-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1899.6 קק״ל 1899.6 קק״לפחמימות 171.4 גרם 171.4 גרםשומן 77.2 גרם 77.2 גרםנתרן 7895.9 מ״ג 7895.9 מ״גחלבון 1075.2 גרם 1075.2 גרםסיבים תזונתיים 19.0 גרם 19.0 גרםשומן רווי 39.4 גרם 39.4 גרםכולסטרול 422.3 מ״ג 422.3 מ״גסידן 4432.3 מ״ג 4432.3 מ״גברזל 4.5 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 1015.7 מ״ג 1015.7 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות1900
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1899.6 קק״ל 1899.6 קק״לפחמימות 171.4 גרם 171.4 גרםשומן 77.2 גרם 77.2 גרםנתרן 7895.9 מ״ג 7895.9 מ״גחלבון 1075.2 גרם 1075.2 גרםסיבים תזונתיים 19.0 גרם 19.0 גרםשומן רווי 39.4 גרם 39.4 גרםכולסטרול 422.3 מ״ג 422.3 מ״גסידן 4432.3 מ״ג 4432.3 מ״גברזל 4.5 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 1015.7 מ״ג 1015.7 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 3.1 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 1900 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
20 יחידות עלי לזניה
-
1 כוס גבינת מוצרלהמגוררת
-
1 כף שמן זית
מילוי
-
750 גרם גבינת ריקוטה מלוחה
-
3 כוסות עלי תרד
-
1 ביצה M
-
1 שן שוםמגוררת דק
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
2 בקבוקי זכוכית רוטב פומודורו
-
3 כפות גבינת מוצרלהמגוררת, או פרמזן
אופן הכנה
- מניחים בתבנית את דפי הלזניה ושופכים מעל מים רותחים עם מעט שמן זית. משרים את הדפים כ6-8 דקות, עד שהם רכים מספיק כדי לגלגל אך לא רכים מידי. אל דנטה.
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- שמים את כל חומרי המילוי בקערה ומערבבים עד לאיחוד.
- הרכבת המנה: פורסים על משטח העבודה דף לזניה, מניחים מעל 2 כפות מילוי ומתחילים לגלגל את דף הפסטה מהקצה הקרוב אליכם.
- שופכים בקבוק רוטב עגבניות על תחתית התבנית.
- מניחים כל גליל על שכבת הרוטב בתבנית כשהמילוי כלפי מעלה ומטה. חוזרים על הפעולה עם שאר דפי הלזניה עד שכל המילוי נגמר.
- מוזגים את הבקבוק השני של רוטב העגבניות מעל הלזניות הממולאות, אל תכסו לגמרי את הלזניה ברוטב ותדאגו להשאיר חלק חשוף.
- מפזרים מוצרלה או פרמז’ן מעל הכל אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות. או עד שהגבינה מבעבעת וזהובה ויש כמה חתיכות זהובות פריכות בשוליים.
אופן הכנה
- מניחים בתבנית את דפי הלזניה ושופכים מעל מים רותחים עם מעט שמן זית. משרים את הדפים כ6-8 דקות, עד שהם רכים מספיק כדי לגלגל אך לא רכים מידי. אל דנטה.
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- שמים את כל חומרי המילוי בקערה ומערבבים עד לאיחוד.
- הרכבת המנה: פורסים על משטח העבודה דף לזניה, מניחים מעל 2 כפות מילוי ומתחילים לגלגל את דף הפסטה מהקצה הקרוב אליכם.
- שופכים בקבוק רוטב עגבניות על תחתית התבנית.
- מניחים כל גליל על שכבת הרוטב בתבנית כשהמילוי כלפי מעלה ומטה. חוזרים על הפעולה עם שאר דפי הלזניה עד שכל המילוי נגמר.
- מוזגים את הבקבוק השני של רוטב העגבניות מעל הלזניות הממולאות, אל תכסו לגמרי את הלזניה ברוטב ותדאגו להשאיר חלק חשוף.
- מפזרים מוצרלה או פרמז’ן מעל הכל אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות. או עד שהגבינה מבעבעת וזהובה ויש כמה חתיכות זהובות פריכות בשוליים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)