פוקאצ’ה פטריות וגבינה בסיר סוטאז’ שאופים לשלמות בתנור
מתכון להכנת פוקאצ'ה עם גבינות ומילוי משגע של פטריות ובצל - תתכוננו להריח ניחוחות מטריפים מכל פינה בבית! והטעם? מושלם!
מתכון להכנת פוקאצ'ה עם גבינות ומילוי משגע של פטריות ובצל - תתכוננו להריח ניחוחות מטריפים מכל פינה בבית! והטעם? מושלם!
- רון יוחננוב
- 121 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 552.4 קק״ל 3314.6 קק״לפחמימות 71.8 גרם 431.0 גרםשומן 20.7 גרם 124.2 גרםנתרן 1798.4 מ״ג 10790.2 מ״גחלבון 18.0 גרם 108.1 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.5 גרםשומן רווי 8.0 גרם 48.0 גרםכולסטרול 28.6 מ״ג 171.8 מ״גסידן 215.5 מ״ג 1293.0 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 176.4 מ״ג 1058.4 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-25 דק׳
-
קלוריות552
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 552.4 קק״ל 3314.6 קק״לפחמימות 71.8 גרם 431.0 גרםשומן 20.7 גרם 124.2 גרםנתרן 1798.4 מ״ג 10790.2 מ״גחלבון 18.0 גרם 108.1 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.5 גרםשומן רווי 8.0 גרם 48.0 גרםכולסטרול 28.6 מ״ג 171.8 מ״גסידן 215.5 מ״ג 1293.0 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 176.4 מ״ג 1058.4 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 9.0 מ״גסגור
רון יוחננוב מכין לכם פוקאצ’ה שמנמנה וטעימה עם מילוי שנמצא בפנים ולא מעל כמו שמקובל בדרך כלל. ויש גם טריק – מכינים את המאפה בתוך סיר סוטאז’, והוא תופח כלפי מעלה ומקבל צורה עגולה מהממת.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-25 דק׳ | קלוריות 552 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשיםאו 25 גרם שמרים טריים
-
3 כפות סוכר לבן
-
50 מ"ל שמן זית
-
350 מ"ל מים
-
1 כף מלח דק
-
200 גרם גבינת מוצרלהמגוררת, או גבינה צהובה מגוררת (לא חובה)
מילוי
-
25 גרם חמאהאו נטורינה
-
1 בצל גדולחתוך לקוביות
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןאו תערובת פטריות שונות בכמות של סלסילה, קצוצות
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 כפית טימין טרי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מחממים בסיר על כיריים את החמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב להזהבה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים ומקפיצים כ-5 דקות להזהבה. מקררים.
- מכינים את הבצק: באותו הסיר מערבבים את כל המרכיבים לבצק אחיד. משמנים את הבצק בסיר, מכסים ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-220 מעלות בתוכנית אפייה טורבו עם גלי מיקרו.
- פותחים את הבצק בתוך הסיר, מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח.
- אופים בתנור את הפוקאצ’ה שבסיר כ-20 דקות להזהבה יפה.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מחממים בסיר על כיריים את החמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב להזהבה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים ומקפיצים כ-5 דקות להזהבה. מקררים.
- מכינים את הבצק: באותו הסיר מערבבים את כל המרכיבים לבצק אחיד. משמנים את הבצק בסיר, מכסים ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-220 מעלות בתוכנית אפייה טורבו עם גלי מיקרו.
- פותחים את הבצק בתוך הסיר, מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח.
- אופים בתנור את הפוקאצ’ה שבסיר כ-20 דקות להזהבה יפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)