עוגת שקדים כשרה לפסח עם תפוחים מקורמלים
כשקרין גורן הכינה לנו את העוגה הזו לא היה אדם אחד שטעם אותה ולא אמר "וואו", לא להאמין שזו עוגת שקדים כשרה לפסח, מתכון מנצח לעוגה שכולם יאהבו.
כשקרין גורן הכינה לנו את העוגה הזו לא היה אדם אחד שטעם אותה ולא אמר "וואו", לא להאמין שזו עוגת שקדים כשרה לפסח, מתכון מנצח לעוגה שכולם יאהבו.
- קרין גורן
- 482 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5508.8 קק״ל 5508.8 קק״לפחמימות 560.0 גרם 560.0 גרםשומן 375.4 גרם 375.4 גרםנתרן 817.2 מ״ג 817.2 מ״גחלבון 121.2 גרם 121.2 גרםסיבים תזונתיים 51.6 גרם 51.6 גרםשומן רווי 119.4 גרם 119.4 גרםכולסטרול 1658.1 מ״ג 1658.1 מ״גסידן 1004.6 מ״ג 1004.6 מ״גברזל 13.3 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 2609.4 מ״ג 2609.4 מ״גאבץ 12.4 מ״ג 12.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות5509
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5508.8 קק״ל 5508.8 קק״לפחמימות 560.0 גרם 560.0 גרםשומן 375.4 גרם 375.4 גרםנתרן 817.2 מ״ג 817.2 מ״גחלבון 121.2 גרם 121.2 גרםסיבים תזונתיים 51.6 גרם 51.6 גרםשומן רווי 119.4 גרם 119.4 גרםכולסטרול 1658.1 מ״ג 1658.1 מ״גסידן 1004.6 מ״ג 1004.6 מ״גברזל 13.3 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 2609.4 מ״ג 2609.4 מ״גאבץ 12.4 מ״ג 12.4 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 5509 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחים מקורמלים
-
4 תפוחי עץ פינק ליידי בינוניים
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
50 גרם חמאהחתוכה לקוביות
קרם שקדים
-
150 גרם חמאה רכה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
3כוסות או 300 גרם שקדים טחונים
קישוט
-
1/2 כוס שקדים פרוסים
כשר לפסח ללא חשש קטניות
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים המקורמלים: מקלפים את התפוחים, מסירים את הליבה וחותכים לרבעים.
- במחבת מפזרים 1/2 כוס סוכר וממיסים תוך כדי ערבוב עד שהצבע של הסוכר משתנה ונהיה חום.
- מוסיפים 50 גרם חמאה (בזהירות - הסוכר רותח) ומערבבים.
- מצרפים למחבת את רבעי התפוחים ומבשלים כ-5 דקות לריכוך חלקי. מסננים (שומרים את הרוטב בצד, תכף נשתמש בו).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את קרם השקדים: מערבבים בקערה את כל מצרכי הקרם עד לאיחוד.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את רבעי התפוחים מעל ומפזרים שקדים פרוסים.
- אופים ב-180 מעלות ל-35 דקות עד שהעוגה מתייצבת.
- מוציאים מהתנור ומברישים בקרמל התפוחים ששמרנו מקודם. פורסים ומגישים חם (עם קצפת וגלידה) או קר.
כשר לפסח ללא חשש קטניות
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים המקורמלים: מקלפים את התפוחים, מסירים את הליבה וחותכים לרבעים.
- במחבת מפזרים 1/2 כוס סוכר וממיסים תוך כדי ערבוב עד שהצבע של הסוכר משתנה ונהיה חום.
- מוסיפים 50 גרם חמאה (בזהירות - הסוכר רותח) ומערבבים.
- מצרפים למחבת את רבעי התפוחים ומבשלים כ-5 דקות לריכוך חלקי. מסננים (שומרים את הרוטב בצד, תכף נשתמש בו).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את קרם השקדים: מערבבים בקערה את כל מצרכי הקרם עד לאיחוד.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את רבעי התפוחים מעל ומפזרים שקדים פרוסים.
- אופים ב-180 מעלות ל-35 דקות עד שהעוגה מתייצבת.
- מוציאים מהתנור ומברישים בקרמל התפוחים ששמרנו מקודם. פורסים ומגישים חם (עם קצפת וגלידה) או קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)