עוגת שוקולד פרווה עסיסית לקראת שבת
- מערכת Foody
- 56K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8480.8 קק״ל 8480.8 קק״לפחמימות 1055.2 גרם 1055.2 גרםשומן 440.6 גרם 440.6 גרםנתרן 6201.2 מ״ג 6201.2 מ״גחלבון 91.0 גרם 91.0 גרםסיבים תזונתיים 35.1 גרם 35.1 גרםשומן רווי 190.5 גרם 190.5 גרםכולסטרול 925.2 מ״ג 925.2 מ״גסידן 585.7 מ״ג 585.7 מ״גברזל 31.7 מ״ג 31.7 מ״גאשלגן 2911.7 מ״ג 2911.7 מ״גאבץ 15.2 מ״ג 15.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות8481
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8480.8 קק״ל 8480.8 קק״לפחמימות 1055.2 גרם 1055.2 גרםשומן 440.6 גרם 440.6 גרםנתרן 6201.2 מ״ג 6201.2 מ״גחלבון 91.0 גרם 91.0 גרםסיבים תזונתיים 35.1 גרם 35.1 גרםשומן רווי 190.5 גרם 190.5 גרםכולסטרול 925.2 מ״ג 925.2 מ״גסידן 585.7 מ״ג 585.7 מ״גברזל 31.7 מ״ג 31.7 מ״גאשלגן 2911.7 מ״ג 2911.7 מ״גאבץ 15.2 מ״ג 15.2 מ״גסגור
אם גם אתם חושבים שקינוחי פרווה אף פעם לא ישתוו לקינוחים חלביים, וכשמדובר בשוקולד אתם בכלל לא מוכנים לשמוע, כנראה שפשוט עוד לא טעמתם את העוגה הזאת – עוגת שוקולד עם שוקולית, מעולה וטעימה להפליא, שתשבור לכם את כל המיתוסים.
ההכנה – פשוטה במיוחד ותדרוש בסך הכל רבע שעה מזמנכם, המתכון – לא יכול להיות ברור יותר, והטעם – פשוט תענוג. אם אתם חולמים על ביס מתוק ומנחם אחרי הארוחה, ועד היום לא מצאתם שום עוגת שוקולד פרווה שתספק אתכם, זו העוגה בשבילכם. בנוסף, היא נהדרת גם בתור עוגת שוקולד ליום הולדת, כשאתם רוצים ליהנות מארוחה בשרית חגיגית בלי לוותר על איכות הקינוח שיגיע בסופה. תהנו!
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 8481 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
גנאש
-
1מיכל או 250 גרם שמנת צמחית להקצפה
-
2חפיסות או 200 גרם שוקולד מריר
מתכון חלבי
-
1מיכל או 250 גרם שמנת צמחית להקצפה1
-
1חפיסה או 100 גרם שוקולד מריר
-
1חפיסה או 100 גרם שוקולד חלב
אופן הכנה
- בקערה שמים את כל היבשים ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את המים, השמן, ו-3 הביצים בהדרגה (ביצה אחת כל פעם ולערבב), מערבבים היטב לאיחוד הבלילה. יוצקים את הבלילה לתבנית מעט משומנת ומכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות לכ-45 דק’ (לבדוק עם קיסם).
- בינתיים שהעוגה בתנור מכינים את ציפוי הגנאש: בסיר קטן / קלחת מחממים קצפת צמחית עד הופעת בועות (לא להביא לרתיחה סופית), מורידים מאש. מוסיפים את טבלאות השוקולד המריר שבורות לקוביות ומערבבים עד המסה וקבלת רוטב שוקולד אחיד, חלק ומבריק.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים אותה על רשת / תחתית, יוצקים מעליה את הגנאש לציפוי אחיד, מחכים מעט שתצטנן, חותכים ואוכלים בהרבה הנאה.
- מי שאוהב עוגה יותר לחה יכול לפני ציפוי הגנאש להרטיב את העוגה במעט שוקולית/נס קפה שהומס במים (עם כף).
אופן הכנה
- בקערה שמים את כל היבשים ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את המים, השמן, ו-3 הביצים בהדרגה (ביצה אחת כל פעם ולערבב), מערבבים היטב לאיחוד הבלילה. יוצקים את הבלילה לתבנית מעט משומנת ומכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות לכ-45 דק’ (לבדוק עם קיסם).
- בינתיים שהעוגה בתנור מכינים את ציפוי הגנאש: בסיר קטן / קלחת מחממים קצפת צמחית עד הופעת בועות (לא להביא לרתיחה סופית), מורידים מאש. מוסיפים את טבלאות השוקולד המריר שבורות לקוביות ומערבבים עד המסה וקבלת רוטב שוקולד אחיד, חלק ומבריק.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים אותה על רשת / תחתית, יוצקים מעליה את הגנאש לציפוי אחיד, מחכים מעט שתצטנן, חותכים ואוכלים בהרבה הנאה.
- מי שאוהב עוגה יותר לחה יכול לפני ציפוי הגנאש להרטיב את העוגה במעט שוקולית/נס קפה שהומס במים (עם כף).
תגובות (0)