לביבות ע’יגה עיראקיות: ארוחה מושלמת בתוך פיתה

לביבות ירק מושלמות של רון יוחננוב, שישדרגו פלאים כל כריך, חלה, פיתה או כתוספת בצלחת, לארוחת צהריים או ערב, אין עליהן!
לביבות ירק מושלמות של רון יוחננוב, שישדרגו פלאים כל כריך, חלה, פיתה או כתוספת בצלחת, לארוחת צהריים או ערב, אין עליהן!
  • רון יוחננוב
  • 9K צפיות
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    868
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 868.1 קק״ל 5208.7 קק״ל
    פחמימות 19.4 גרם 116.3 גרם
    שומן 86.3 גרם 517.8 גרם
    נתרן 206.2 מ״ג 1237.5 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 35.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.7 גרם
    שומן רווי 6.5 גרם 39.2 גרם
    כולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 47.2 מ״ג 283.5 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 11.1 מ״ג
    אשלגן 178.5 מ״ג 1071.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    868
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 868.1 קק״ל 5208.7 קק״ל
    פחמימות 19.4 גרם 116.3 גרם
    שומן 86.3 גרם 517.8 גרם
    נתרן 206.2 מ״ג 1237.5 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 35.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.7 גרם
    שומן רווי 6.5 גרם 39.2 גרם
    כולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 47.2 מ״ג 283.5 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 11.1 מ״ג
    אשלגן 178.5 מ״ג 1071.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור

העיראקים קוראים להן ע’יגה או ערוק ולנו לא משנה באיזה שם תבחרו לקרוא להן, כי מה שחשוב הוא שהן כל כך טעימות! לביבות על טהרת פירה תפוח אדמה וירק, שהכי כיף לאכול עם פיתה, ירקות חתוכים וטחינה, אבל יכולות גם להיות תשתית לכריכים מעולים או אפילו כתוספת למנה העיקרית.

לביבות מלוחות
רון יוחננוב
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

לביבות


אופן ההכנה:  

  1. על כיריים מניחים סיר בינוני ומבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה, עד לריכוך.
  2. מסננים מהמים, מקלפים בעדינות ומועכים לפירה, לאחר מכן מצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים, הקמח והתבלינים.
  4. מערבבים היטב (אם התערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד כף קמח, העיסה לא צריכה להיות סמיכה מדי).
  5. על כיריים מחממים שמן חצי עמוק במחבת רחבה, יוצרים עם היד קציצות ומעבירים עם כף לשמן החם. מטגנים עד הזהבה כהה, הופכים ומטגנים גם מהצד השני.
  6. מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
  7. מגישים בתוך פיתה עם טחינה, חמוצים ושאר תוספות שאוהבים.

 


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות