קיצ’רי עירקי – אורז עם עדשים ועם געגוע לשפיות ולסבתא

מתגעגעים לסבתא? הכינו קיצ'רי, מאכל עירקי פשוט ומזין, אורז צהבהב עם עדשים, שמפיץ בשומת משגעת בכל הבית. תוך חצי שעה יש לכם ריח של סבתא עירקית אסלית בבית
מתגעגעים לסבתא? הכינו קיצ'רי, מאכל עירקי פשוט ומזין, אורז צהבהב עם עדשים, שמפיץ בשומת משגעת בכל הבית. תוך חצי שעה יש לכם ריח של סבתא עירקית אסלית בבית
  • נעמה פלד
  • 67 צפיות
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    989
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 989.4 קק״ל 3957.5 קק״ל
    פחמימות 506.4 גרם 2025.7 גרם
    שומן 475.1 גרם 1900.5 גרם
    נתרן 1520.4 מ״ג 6081.8 מ״ג
    חלבון 467.5 גרם 1870.1 גרם
    סיבים תזונתיים 454.4 גרם 1817.8 גרם
    שומן רווי 459.9 גרם 1839.6 גרם
    כולסטרול 743.5 מ״ג 2974.1 מ״ג
    סידן 501.9 מ״ג 2007.5 מ״ג
    ברזל 450.8 מ״ג 1803.2 מ״ג
    אשלגן 547.6 מ״ג 2190.2 מ״ג
    אבץ 448.9 מ״ג 1795.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    989
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 989.4 קק״ל 3957.5 קק״ל
    פחמימות 506.4 גרם 2025.7 גרם
    שומן 475.1 גרם 1900.5 גרם
    נתרן 1520.4 מ״ג 6081.8 מ״ג
    חלבון 467.5 גרם 1870.1 גרם
    סיבים תזונתיים 454.4 גרם 1817.8 גרם
    שומן רווי 459.9 גרם 1839.6 גרם
    כולסטרול 743.5 מ״ג 2974.1 מ״ג
    סידן 501.9 מ״ג 2007.5 מ״ג
    ברזל 450.8 מ״ג 1803.2 מ״ג
    אשלגן 547.6 מ״ג 2190.2 מ״ג
    אבץ 448.9 מ״ג 1795.4 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

קיצ'רי

הגשה

  • 8 שיני שום
    פרוסות לפרוסות דקות, אפשר יותר, אפשר פחות. השום הוא הפינוק הקריספי של המנה.
  • 2 כפות שמן זית
  • ביצים כמספר הסועדים. לא חייבים ביצים, ככה אכלו אצל סבתא שלי.

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים ואת האורז תחת מים זורמים במסננת.
  2. משרים את האורז ואת העדשים במים בקערה גדולה בערך חצי שעה.
  3. מסננים את האורז ואת העדשים מהמים ומשאירים במסננת עשר דקות.
  4. מעבירים את האורז ואת העדשים לסיר גדול עם החמאה, המלח, הכמון והכורכום. מערבבים בעדינות עד שהחמאה נמסה.
    קיצ’רי4
    קיצ’רי. צילום: אפיק גבאי
  5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.

    קיצ’רי3
    מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. צילום: אפיק גבאי

  6. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 10 דקות.
  7. בינתיים מטגנים את שיני השום במעט שמן זית או חמאה. לאחר שהשום זהוב מערבבים אותו באורז ושוב מכסים את הסיר.

    קיצ’רי2
    מטגנים את השום במעט שמן זית. צילום: אפיק גבאי

  8. מטגנים ביצת עין, הכי כייף לטגן במחבת בה טיגנו את השום, כי היא עדיין משומנת ומבושמת.
  9. עורמים בצלחת ערימה יפה של קיצ’רי, עליה מניחים את ביצת העין ולצידה כף בריאה של שמנת חמוצה. אגב, גם סלט ירקות הולך פה מצוין.
  10. קיצ’רי1
    עורמים בצלחת ומגישים עם בית עין ושמנת חמוצה. צילום: אפיק גבאי
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות