עוגיות שושני קצף של קרין גורן
עוגיות שושני קצף מושלמות של קרין גורן. בצק פריך רך במיוחד במילוי קצף וניל במרקם מעודן של מרנג. מכינים, מגלגלים לרולדה ופורסים לעוגיות. רק תכינו את התה!
עוגיות שושני קצף מושלמות של קרין גורן. בצק פריך רך במיוחד במילוי קצף וניל במרקם מעודן של מרנג. מכינים, מגלגלים לרולדה ופורסים לעוגיות. רק תכינו את התה!
- קרין גורן
- 315 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 61.5 קק״ל 3690.0 קק״לפחמימות 7.3 גרם 436.8 גרםשומן 3.2 גרם 191.0 גרםנתרן 6.4 מ״ג 385.3 מ״גחלבון 0.9 גרם 55.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 9.5 גרםשומן רווי 0.1 גרם 8.8 גרםכולסטרול 10.6 מ״ג 635.3 מ״גסידן 8.0 מ״ג 479.9 מ״גברזל 0.1 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 11.5 מ״ג 691.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות62
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 61.5 קק״ל 3690.0 קק״לפחמימות 7.3 גרם 436.8 גרםשומן 3.2 גרם 191.0 גרםנתרן 6.4 מ״ג 385.3 מ״גחלבון 0.9 גרם 55.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 9.5 גרםשומן רווי 0.1 גרם 8.8 גרםכולסטרול 10.6 מ״ג 635.3 מ״גסידן 8.0 מ״ג 479.9 מ״גברזל 0.1 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 11.5 מ״ג 691.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 5.6 מ״גסגור
עוגיות שושני קצף הן עוגיות “סבתא”, ואין מי שיעמוד בפניהן. הבצק פריך ואוורירי ומועשר בחלמונים והמלית היא של קצף וניל מתוק. מגלגלים ביחד ופורסים לעוגיות בצורת שושנים יפות. הטיפ של קרין לחיתוך עוגיות מושלמות: אחרי גלגול הרולדות, הקפיאו אותן למשך כחצי שעה ואז תפרסו אותן בקלות בעזרת סכין חדה טבולה במים רותחים, בהצלחה!
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 62 | כמות מנות 60 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק עוגיות
-
200 גרם חמאה קרה
-
350 גרם קמח לבןאו 2.5 כוסות
-
1 שקית אבקת אפייה
-
3 חלמונים L
-
120מ"ל או 1/2 כוס חלב 3%
קצף וניל
-
3 חלבונים L
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומרדדים: במעבד מזון מעבדים קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וחלב ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס”מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר). אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום-יומיים אם רוצים.
- מכינים קצף וניל: במיקסר מתחילים להקציף חלבונים במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה). מוסיפים בהדרגה סוכר (כף בכל 10 שניות). מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק, יציב ומבריק (ללא גרגירי סוכר). מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט, לאיחוד.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום בינוני נמוך של 160-170 מעלות.
- מורחים על כל מלבן שליש מהקצף ומגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
- פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ. אם רוצים פרוסות יפות יותר - מקפיאים את הרולדות לחצי שעה, עד להתקשות, ואז פורסים לעוגיות. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד.
- מצננים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומרדדים: במעבד מזון מעבדים קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וחלב ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס”מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר). אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום-יומיים אם רוצים.
- מכינים קצף וניל: במיקסר מתחילים להקציף חלבונים במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה). מוסיפים בהדרגה סוכר (כף בכל 10 שניות). מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק, יציב ומבריק (ללא גרגירי סוכר). מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט, לאיחוד.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום בינוני נמוך של 160-170 מעלות.
- מורחים על כל מלבן שליש מהקצף ומגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
- פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ. אם רוצים פרוסות יפות יותר - מקפיאים את הרולדות לחצי שעה, עד להתקשות, ואז פורסים לעוגיות. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד.
- מצננים ומגישים.
הערות
- אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים.
- אפשר להחליף את האינסטנט פודינג וניל בפודינג בטעם שוקו או ריבת חלב.
הערות
- אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים.
- אפשר להחליף את האינסטנט פודינג וניל בפודינג בטעם שוקו או ריבת חלב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)