לביבות ע’יגה עיראקיות: ארוחה מושלמת בתוך פיתה
לביבות ירק מושלמות של רון יוחננוב, שישדרגו פלאים כל כריך, חלה, פיתה או כתוספת בצלחת, לארוחת צהריים או ערב, אין עליהן!
לביבות ירק מושלמות של רון יוחננוב, שישדרגו פלאים כל כריך, חלה, פיתה או כתוספת בצלחת, לארוחת צהריים או ערב, אין עליהן!
- רון יוחננוב
- 9K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 868.1 קק״ל 5208.7 קק״לפחמימות 19.4 גרם 116.3 גרםשומן 86.3 גרם 517.8 גרםנתרן 206.2 מ״ג 1237.5 מ״גחלבון 5.9 גרם 35.3 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.7 גרםשומן רווי 6.5 גרם 39.2 גרםכולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 47.2 מ״ג 283.5 מ״גברזל 1.8 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 178.5 מ״ג 1071.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות868
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 868.1 קק״ל 5208.7 קק״לפחמימות 19.4 גרם 116.3 גרםשומן 86.3 גרם 517.8 גרםנתרן 206.2 מ״ג 1237.5 מ״גחלבון 5.9 גרם 35.3 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.7 גרםשומן רווי 6.5 גרם 39.2 גרםכולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 47.2 מ״ג 283.5 מ״גברזל 1.8 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 178.5 מ״ג 1071.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.0 מ״גסגור
העיראקים קוראים להן ע’יגה או ערוק ולנו לא משנה באיזה שם תבחרו לקרוא להן, כי מה שחשוב הוא שהן כל כך טעימות! לביבות על טהרת פירה תפוח אדמה וירק, שהכי כיף לאכול עם פיתה, ירקות חתוכים וטחינה, אבל יכולות גם להיות תשתית לכריכים מעולים או אפילו כתוספת למנה העיקרית.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 868 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 כפות קמח לבן
-
2 ביצים L
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1/2 ליטר שמן קנולהלטיגון
אופן ההכנה:
- על כיריים מניחים סיר בינוני ומבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה, עד לריכוך.
- מסננים מהמים, מקלפים בעדינות ומועכים לפירה, לאחר מכן מצננים לטמפרטורת החדר.
- מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים, הקמח והתבלינים.
- מערבבים היטב (אם התערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד כף קמח, העיסה לא צריכה להיות סמיכה מדי).
- על כיריים מחממים שמן חצי עמוק במחבת רחבה, יוצרים עם היד קציצות ומעבירים עם כף לשמן החם. מטגנים עד הזהבה כהה, הופכים ומטגנים גם מהצד השני.
- מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מגישים בתוך פיתה עם טחינה, חמוצים ושאר תוספות שאוהבים.
אופן ההכנה:
- על כיריים מניחים סיר בינוני ומבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה, עד לריכוך.
- מסננים מהמים, מקלפים בעדינות ומועכים לפירה, לאחר מכן מצננים לטמפרטורת החדר.
- מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים, הקמח והתבלינים.
- מערבבים היטב (אם התערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד כף קמח, העיסה לא צריכה להיות סמיכה מדי).
- על כיריים מחממים שמן חצי עמוק במחבת רחבה, יוצרים עם היד קציצות ומעבירים עם כף לשמן החם. מטגנים עד הזהבה כהה, הופכים ומטגנים גם מהצד השני.
- מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מגישים בתוך פיתה עם טחינה, חמוצים ושאר תוספות שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)