מרק ברוקולי קרמי ללא שמנת, אידיאלי לארוחה בריאה ומחממת
מרק ברוקולי סמיך, קטיפתי וקרמי בלי שמנת? יש דבר כזה! מתכון משגע של מרק ברוקולי עשיר בירקות. מנה מושלמת לקטנטנים שלכם
מרק ברוקולי סמיך, קטיפתי וקרמי בלי שמנת? יש דבר כזה! מתכון משגע של מרק ברוקולי עשיר בירקות. מנה מושלמת לקטנטנים שלכם
- שר פיטנס
- 336 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 276.2 קק״ל 1657.2 קק״לפחמימות 31.3 גרם 187.6 גרםשומן 3.2 גרם 18.9 גרםנתרן 568.0 מ״ג 3408.1 מ״גחלבון 13.5 גרם 81.0 גרםסיבים תזונתיים 19.7 גרם 118.4 גרםשומן רווי 1.6 גרם 9.3 גרםכולסטרול 3.6 מ״ג 21.6 מ״גסידן 526.0 מ״ג 3155.7 מ״גברזל 2.6 מ״ג 15.4 מ״גאשלגן 3212.0 מ״ג 19272.3 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות276
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 276.2 קק״ל 1657.2 קק״לפחמימות 31.3 גרם 187.6 גרםשומן 3.2 גרם 18.9 גרםנתרן 568.0 מ״ג 3408.1 מ״גחלבון 13.5 גרם 81.0 גרםסיבים תזונתיים 19.7 גרם 118.4 גרםשומן רווי 1.6 גרם 9.3 גרםכולסטרול 3.6 מ״ג 21.6 מ״גסידן 526.0 מ״ג 3155.7 מ״גברזל 2.6 מ״ג 15.4 מ״גאשלגן 3212.0 מ״ג 19272.3 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.4 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 276 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כף שמן זית
-
4 גבעולי סלרי
-
1 בצל בינוני
-
6 שיני שום
-
1 ראש ברוקולי
-
8 כוסות מים רותחים
-
1 כוס חלב 3%
-
3 כפות קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות. חותכים את ענפי הסלרי לטבעות דקות ואת עלי הסלרי קוצצים דק.
- קוצצים את גזע הברוקולי לקוביות קטנות ואת התפרחת מפרידים לפרחים קטנים.
- בסיר רחב מטגנים בשמן זית את גזע הברוקולי, ענפי הסלרי, הבצל והשום. חשוב לטגן על להבה בינונית כדי שלא ישרפו ויזהיבו, אלא רק שיתרככו. זה לוקח בערך 10 דקות.
- מוסיפים את הברוקולי וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 7 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים או ציר הירקות הרותח, מלח ופלפל ומבשלים במשך 10 דקות.
- מערבבים בקערה קטנה את החלב עם הקמח עד שאין גושים ומוסיפים לסיר דרך מסננת (כדי לוודא שאין גושים).
- מערבבים וממשיכים לבשל עד שהברוקולי רך לגמרי.
- בשלב הזה מחליטים אם רוצים את המרק ככה, עם מעט חתיכות של ברוקולי, או שמעדיפים גרסה חלקה יותר. אז אפשר לטחון את המרק עם בלנדר מוט.
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות. חותכים את ענפי הסלרי לטבעות דקות ואת עלי הסלרי קוצצים דק.
- קוצצים את גזע הברוקולי לקוביות קטנות ואת התפרחת מפרידים לפרחים קטנים.
- בסיר רחב מטגנים בשמן זית את גזע הברוקולי, ענפי הסלרי, הבצל והשום. חשוב לטגן על להבה בינונית כדי שלא ישרפו ויזהיבו, אלא רק שיתרככו. זה לוקח בערך 10 דקות.
- מוסיפים את הברוקולי וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 7 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים או ציר הירקות הרותח, מלח ופלפל ומבשלים במשך 10 דקות.
- מערבבים בקערה קטנה את החלב עם הקמח עד שאין גושים ומוסיפים לסיר דרך מסננת (כדי לוודא שאין גושים).
- מערבבים וממשיכים לבשל עד שהברוקולי רך לגמרי.
- בשלב הזה מחליטים אם רוצים את המרק ככה, עם מעט חתיכות של ברוקולי, או שמעדיפים גרסה חלקה יותר. אז אפשר לטחון את המרק עם בלנדר מוט.
הערות
- אפשר ורצוי להשתמש גם בעלי הסלרי
- ניתן לשלב במתכון גם שמנת חמוצה או לבישול כדי להעלות את הערך הקלורי והחלבוני של המנה
הערות
- אפשר ורצוי להשתמש גם בעלי הסלרי
- ניתן לשלב במתכון גם שמנת חמוצה או לבישול כדי להעלות את הערך הקלורי והחלבוני של המנה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
ערב טוב! מהי כמות הקמח? ברשימת הרכיבים לא רשום קמח ובאופן ההכנה כן.
שלום שרה, תודה על ההערה. זה 3 כפות קמח, תוקן גם במתכון