סלמון בתנור במרינדת לימון, שום ודבש – מתכון ב-10 דקות!
רוצים לגוון את הארוחות הביתיות במתכון קליל ורב רושם? סלמון בתנור ברוטב דבש, שום, לימון ושמן זית - מתכון וסרוויס ב-10 דקות!
רוצים לגוון את הארוחות הביתיות במתכון קליל ורב רושם? סלמון בתנור ברוטב דבש, שום, לימון ושמן זית - מתכון וסרוויס ב-10 דקות!
- מערכת Foody
- 228K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 437.7 קק״ל 1750.9 קק״לפחמימות 18.1 גרם 72.3 גרםשומן 22.0 גרם 87.9 גרםנתרן 391.3 מ״ג 1565.1 מ״גחלבון 40.3 גרם 161.3 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 14.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.6 מ״ג 42.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 49.8 מ״ג 199.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות438
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 437.7 קק״ל 1750.9 קק״לפחמימות 18.1 גרם 72.3 גרםשומן 22.0 גרם 87.9 גרםנתרן 391.3 מ״ג 1565.1 מ״גחלבון 40.3 גרם 161.3 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 14.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.6 מ״ג 42.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 49.8 מ״ג 199.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
בניגוד למה שרבים מאיתנו חושבים, אנחנו יכולים להפוך את הבית שלנו למסעדה ובסרוויס של 10 דקות על השעון אתם מוציאים תחת הידיים ארוחת מלכים שהיא גם בריאה וגם מרשימה. אז מה מכינים? קבלו מתכון מצויין של סלמון אפוי בתנור עם שום, לימון, שמן זית ודבש שהם תמיד משתלבים באופן מנצח. אם בא לכם תוכלו להוסיף ירקות כמו עגבניות, ראשי שום, כרובית, קישואים או סלק.
ב-10 דקות הכנתם ארוחת גורמה של סלמון אפוי בייתי שקל לדמיין ששף הכין לנו אותו.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 438 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
800 גרם סלמון טרימחולק ל-4 חתיכות
-
3 כפות דבש
-
4 כפות שמן זית קלאסי
-
1/4 כוס מיץ לימון טבעי
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה דק
-
3 שיני שוםכתושות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 לימון בינוניפרוס לפרוסות דקות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- בקערה טורפים יחד את הדבש, 3 כפות משמן הזית, השום, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
- מכניסים את נתחי הסלמון לקערה ויוצקים את המשרה על הסלמון ומורחים את הדג משני הצדדים.
- מניחים את חתיכות הסלמון באמצע התבנית. מניחים כמה פרוסות לימון מעל הסלמון, לא חובה.
- מזלפים מעל לסלמון עוד כף שמן זית. אם בא לכם להוסיף קצת ירקות זה בדיוק הזמן. אפשר להוסיף לתבנית חופן עגבניות שרי, קישוא חתוך או ברוקולי. חשוב לצפות גם אותם במשרה של הדבש ושמן הזית.
- מכניסים את תבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות. מגישים מייד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- בקערה טורפים יחד את הדבש, 3 כפות משמן הזית, השום, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
- מכניסים את נתחי הסלמון לקערה ויוצקים את המשרה על הסלמון ומורחים את הדג משני הצדדים.
- מניחים את חתיכות הסלמון באמצע התבנית. מניחים כמה פרוסות לימון מעל הסלמון, לא חובה.
- מזלפים מעל לסלמון עוד כף שמן זית. אם בא לכם להוסיף קצת ירקות זה בדיוק הזמן. אפשר להוסיף לתבנית חופן עגבניות שרי, קישוא חתוך או ברוקולי. חשוב לצפות גם אותם במשרה של הדבש ושמן הזית.
- מכניסים את תבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות. מגישים מייד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)