להתפנק עם לחמניות כוסמין משהו משהו!

מתכון מעולה ללחמניות כוסמין רכות וקלות להכנה ללא מאמץ. לחמניות בריאות וטעימות במיוחד, שגם ילדים אוהבים! מושלמות לכריכים לבית ספר ושאר פינוקים
מתכון מעולה ללחמניות כוסמין רכות וקלות להכנה ללא מאמץ. לחמניות בריאות וטעימות במיוחד, שגם ילדים אוהבים! מושלמות לכריכים לבית ספר ושאר פינוקים
  • יעל טל
  • 83K צפיות
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    162
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 162.0 קק״ל 2592.6 קק״ל
    פחמימות 21.2 גרם 339.1 גרם
    שומן 4.2 גרם 66.6 גרם
    נתרן 318.3 מ״ג 5093.2 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 94.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 36.9 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 5.1 מ״ג 80.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 4.2 מ״ג
    אשלגן 15.8 מ״ג 252.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    162
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 162.0 קק״ל 2592.6 קק״ל
    פחמימות 21.2 גרם 339.1 גרם
    שומן 4.2 גרם 66.6 גרם
    נתרן 318.3 מ״ג 5093.2 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 94.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 36.9 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 5.1 מ״ג 80.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 4.2 מ״ג
    אשלגן 15.8 מ״ג 252.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור
לחמניות
יעל טל
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי


אופן הכנה 

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את קמח הכוסמין, השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והביצה.
  2. מוזגים את המים תוך כדי לישה בזרזיף דק ובאיטיות וממשיכים בלישה עד שמתקבל בצק אחיד וחלק (אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, אם יבש מדי אפשר להוסיף עוד טיפונת מים).
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  5. מקמחים מעט את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-2, את 2 החלקים שוב ל-2 וכך הלאה עד שמתקבלים 16 חלקים שווים.
  6. מכדררים את 16 חלקי הבצק לכדורים ומניחים על תבנית האפייה. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
  7. מכינים את הציפוי: טורפים בקערית את הביצה עם המים וצובעים את הלחמניות אחרי ההתפחה. מפזרים מעט שומשום או מה שאוהבים.
  8. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות (עד שהלחמניות מזהיבות ורכות).
    בוצעים את הלחמניות הטריות. צילום: שניר גואטה
    בוצעים את הלחמניות הטריות. צילום: שניר גואטה
    מורחים בתוך הלחמניות ממרח מועדף. צילום: שניר גואטה
    מורחים בתוך הלחמניות ממרח מועדף. צילום: שניר גואטה

    לחמניות כוסמין. צילום: שניר גואטה
    לחמניות כוסמין. צילום: שניר גואטה


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות