מרגישים מימונה באוויר – מתכון למופלטה מושלמת מבית יונית צוקרמן
יונית צוקרמן, מלכת המופלטות, מלמדת להכין מתכון למופלטה המושלמת שלה, צעד אחרי צעד, כדי שתוכלו גם אתם להכין אותן בבית ולארח מימונה כהלכתה
יונית צוקרמן, מלכת המופלטות, מלמדת להכין מתכון למופלטה המושלמת שלה, צעד אחרי צעד, כדי שתוכלו גם אתם להכין אותן בבית ולארח מימונה כהלכתה
- יונית צוקרמן
- 60K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 242.0 קק״ל 7259.5 קק״לפחמימות 25.4 גרם 762.3 גרםשומן 14.0 גרם 418.7 גרםנתרן 259.6 מ״ג 7787.7 מ״גחלבון 3.6 גרם 108.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 30.2 גרםשומן רווי 0.9 גרם 28.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.0 מ״ג 150.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 35.7 מ״ג 1070.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה שעהכולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות242
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 242.0 קק״ל 7259.5 קק״לפחמימות 25.4 גרם 762.3 גרםשומן 14.0 גרם 418.7 גרםנתרן 259.6 מ״ג 7787.7 מ״גחלבון 3.6 גרם 108.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 30.2 גרםשומן רווי 0.9 גרם 28.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.0 מ״ג 150.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 35.7 מ״ג 1070.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״גסגור
מרכיבים 6 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 242 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כף סוכר לבן
-
3 כוסות מים פושרים
-
1 כף מלח דק
-
2 כוסות שמן קנולה
אופן הכנה
- מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים. לשים כ-2 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 7 דקות. מניחים את הבצק בצד לרבע שעה.
- קורצים מהבצק כדורים שווים. 20 למופלטות גדולות או 30 לקטנות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ושופכים מעליו חצי כוס מהשמן. את שאר השמן מניחים בקערה קטנה. טובלים כל כדור בקערת השמן ומניחים על גבי התבנית.
- את השמן שנשאר שופכים מעל לכדורי הבצק ונותנים לבצק מנוחה של חצי שעה.
- מרדדים כל כדור בצק לעלה בצק דק בעזרת נייר אפיה משומן שמניחים מעל ומתחת לבצק ומערוך.
- מחממים מחבת עד שהיא חמה מאוד ומניחים עליה את המופלטה הראשונה. ברגע שהיא מזהיבה הופכים אותה ועל הצד הזהוב מניחים מופלטה חדשה. כשהצד התחתון זהוב הופכים שוב ומניחים מעל מופלטה חדשה. ממשיכים עד שמקבלים ערמה יפה של מופלטות.
- מורחים דבש וחמאה ומברכים באהבה תרבחו ותסעדו.
אופן הכנה
- מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים. לשים כ-2 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 7 דקות. מניחים את הבצק בצד לרבע שעה.
- קורצים מהבצק כדורים שווים. 20 למופלטות גדולות או 30 לקטנות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ושופכים מעליו חצי כוס מהשמן. את שאר השמן מניחים בקערה קטנה. טובלים כל כדור בקערת השמן ומניחים על גבי התבנית.
- את השמן שנשאר שופכים מעל לכדורי הבצק ונותנים לבצק מנוחה של חצי שעה.
- מרדדים כל כדור בצק לעלה בצק דק בעזרת נייר אפיה משומן שמניחים מעל ומתחת לבצק ומערוך.
- מחממים מחבת עד שהיא חמה מאוד ומניחים עליה את המופלטה הראשונה. ברגע שהיא מזהיבה הופכים אותה ועל הצד הזהוב מניחים מופלטה חדשה. כשהצד התחתון זהוב הופכים שוב ומניחים מעל מופלטה חדשה. ממשיכים עד שמקבלים ערמה יפה של מופלטות.
- מורחים דבש וחמאה ומברכים באהבה תרבחו ותסעדו.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)