגנים את הסופגניות במשך פחות מדקה מכל צד עד להזהבה. מוציאים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים ציפוי לסופגניות לפי בחירתכם, מקשטים ומגישים. אפשר גם ללכת הגרסה הקלאסית, למלא בריבה ולפדר באבקת סוכר.
- מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה, מוסיפים שמן ומערבבים.
- מכינים את ציפוי הקורנפלקס המלוח: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השמנת והשוקולד בלונדי ביחד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים. מעבירים את הקורנפלקס לשקית זיפר ודופקים עם מערוך ליצירת פירורים דקים. מוסיפים את הפירורים והמלח אל הרוטב.
- מכינים את ציפוי הגנאש הוורוד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והשמנת בפולסים עד שהשוקולד נמס ומערבבים לתערובת חלקה, מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים היטב.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את החלב, השמרים והסוכר וטורפים במטרפה ידנית. מוסיפים את הביצים והשמן וטורפים שוב עד לאיחוד החומרים.
- מתקינים וו לישה, מוסיפים את הקמח ולשים במשך 5 ל-7 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ודביק שמתקבץ מסביב לוו.
- משמנים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מקמחים את משטח העבודה, מעבירים את הבצק מהקערה, מפזרים מעל עוד קצת קמח ולשים על מנת להוציא אוויר. אם הבצק עדיין דביק, מוסיפים עוד קצת קמח.
- מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות, מכדררים ומסדרים על ריבועי נייר אפייה.
- מכסים במגבת ומתפיחים שוב במשך כ-15 דקות.
- מחממים שמן בסיר רחב ועמוק.
- מטגנים את הסופגניות במשך פחות מדקה מכל צד עד להזהבה. מוציאים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים ציפוי לסופגניות לפי בחירתכם, מקשטים ומגישים. אפשר גם ללכת הגרסה הקלאסית, למלא בריבה ולפדר באבקת סוכר.
- מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה, מוסיפים שמן ומערבבים.
- מכינים את ציפוי הקורנפלקס המלוח: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השמנת והשוקולד בלונדי ביחד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים. מעבירים את הקורנפלקס לשקית זיפר ודופקים עם מערוך ליצירת פירורים דקים. מוסיפים את הפירורים והמלח אל הרוטב.
- מכינים את ציפוי הגנאש הוורוד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והשמנת בפולסים עד שהשוקולד נמס ומערבבים לתערובת חלקה, מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים היטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)