קיצ’רי עירקי – אורז עם עדשים ועם געגוע לשפיות ולסבתא
מתגעגעים לסבתא? הכינו קיצ'רי, מאכל עירקי פשוט ומזין, אורז צהבהב עם עדשים, שמפיץ בשומת משגעת בכל הבית. תוך חצי שעה יש לכם ריח של סבתא עירקית אסלית בבית
מתגעגעים לסבתא? הכינו קיצ'רי, מאכל עירקי פשוט ומזין, אורז צהבהב עם עדשים, שמפיץ בשומת משגעת בכל הבית. תוך חצי שעה יש לכם ריח של סבתא עירקית אסלית בבית
- נעמה פלד
- 67 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 989.4 קק״ל 3957.5 קק״לפחמימות 506.4 גרם 2025.7 גרםשומן 475.1 גרם 1900.5 גרםנתרן 1520.4 מ״ג 6081.8 מ״גחלבון 467.5 גרם 1870.1 גרםסיבים תזונתיים 454.4 גרם 1817.8 גרםשומן רווי 459.9 גרם 1839.6 גרםכולסטרול 743.5 מ״ג 2974.1 מ״גסידן 501.9 מ״ג 2007.5 מ״גברזל 450.8 מ״ג 1803.2 מ״גאשלגן 547.6 מ״ג 2190.2 מ״גאבץ 448.9 מ״ג 1795.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות989
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 989.4 קק״ל 3957.5 קק״לפחמימות 506.4 גרם 2025.7 גרםשומן 475.1 גרם 1900.5 גרםנתרן 1520.4 מ״ג 6081.8 מ״גחלבון 467.5 גרם 1870.1 גרםסיבים תזונתיים 454.4 גרם 1817.8 גרםשומן רווי 459.9 גרם 1839.6 גרםכולסטרול 743.5 מ״ג 2974.1 מ״גסידן 501.9 מ״ג 2007.5 מ״גברזל 450.8 מ״ג 1803.2 מ״גאשלגן 547.6 מ״ג 2190.2 מ״גאבץ 448.9 מ״ג 1795.4 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 989 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קיצ'רי
הגשה
-
8 שיני שוםפרוסות לפרוסות דקות, אפשר יותר, אפשר פחות. השום הוא הפינוק הקריספי של המנה.
-
2 כפות שמן זית
-
4 ביצים Lביצים כמספר הסועדים. לא חייבים ביצים, ככה אכלו אצל סבתא שלי.
-
1 גביע שמנת חמוצה 27%
אופן הכנה
- שוטפים היטב את העדשים ואת האורז תחת מים זורמים במסננת.
- משרים את האורז ואת העדשים במים בקערה גדולה בערך חצי שעה.
- מסננים את האורז ואת העדשים מהמים ומשאירים במסננת עשר דקות.
- מעבירים את האורז ואת העדשים לסיר גדול עם החמאה, המלח, הכמון והכורכום. מערבבים בעדינות עד שהחמאה נמסה.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 10 דקות.
- בינתיים מטגנים את שיני השום במעט שמן זית או חמאה. לאחר שהשום זהוב מערבבים אותו באורז ושוב מכסים את הסיר.
- מטגנים ביצת עין, הכי כייף לטגן במחבת בה טיגנו את השום, כי היא עדיין משומנת ומבושמת.
- עורמים בצלחת ערימה יפה של קיצ’רי, עליה מניחים את ביצת העין ולצידה כף בריאה של שמנת חמוצה. אגב, גם סלט ירקות הולך פה מצוין.
תגובות (0)