במקום לזרוק – הכניסו לווק! אורז מוקפץ עם ירקות של נטע לויה

גם לכם תמיד נשאר שאריות אורז לבן במקרר? במקום לזרוק, נטע לויה מלמדת אותנו איך לשדרג אותו ולהפוך אותו למנה אסייתית בכמה דקות
גם לכם תמיד נשאר שאריות אורז לבן במקרר? במקום לזרוק, נטע לויה מלמדת אותנו איך לשדרג אותו ולהפוך אותו למנה אסייתית בכמה דקות
  • נטע לויה
  • 56K צפיות
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    352
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 352.1 קק״ל 1408.3 קק״ל
    פחמימות 50.7 גרם 202.7 גרם
    שומן 11.6 גרם 46.5 גרם
    נתרן 517.4 מ״ג 2069.6 מ״ג
    חלבון 9.5 גרם 38.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.6 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 59.6 מ״ג 238.2 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 510.7 מ״ג 2042.7 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    352
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 352.1 קק״ל 1408.3 קק״ל
    פחמימות 50.7 גרם 202.7 גרם
    שומן 11.6 גרם 46.5 גרם
    נתרן 517.4 מ״ג 2069.6 מ״ג
    חלבון 9.5 גרם 38.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.6 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 59.6 מ״ג 238.2 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 510.7 מ״ג 2042.7 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור

גם אתם תמיד נתקעים עם אורז לבן מבושל במקרר שאין לכם מה לעשות איתו? למה לזרוק כשאפשר להחזיר אותו לחיים בתור מנה חדשה וטעימה בטירוף?

קבלו את הדרך המושלמת לשדרג אורז לבן פשוט, ממש בכמה דקות ויש לכם מנה אסייתית משגעת.

אופן ההכנה פשוט מאוד. הרוטב מורכב מ-2 מרכיבים בלבד: סויה וסוכר. אל תיבהלו מנוכחות הסוכר, שמים בסך הכל כפית אחת על כל הכמות, והטעם הסופי הוא לא מתוק בכלל.
למעשה זה הסוד באורז סיני מוקפץ- מוסיפים מעט סוכר לאיזון הטעמים.

היופי באורז המוקפץ הוא שאפשר להכין אותו עם מה שיש לכם בבית! אם אתם רוצים מנה טבעונית וותרו על הביצה או לחלופין אם אתם רוצים להוסיף חלבון למנה עשירה יותר הוסיפו קוביות חזה עוף, טופו או בקר, מה שבא לכם! גם בירקות אפשר להחליף ולגוון לפי מה שאוהבים ומה שיש לכם כרגע במקרר.

עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בווק או במחבת רחבה ועמוקה על הלהבה הגבוהה ביותר ומטגנים את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי למשך דקה עד הזהבה.
  2. מוסיפים חצי מכמות הבצל הירוק הפרוס את הגזר, הגמבה, הפטריות והאפונה ומערבבים בכף עץ.
  3. מקפיצים כ-3-4 דקות עד שהירקות מתחילים מעט להתרכך, מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומטגנים דקה, שתיים.
  4. מוסיפים את הסויה והסוכר ומערבבים. מקפיצים למשך 2 דקות נוספות.
  5. שוברים את הביצה לקערה וטורפים. מפנים מקום בווק (ראו צילום) ומוסיפים כפית שמן.
  6. שופכים את הביצה ומטגנים דקה בערך עד שהיא מתחילה להתבשל. מערבבים עם האורז ומבשלים עוד דקה.
  7. מגישים: מעבירים לצלחת הגשה יפה ועמוקה ומפזרים את הבצל הירוק ששמנו בצד. בתיאבון!
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות