נשארה לכם פסטה מאתמול? 10 דקות ויש לכם ברוקו-פסטה מוקרמת בתנור
מה עושים עם פסטה שנשארה במקרר? ברוקו-פסטה! מאפה ברוקולי ופסטה עשיר בגבינות ובטעמים שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול וכל זה מוכן בחצי שעה גג
מה עושים עם פסטה שנשארה במקרר? ברוקו-פסטה! מאפה ברוקולי ופסטה עשיר בגבינות ובטעמים שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול וכל זה מוכן בחצי שעה גג
- יעל טל
- 1K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 192.5 קק״ל 192.5 קק״לפחמימות 3.1 גרם 3.1 גרםשומן 13.3 גרם 13.3 גרםנתרן 1885.2 מ״ג 1885.2 מ״גחלבון 15.9 גרם 15.9 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 3.6 גרםכולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״גסידן 60.0 מ״ג 60.0 מ״גברזל 1.4 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 151.2 מ״ג 151.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 1.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות193
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 192.5 קק״ל 192.5 קק״לפחמימות 3.1 גרם 3.1 גרםשומן 13.3 גרם 13.3 גרםנתרן 1885.2 מ״ג 1885.2 מ״גחלבון 15.9 גרם 15.9 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 3.6 גרםכולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״גסידן 60.0 מ״ג 60.0 מ״גברזל 1.4 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 151.2 מ״ג 151.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 1.2 מ״גסגור
נשארה לכם פסטה במקרר? אל תזרקו! הנה פתרון מושלם לארוחת ערב ב-10 דקות שכוללת מאפה פסטה וברוקולי עשיר וטעים שהילדים יטרפו והאורחים יתעלפו. כאשר המאפה משתזף בתנור תוכלו לקפל כביסה, להעביר ניגוב במטבח או אפילו להכין סלט קטן שילווה את המאפה הטעים. אתם קולטים? בלי מאמץ ובלי הרבה עבודה, יש לכם ארוחה שלמה בתבנית שלא יהיה קשה לשטוף אחרי שתסיימו לאכול כי לא יישאר בה כלום!
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 193 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 חבילה פסטה פנהאו כל פסטה שאוהבים ונשארה במקרר
-
1 ברוקולי קטןאו חצי חבילה ברוקולי קפוא
-
1/2 חבילה קוטג’
-
1 מיכל יוגורט עיזים 3.9%או יוגורט רגיל
-
2 ביצים M
-
2 כפות רוטב עגבניות מוכןלא חובה
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 1/2 חופנים גבינה צהובה 28%או כל גבינה מגוררת שאוהבים (מוצרלה, קשקבל, גאודה או כולן יחד)
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מפרידים את פרחי הברוקולי לפרחים בגודל קטן-בינוני.
- מרתיחים סיר בינוני עם מים מומלחים וכשהמים רותחים מכניסים פנימה את הברוקולי ל-3 דקות בלבד. מסננים מהמים (אפשר גם לאדות בסיר אידוי או על גבי מסננת המונחת על סיר עם מים רותחים).
- מעבירים לקערה את הפסטה, הברוקולי, הקוטג’, היוגורט, הביצים, רוטב העגבניות (אם יש), 2-3 כפות מהגבינה המגוררת, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית ומפזרים את שאר הגבינה הצהובה מעל.
- מכניסים לתנור לכ-20 דקות (עד שהמאפה נראה יציב, מבעבע מלמעלה ומקבל צבע זהוב ויפה).
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מפרידים את פרחי הברוקולי לפרחים בגודל קטן-בינוני.
- מרתיחים סיר בינוני עם מים מומלחים וכשהמים רותחים מכניסים פנימה את הברוקולי ל-3 דקות בלבד. מסננים מהמים (אפשר גם לאדות בסיר אידוי או על גבי מסננת המונחת על סיר עם מים רותחים).
- מעבירים לקערה את הפסטה, הברוקולי, הקוטג’, היוגורט, הביצים, רוטב העגבניות (אם יש), 2-3 כפות מהגבינה המגוררת, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית ומפזרים את שאר הגבינה הצהובה מעל.
- מכניסים לתנור לכ-20 דקות (עד שהמאפה נראה יציב, מבעבע מלמעלה ומקבל צבע זהוב ויפה).
הערות
- ניתן להחליף את הברוקולי בכל ירק שאוהבים - כרובית, גזר, כרוב ניצנים או פלפלים
- ניתן להחליף את הפסטה בפסטה מקמח מלא. גם בריא וגם טעים!
הערות
- ניתן להחליף את הברוקולי בכל ירק שאוהבים - כרובית, גזר, כרוב ניצנים או פלפלים
- ניתן להחליף את הפסטה בפסטה מקמח מלא. גם בריא וגם טעים!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)