עוגיות חמאה של סבתא – הכי טעימות בעולם

כולם מחפשים מתכון לעוגיות שאפשר להכין עם ילדים. אז הנה, עוגיות חמאה נפלאות, בטעם של בית, עשויות בצק נוח ונעים לעבודה והילדים רק צריכים לבחור את החותכנים
כולם מחפשים מתכון לעוגיות שאפשר להכין עם ילדים. אז הנה, עוגיות חמאה נפלאות, בטעם של בית, עשויות בצק נוח ונעים לעבודה והילדים רק צריכים לבחור את החותכנים
  • נעמה פלד
  • 1K צפיות
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    71
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 71.3 קק״ל 3564.8 קק״ל
    פחמימות 12.1 גרם 603.6 גרם
    שומן 3.6 גרם 181.8 גרם
    נתרן 20.6 מ״ג 1031.1 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 43.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 7.6 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 101.9 גרם
    כולסטרול 19.9 מ״ג 993.6 מ״ג
    סידן 3.8 מ״ג 189.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 5.0 מ״ג
    אשלגן 9.3 מ״ג 464.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 4.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    71
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 71.3 קק״ל 3564.8 קק״ל
    פחמימות 12.1 גרם 603.6 גרם
    שומן 3.6 גרם 181.8 גרם
    נתרן 20.6 מ״ג 1031.1 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 43.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 7.6 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 101.9 גרם
    כולסטרול 19.9 מ״ג 993.6 מ״ג
    סידן 3.8 מ״ג 189.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 5.0 מ״ג
    אשלגן 9.3 מ״ג 464.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 4.3 מ״ג
    סגור
אוכל שילדים אוהבים
נעמה פלד
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

קישוט


אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר יש לשים את החמאה (חתוכה לקוביות קטנות), להוסיף את הביצה, החלמון, הסוכר, אבקת האפייה ואת תמצית הווניל.
  2. בוו גיטרה יש לעבד את כל החומרים עד שמתקבלים פירורים גדולים. מוסיפים את הקמח לאט לאט, לא את כל הכמות, רק כמה שהבצק מבקש ואת המלח. אגב, לא חייבים מיקסר, אפשר לגמרי לעשות זאת ביד, פשוט ייקח יותר זמן. לאחר שמתקבלים פירורים גדולים יש לאחד אותם לכדור.
  3. עטפו את כדור הבצק ולהכניס למקרר לחצי שעה.
  4. לחמם תנור ל-180 מעלות כ-10 דקות לפני תחילת האפייה, בעת שהבצק במקרר.
  5. לצפות תבנית עם נייר אפייה.
  6. לחלק את הבצק לשני חלקים.
  7. בעזרת מערוך על משטח מקומח יש לרדד את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ לקרוץ צורות ולהניח על הנייר אפייה.
  8. לאפות 10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

    הערות

    • אפשר לקשט את העוגיות לפני האפייה במעט סוכר שזורים עליהן.
    • אפשר להוסיף לסוכר חצי כפית קינמון
    • בשלב הלישה ניתן להכניס לבצק כמה כפות של סוכריות צבעוניות, זה ינקד את הבצק בכל צבעי הקשת.
    • לצביעת הבצק בצבע חם ניתן להוסיף לבצק כף אבקת שוקו + כף סוכר.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות