סטייק כרוב סגול עם גבינת פטה
סטייק כרוב אפוי וצלוי בתוספת דבש ותבלינים שיוצא עסיסי ומלא טעמים, שמגרה לא רק את האורחים הצמחוניים. תוספת בסגול מושלם לשולחן החג שלכם
סטייק כרוב אפוי וצלוי בתוספת דבש ותבלינים שיוצא עסיסי ומלא טעמים, שמגרה לא רק את האורחים הצמחוניים. תוספת בסגול מושלם לשולחן החג שלכם
- נעמה רן
- 150 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 295.9 קק״ל 1775.2 קק״לפחמימות 28.4 גרם 170.3 גרםשומן 18.9 גרם 113.2 גרםנתרן 152.4 מ״ג 914.1 מ״גחלבון 6.3 גרם 38.1 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.1 גרםשומן רווי 5.1 גרם 30.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 109.9 מ״ג 659.6 מ״גברזל 2.3 מ״ג 13.6 מ״גאשלגן 540.7 מ״ג 3244.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות296
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 295.9 קק״ל 1775.2 קק״לפחמימות 28.4 גרם 170.3 גרםשומן 18.9 גרם 113.2 גרםנתרן 152.4 מ״ג 914.1 מ״גחלבון 6.3 גרם 38.1 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.1 גרםשומן רווי 5.1 גרם 30.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 109.9 מ״ג 659.6 מ״גברזל 2.3 מ״ג 13.6 מ״גאשלגן 540.7 מ״ג 3244.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
סטייק כרוב סגול? בהחלט! פרוסות עבות של כרוב סגול עטוף בדבש, שמן זית ותבלינים שנצלה היטב בתנור, ומקבל רכות ומתקתקות שהופכת אותו למנה ראשונה מופלאה או אפילו למנה עיקרית לאורחים הצמחוניים שלכם בחג הקרוב.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 296 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
כרוב צלוי
-
1 כרוב סגול בינוניפרוס לפרוסות בעובי 1.5-2 ס"מ
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/4 כוס דבש
-
3 שיני שום
-
1 כפית זרעי כוסברהכתושים או טחונים
-
1 כפית קליפת לימון
-
1 כף אורגנו טריקצוץ טרי או יבש
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
הגשה
-
200 גרם גבינת פטה 16%מפוררת
-
2 כפות שמן זית
-
2 כפות פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את פרוסות הכרוב בתבנית, טורפים את מרכיבי נוזל הצלייה בקערית ויוצקים על פרוסות הכרוב.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 20 דקות.
- מסירים את נייר הכסף, מברישים או יוצקים על הכרוב מהנוזלים שבתבנית וצולים (ללא נייר כסף) 20 דקות נוספות עד שהכרוב רך וזהוב.
- מפזרים גבינה, מזלפים שמן זית בוזקים פטרוזיליה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את פרוסות הכרוב בתבנית, טורפים את מרכיבי נוזל הצלייה בקערית ויוצקים על פרוסות הכרוב.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 20 דקות.
- מסירים את נייר הכסף, מברישים או יוצקים על הכרוב מהנוזלים שבתבנית וצולים (ללא נייר כסף) 20 דקות נוספות עד שהכרוב רך וזהוב.
- מפזרים גבינה, מזלפים שמן זית בוזקים פטרוזיליה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)